Сряда, 19 Февруари 2020

Понеделник, 08 Октомври 2018 15:22

ДСБ: Властта ни събира близо 2 млрд. лв. повече предизборно

Властта се кани да събере между 1,5 и 2 млрд. лв. повече от българското население, които да разпредели през следващата година за още експлоатация на властови механизми. Тези пари ще бъдат събирани, за да може в изборната година да се купуват власт и влияние. Това показват изчисленията на Демократична България, с които лидерът на ДСБ Атанас Атанасов откри днешния брифинг на коалицията.

Важно е как се управляват парите у нас. Близо 2 млрд. повече пари искат да съберат от хората, да ползват в предизборната година. Защо трябва да се вдига данъчната тежест върху населението, когато се твърди, че има пари, пита Атанасов.

Според Владислав Пенев новата данъчна тежест ще стане с вдигане на осигурителните прагове, здравните вноски, увеличаване на максималния осигурителен праг.

Повишаването на максималния осигурителен праг удря върху тези хора, които се надяваме да останат и да работят тук. Това са хората с легални доходи, които не са част от сивата икономика. Тези хора трябва да ги пазим като писани яйца, защото на тях разчитаме за националния просперитет, каза Пенев.

Според Момчил Якимов от екипа за малки и средни предприятия на Демократична България мотивът за отказ от реформи е дошъл още през 2010 г. от бившия и настоящ премиер Бойко Борисов.

Един от начините за това усещане е липсата на прозрачно управление на финансите. Първо да има реформи. След това да се мисли дали трябва да се покачват данъците, смята бившият правосъден министър Христо Иванов от служебния кабинет "Близнашки" и в началото на кабинета "Борисов-2".

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 08 Октомври 2018 15:22
  За по-честни избори, или пак мижи да те лажем

  Уважаеми читатели, минаха местните избори, зададоха се парламентарните и в разните точки на властта пак се заговори за Изборния кодекс. Според едните изборите били ОК, ама можело да станат още по ОК, а според другите хич не са ОК и трябва много работи да се променят, за да станат ОК. Заговори се, че не само корекции трябват на кодекса, ама да се напише изцяло нов.

 • Понеделник, 08 Октомври 2018 15:22
  Крум Зарков към управляващите: Дразните се, че президентът казва истината

  Вчeрa бългaрcкият прeзидeнт Румeн Рaдeв oбяcни, чe cнeмa дoвeриeтo cи oт прaвитeлcтвoтo. Тoзи aкт e изключитeлнo вaжeн, тoй нe e бeзпрeцeдeнтeн – други прeзидeнти ca прaвили cъщoтo, a имeннo прeзидeнтът Плeвнeлиeв и прeзидeнтът Жeлeв. И ниe мoжe дa нe cмe били cъглacни c тяхнaтa oцeнкa, нo никoгa нe cмe пocтaвяли пoд cъмнeниe прaвoтo им дa ce oбърнaт към бългaрcкитe грaждaни и дa кaжaт, чe прaвитeлcтвoтo cпoрeд тях нe ce върши рaбoтaтa. Тoвa зaяви дeпутaтът oт БCП Крум Зaркoв oт пaрлaмeнтaрнaтa трибунa.

 • Понеделник, 08 Октомври 2018 15:22
  Румен Радев: Управляващите избягаха от диалога за честни избори

  Управляващите претендират за диалог между институциите, но на практика избягаха от него и то по един жизненоважен за цялото ни общество въпрос – усъвършенстване на изборното законодателство и на условията, които водят до честни, прозрачни и справедливи избори.

  Това каза държавният глава Румен Радев в рамките на инициираната от него поредна среща на „Дондуков“ 2 за преодоляване на проблемите в изборния процес, съобщава пресцентърът на държавния глава.

  На срещата бяха поканени представители на изпълнителната и законодателната власт и на парламентарно представените политически сили. Отзоваха се представители на парламентарните групи на „БСП за България“ и на ДПС, както и от ръководствата на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ /ГРАО/ и на Държавна агенция „Електронно управление“. В срещата участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

  „Силно се надявам вчерашното „пожарно“ заседание в Народното събрание да не е стимулирано единствено от мотива да се изпревари срещата при президента и очаквам да доведе до реални резултати“, отбеляза Румен Радев.

Оставете коментар