Вторник, 19 Февруари 2019
Понеделник, 08 Октомври 2018 12:28

Светлозар Лазаров е най-вероятният главен секретар на МВР

Светлозар Лазаров е най-вероятният нов главен секретар на МВР. Постът е свободен след като досегашният Младен Маринов беше избран за вътрешен министър.

Според източници на медията ни, Лазаров в петък е напуснал партия „Атака”, където беше национален координатор, което е знак, че се готви за новия пост.

Лазаров оглавяваше професионалното ръководство на МВР и по времето на правителството на Пламен Орешарски, когато „Атака” играеше ролята на "златен пръст" и подкрепящи правителството. В края на 2015 г. той напусна системата на МВР след много груб политически натиск от страна на ДСБ, както самият той сподели пред медии тогава.

По-рано днес вицепремиерът Валери Симеонов посъветва да не се избързва с избора на Лазаров за главен секретар и напомни неговото участие в операция в Лясковец, когато беше убит командос. Известно е, обаче, че между Симеонов и Сидеров съществува тежък конфликт, който обяснява в голяма степен нежеланието на Симеонов.

Напомняме, че премиерът Бойко Борисов обеща, че ще обсъди първо с президента Румен Радев кандидатурите за нов главен секретар на МВР. 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 08 Октомври 2018 12:28
  Кога от ВМРО са искрени по „джендър“ темата?

  „Атака“ с обръщение към ВМРО за предложенията на социалната комисия

 • Понеделник, 08 Октомври 2018 12:28
 • Понеделник, 08 Октомври 2018 12:28
  Волен Сидеров: ГЕРБ определя всичко в парламента, патриотите не решават кворума

  Цялата власт в България е в ръцете на Министерски съвет, а парламентът прилича на капалъ чаршия, смята лидерът на „Атака“.

  „Предлагам да се спази европейския норматив. В момента българския Изборен кодекс го нарушава“. Това каза пред БНР лидерът на партия „Атака“ и председател на групата на „Обединени патриоти“ в Народното събрание Волен Сидеров. Той подчерта, че предложенията му са останали в сянка.

  „Европейският норматив казва, че бариерата не може да бъде повече от 5%. В България при изборите за ЕП бариерата реално е близо 6%. Всичко това ощетява по-малките партии“, обясни депутатът в предаването "12+3" и попита: „Защо сега има незаконна методика?“.

  По думите му ГЕРБ определя всичко в парламента: „От доста време групата на патриотите не решава кворума. Г-н Цветанов си прави кворума с „Воля“ и ДПС. Г-н Цветанов – един опитен парламентарен играч, голям политик, за мен сравним с Шарл дьо Гол, Аденауер, Кенеди и други титани в световната политическа история – той наистина е много опитен политик и той отдавна не залага кворума в парламента на групата на патриотите“.

Оставете коментар