Събота, 25 Май 2019
Понеделник, 08 Октомври 2018 12:28

Светлозар Лазаров е най-вероятният главен секретар на МВР

Светлозар Лазаров е най-вероятният нов главен секретар на МВР. Постът е свободен след като досегашният Младен Маринов беше избран за вътрешен министър.

Според източници на медията ни, Лазаров в петък е напуснал партия „Атака”, където беше национален координатор, което е знак, че се готви за новия пост.

Лазаров оглавяваше професионалното ръководство на МВР и по времето на правителството на Пламен Орешарски, когато „Атака” играеше ролята на "златен пръст" и подкрепящи правителството. В края на 2015 г. той напусна системата на МВР след много груб политически натиск от страна на ДСБ, както самият той сподели пред медии тогава.

По-рано днес вицепремиерът Валери Симеонов посъветва да не се избързва с избора на Лазаров за главен секретар и напомни неговото участие в операция в Лясковец, когато беше убит командос. Известно е, обаче, че между Симеонов и Сидеров съществува тежък конфликт, който обяснява в голяма степен нежеланието на Симеонов.

Напомняме, че премиерът Бойко Борисов обеща, че ще обсъди първо с президента Румен Радев кандидатурите за нов главен секретар на МВР. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар