Вторник, 20 Ноември 2018
Неделя, 14 Октомври 2018 19:23

Волен Сидеров: Либерализмът ще отстъпи пред консервативните идеи, на хората започна да им се повръща от това, ЕС трябва да се промени

В момента имаме една бюрократична, пирамидална структура със скъпоплатени чиновници – Еврокомисия, и задкулисие зад тази Комисия, които всъщност решават нещата - това трябва да се промени!

„Знам какво е да си в опозиция 10 години. Влязох в управляващата коалиция с идеята, че когато си във властта, можеш поне нещо да направиш. След толкова години се убедих, че политиката е наистина изкуство на възможното. В момента имам някаква възможност да реализирам някакви неща. В здравеопазването какво направих? Извоювах в Ямбол – моят избирателен район – болницата, която от средата на 80-те години е започната и недовършена, да бъде довършена, но след една година буквално битка в самото правителство”.

Това каза за предаването „Неделя 150“ по „Хоризонт“ Волен Сидеров – председател на парламентарната група на Обединените патриоти и лидер на партия „Атака“. Обикновено дебатите в парламента са критики към правителството, но без визия за бъдещето, обобщи той.  

По повод новината, че партия „Атака“ е получила покана за членство в Консервативния алианс на Европа, а следващата седмица ще подаде формално документи, Сидеров заяви: „Историческият момент е такъв, че на европейското поле, а значи и на българското, става огромен сблъсък между консервативни идеи и либерализъм. Либерализмът беше властващ през периода след падането на Берлинската стена. Обаче на хората започна да им се повръща от това и казват: „Стига толкова, не искаме мигранти от където си поискат“. Надявам се, че в крайна сметка ще спечели тази разумна среда, в която са и консерваторите. Според вижданията на Консервативния алианс ЕС не трябва да се разпада, но трябва да се промени, изтъкна Сидеров. 

Лидерът на „Атака” допълни, че Съюза има нужда от промяна, защото, по думите му, в момента имаме една бюрократична, пирамидална структура със скъпоплатени чиновници – Еврокомисия, и задкулисие зад тази Комисия, които всъщност решават нещата. Това трябва да се промени и да се даде повече възможност на хората – наистина демокрацията да се върне, защото тя в момента е отнета“, посочи още Сидеров. 

Пред БНР Сидеров призна, че премиерът Борисов „води по-гъвкава политика“, отколкото той би водил на негово място. Той заяви, че самият Борисов и неговите евродепутати гласуваха за първи път различно от мейнстрийма – в защита на Орбан, когато стана дума за санкции срещу него в ЕП. Това означава, че има промяна, че нищо не статично“.

Сидеров оцени Николай Бареков като човек, който се е преборил да вкара двама евродепутати в ЕП и е заел своето място в Консервативния алианс в последните пет години. Той поясни, че винаги е бил конструктивен политик, „но това е било приглушавано и завоалирано от черната пропаганда“.

Според него и твърденията за скандално негово поведение в столично заведение са свързани с поканата от европейските консерватори. “Това е измислица, която трябва внесе някакъв черен щрих към моя профил. Аз съм свикнал с това, няма проблем”. 

Относно дали трите патриотични партии ще се явят заедно на евроизборите догодина, Волен Сидеров посочи, че все още няма пълна яснота по въпроса. До момента има отговор от Каракачанов, който е казал „да, така трябва, правилно е, съгласен съм“. Националистът сподели, че няма отговор от Валери Симеонов, който продължавал да казва, че ще помисли.

„Нашето споразумение е само за участие в парламентарните избори през 2017-а, то не важи за европейските избори, трябва да взема решение, но в момента не мога да ви кажа“, бил лаконичен Симеонов.

Председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ завърши с това, че заедно с Каракачанов са подканвали вече няколко пъти вицепремиера да каже дали коалицията ще продължи заедно и на евроизборите.

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 14 Октомври 2018 19:23
  Волен Сидеров: С премиера разговаряхме, за да изчистим някои теми, които бяха медийно замърсени

  "Категорично искам да кажа, че моята идея не е за оттегляне на патриотите от управляващата коалиция, както манипулативно внушават евродепутатът Джамбазки и негови колеги"

  С премиера разговаряхме, за да изчистим някои теми, които бяха медийно замърсени. Почувствах се отговорен да му обясня моето предложение към вицепремиера Красимир Каракачанов за неговата оставка. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред nbox.

  Той допълни, че идеята му е за заздравяване, а не за разрушаване на управляващата коалиция.

  "Категорично искам да кажа, че моята идея не е за оттегляне на патриотите от управляващата коалиция, както манипулативно внушават евродепутатът Джамбазки и негови колеги. Целта е управлението да продължи с нови идеи и важни решения за българския народ, свързани със стандарт и доходи.

  Сидеров каза още, че той е за стабилност и добро управление. "Много е важно всеки от партньорите ми в Обединени патриоти да надмогне егото си!", добави още лидерът на "Атака".

  източник: nbox.bg

 • Неделя, 14 Октомври 2018 19:23
  Шенгенската информационна система ще съдържа и ДНК данни

  Шенгенската информационна система ще съдържа ДНК данни и отпечатъци от длани занапред според прието решение на Съвета на ЕС.

