Неделя, 16 Юни 2019
Неделя, 23 Септември 2018 13:02

Плевнелиев поряза МВР и прокуратурата: Губят си времето с Арабаджиеви и Стайков, няма да намерят нищо

Росен Плевнелиев, президент на България (2012-2017), коментира казуса със забавеното подписване на указа за освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР. Указът за Маринов не беше подписан до 19 септември, защото според настоящия президент Румен Радев не бе спазена процедурата. Държавният глава подписа указа в сряда и депутатите още в четвъртък (20 септември) освободиха от постовете им подалите оставка министри на регионалното развитие Николай Нанков, на транспорта Ивайло Московски и на вътрешните работи Валентин Радев, а на тяхно място избраха предложените от премиера Бойко Борисов кандидати за нови членове на правителството - Петя Аврамова, Росен Желязков и Младен Маринов.

Въпреки заявката, че няма да коментира Радев, Плевнелиев наруши обещанието и го нарече популист и президент на опозицията. Плевнелиев коментира и ареста на Миню Стайков, както и разследването на Ветко Арабаджиев, сина му и съпругата му. Бившият държавен глава констатира пред Нова ТВ, че МВР и прокуратуратурата си губи времето и няма да направят нищо. 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 23 Септември 2018 13:02
  Плевнелиев: F-16 е геополитика

  За Румен Радев: Той изгуби доверието на американското правителство и прави всичко възможно, за да раздели ЕС

 • Неделя, 23 Септември 2018 13:02
  Кой пасе трева?

  Още при първата среща на инвеститори с министри или шефове на агенции, като им бъде поискан рушвет, ще разберат какъв е политическият и бизнес климат в България 

 • Неделя, 23 Септември 2018 13:02
  Ветко и Маринела Арабаджиеви са арестувани в Барселона

  Бизнесмените се издирват от август миналата година

Оставете коментар