Неделя, 16 Юни 2019
Четвъртък, 20 Септември 2018 09:35

Карадайъ към кабинета: До такава политическа криза нито едно правителство не ни е вкарвало, грижите се само за оцеляването си, а не за сериозни проблеми!

"Обявихте война на професионалистите. Правителството е некомпетентно. Занимавате ни с вътрешнокоалиционни проблеми. Няма да чуем от този кабинет решение на проблемите ни. Формулата на властта е грешна, а предсрочните избори са неизбежни. Разрушихте и малкото доверие в институциите. Докарахте най-тежката криза в историята на България". Това заяви в парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. От ГЕРБ бранят като Матросов кандидат-министрите от БСП.

Със 139 депутати в зала започна пленарното заседание, на което ще се гласуват трите министерски оставки. Предложението на БСП гласуването да се предава пряко по БНТ беше отхвърлено. В зала присъстват тримата министри в оставка, както и кандидатите за постовете им.

Парламентът ще освободи Николай Нанков като министър на регионалното развитие и благоустройството и ще избере Петя Аврамова на негово място. От поста министър на транспорта ще бъде освободен Ивайло Московски, а на негово място ще бъде избран Росен Желязков. Първоначалното предложение на премиера за поста беше Александър Манолев, който обаче оттегли кандидатурата си. Депутатите ще гласуват и освобождаването на Валентин Радев като министър на вътрешните работи и избирането на Младен Маринов на поста.

Драгомир Стойнев поиска да бъдат изслушани кандидатите за министри, но председателстващият Емил Христов брани като Матросов на амбразурата кандидатите и призова първо да има дебати, а след това изслушване. 

Оставете коментар