  Предвижда се в системата да бъдат въвеждани отпечатъци не само от пръсти, но и от длани на заподозрени извършители на тежки престъпления и издирвани за участие в тероризъм, предаде БТА.

  Въвеждането на данни от ДНК е свързано с подобряването на проверките, при които лицевата снимка и пръстовите отпечатъци не са достатъчни за установяване на самоличността на проверявания.

  С промените ще бъде направено задължително въвеждането в системата на решения за прогонването на граждани на държави извън ЕС, както и за издадени срещу чужденци забрани за навлизане в Общността.

  Очаква се промените да улеснят сътрудничеството между държавите от ЕС при водените разследвания, граничните проверки и борбата с незаконната миграция.

  Промените ще влязат в сила, след като бъде получена окончателната подкрепа на Европейския парламент. Засега Съветът на ЕС не посочва срок, в който разширените възможности на информационната система ще бъдат приведени в действие.

 • Неделя, 14 Октомври 2018 19:23
  Отново говорим не за национални, а за теснопартийни интереси и спасяване на Патриотите

  “Първо искам да кажа, че това е една закъсняла оставка. Ние поискахме тази оставка преди повече от три седмици, мисля че месец вече стана. Разбира се, че няма как да бъде решение на проблемите, тъй като хората, които вече са на улицата, не искат само неговата оставка. Те не поставят само проблема за циничното му отношение към майките на децата с увреждания. Виждате, че проблемите са за доходи, проблемите са за цени на горива – изобщо за целия живот, който са принудени да живеят“. Така коментира Георги Свиленски от БСП оставката на вицепремиера Симеонов в интервю за предаването “Неделя 150“ по програма "Хоризонт" на БНР и допълни в отговор на въпрос дали получената оставка от Валери Симеонов, може да бъде  решение на политическата криза:

  “Оставката е закъсняла и с цел спасяване на властта“, допълни той.

  Свиленски коментира и искането на Волен Сидеров и другият вицепремиер на “Обединените патриоти“ - Красимир Каракачанов, да подаде оставка като спасителен план на патриотичната коалиция:

  “Отново ставаме свидетели на едни теснопартийни интереси. Спасяване, в случая - на Патриотичния фронт. Тук не говорим за националните интереси и за интересите на българското общество“, каза той.

  “Ако си спомняте и самият премиер Борисов каза, че ако Симеонов подаде оставка, рухва конструкцията на правителството. Той си мисли за правителството, затова да бъде премиер. Не го интересува държавата, че ще рухне“, допълни още по темата той и разясни още, че:

  “Патриотите пък ги интересува, вече виждат, че потъват и че губят имидж и рейтинг и искат пък те да се спасят“.

  Свиленски коментира и признанието на Волен Сидеров, че “Атака“ е била за запазване на данъка върху старите коли, такъв какъвто е до момента така:

  “Не съм учуден от позицията на колегите от “Атака“. Аз съм водил разговор с народни представители от “Атака“ и наистина те са против този данък, те са против повишаването на данъка за автомобили и това са го заявявали открито“, каза той и коментира възможността, ако “Атака“ реши да бъде принципна и да не подкрепи законопроекта, той да не мине ли в пленарна зала:

  “Мисля, че с 12-те гласа на “Воля“, които подкрепят правителството безпрекословно във всичките му предложения и идеи, с 2-та гласа на независимите депутати, разбира се, ако всички се явят на работа и от ГЕРБ и от останалата част от Патриотите, може би, ще бъде преодоляно ветото“, предположи той.

  “За да бъде преодоляно ветото на президента, са необходими 121 гласа. Тук е важно отговорността на всеки един народен представител пред избирателите, които са го изпратили в парламента, защото всеки един от тях, неподкрепяйки ветото, ще трябва да обясни след това, когато си отиде в избирателния район, защо е постъпил така и защо е вдигнал на неговите избиратели данъците. Казусът е много ясен и въпрос на политическа отговорност за всеки един народен представител", допълни още той.

  Общините са били настоятелни от години за въвеждането на увеличението върху данъка за старите автомобили, в Националното сдружение на общините има и доста червени кметове, дали те са за увеличението на данъка върху старите автомобили:

  “Ние направихме среща с кметове, избрани от БСП. И единодушно беше възприето мнението, че трябва, ако бъде приет и влезе в сила този закон, те да предложат на общинските съвети да се гласуват минималните граници по този закон. Тъй като в закона са заложени минимални и максимални граници и общинските съвети решават с какъв размер да се обложат автомобилите“, поясни той.

  Той отговори и на въпрос дали ще направят опит да бойкотират кворума в парламента, така че Законът за корпоративно подоходно облагане и по точно промените в него, да не бъдат приети:

  “Вероятно ме питате дали ще продължим да не се регистрираме. Решението да не се регистрираме беше взето от цялата парламентарна група. Решението дали ще се регистрираме и дали ще бойкотираме заседанието, ще бъде взето отново от цялата парламентарна група“, каза той.

Оставете коментар