Вторник, 20 Ноември 2018
Понеделник, 15 Октомври 2018 13:34

Волен Сидеров: Битката за България минава през битката за Европейския парламент

Лидерът на „Атака” би се кандидатирал за водач на листата за евроизборите, след уточняване на формата, в който ще се явят "Обединени патриоти" на тях

Вицепремиери и полицаи ходят по Слънчев бряг да спират силната музика, а в Гълъбово опит да вземат уредбата, завършва с покушение над полицаите. Това заяви пред ПИК TV лидерът на „Атака” и председател на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров по повод поредното нападение над униформени от страна на цигани.

Според Сидеров това е следствие на джендър политиката и влиянието на Сорос, чиято идеология е влязла във всички правителствени и политически среди.

„Точно неговата идеология беше тази – една група от обществото да бъде толерирана, да не се съобщава от какъв произход е извършителят и това беше забранено на МВР”, каза Сидеров по отношение на т.нар. битови престъпления.

За изборите за Европейския парламент, коалицията и бъдещето на Европа

Основен акцент в разговора Волен Сидеров постави върху кандидатурата на „Атака” за Алианса на европейските консерватори и реформисти.

Според него това, което в Европа се възражда, се казва консерватизъм. Сидеров смята, че половината българи споделят тази идеология, без да се използва термина „консерватори”.

Лидерът на „Атака” заяви за сътрудничеството си с Николай Бареков и за това че техните формации имат обща идеология. "Заслужено внимание към партия, която е родила и другите, като НФСБ, помните, че Валери Симеонов беше кандидат от "Атака" за кмет на Бургас", заяви Сидеров. Това, обаче, не би трябвало да се тълкува като разбиване на патриотичната коалиция, увери категорично той.

Сидеров допълни, че би искал тримата патриотични лидери – той, Каракачанов и Симеонов, да се явят заедно на евроизборите. От ВМРО вече има положителен отговор, но очаква такъв от Валери Симеонов, който поискал време.

Председателят на ПГ на Обединените патриоти заяви, че социологическите проучвания дават много добри резултати за евроизборите – 17%, ако се явят във формата, в който са в момента. Според Сидеров в такъв формат патроитите имат възможност да вкарат трима депутати.

Волен Сидеров съобщи, че коалицията е отворена и към привличането на граждански организации и интелектуалци с патриотични възгледи. И още веднъж повтори, че бъдещето на Европа е в консерватизма и идва битка за България, която минава през Европа.

„Затова сега трябва да се преборим за силите в ЕП – един конгломерат от патриотични партии”, каза Сидеров и даде за пример Тръмп, който неотдавна призова: Стига толкова глобализъм, нека насърчим патриотизма!

Срещата при премиера Бойко Борисов заедно с Николай Бареков Сидеров определи като много ползотворна. Обсъждали са направеното от България за границите, за това как е стабилизирана икономиката.

За случай с убитата Виктория Маринова Сидеров заяви, че истерията е започнала от българските медии. "Радвам се, че Борисов израсна до там и това е първият премиер, който ясно каза "не правете така", когато е засегнат българския интерес", заяви Сидеров по повод посещението на посланиците при премиера.

За разногласията между Сидеров и Симеонов, лидерът на „Атака” заяви, че Борисов вижда, че сблъсъците не са махленски спор, а принципни въпроси. "Опитвал съм се да посочвам, когато се минават някакви граници. Борисов се опитваше да поддържа баланс".

Сидеров разказа откровено как в критични ситуации Борисов начертавал какво ще се случи, ако се разпадне коалицията и накъде отива държавата. "Става въпрос за отговорност. Когато си се хванал в едно управление да оставиш нещо, да не бъде провал. Тогава решихме да си оправяме нашите отношения", сподели Волен Сидеров.

На въпрос защо има разногласия между Валери Симеонов и Волен Сидеров, лидерът на "Атака" заяви, че става дума за въпрос на доверие за политическите способности и посочи банален пример за раздор в Малката коалиция: "Симеонов в един момент искаше уволнението на пиарката на ВМРО, защото лансирала нейните хора по медиите. Това може да са битовизми, но създават напрежение”

Още не се е стигнало до редене на листата за евроизборите. „Ако се включа в тази листа, мисля че трябва да бъда водачът там. Бареков ми отстъпи това право, с Джамбазки не съм говорил.

Сидеров напомни, че от 2005 г . е в контакти с Алианса на консерваторите. Според него нещата в Европа в момента са много динамични и вижда момент за реализация на идеите си. „Имам контакти в Алианса, ние сме позната партия там. Европа ще бъде друга и тук ще има силна битка. Кой друг може да я води, освен капитана?", заяви Сидеров. С това той даде ясна заявка за участие в евроизборите и уточни, че то няма да е фиктивно – т.е. да отстъпи мястото си на следващия в листата да влезе в ЕП. Но пак уточни, че първо трябва да се определи форматът на участие между трите патриотични партии.

По повод напускането на Светлозар Лазаров от редиците на „Атака” Сидеров заяви, че конфликт няма. "Все още няма главен секретар на МВР, като това главно зависи от президента и да бъде подписан указ. Аз мисля, че Лазаров е един от добрите кандидати за поста. Какво пречи ние пък да се заемем с МВР? Младен Маринов е добър професионалист, не става дума за неговите качества, а за цялата система: Цигани нападнат полицаи с брадви. Не е въпрос до оставката на министъра, а за промяна вътре в системата, а присъствието на Лазаров би променило това", заяви Сидеров и допълни, че не е обсъждал с Борисов темата за кандидатурата на Лазаров заради несъстоялия се коалиционен съвет. Заключи обаче, че Лазаров е този, който трябва да реши.

По повод черния ПР от изминалата седмица срещу него, Сидеров заяви, че това се случва, защото още не могат да приемат, че е направил десант в политиката и защото бил изненадващо явление. "Едно момченце от БНР беше изпратено с въпроса "Вие ходили ли сте скоро на психиатър?". Тенденцията е винаги да изпращат някой, който да те изнерви и понеже са го нацелили като линия, винаги го използват".

По този повод Сидеров даде за пример и така наречените "майдани", когато Народното събрание беше обградено: „Хора в нетрезво състояние, хвърлят някакви неща по нас, полицаите стоят с гръб към тях и гледат към мен. Толкова бяха нагли, че трябваше да си отбранявам централата. Затова, когато и аз им се опълчих, станах лош", каза Сидеров.

Помолен да коментира нарязаните документи на „ДжиПи Груп”, убийството на Виктория и "Господарите на ефира" с бутафорния побой, Сидеров обобщи всичко с думата "повърхностност".

"Къде са разследванията на разследващата журналистка, тя няма такива, когато сложиш това определение, ти правиш внушение с цел да привлечеш внимание. В случая категорично няма такова нещо, убийството е зверско и няма никакво оправдание”

За случая на "Господари на ефира" си спомням, че Борисов се обади от Ню Йорк, дори имаше задържани хора. Остана въпросът колко такива случаи има в това предаване, попита Сидеров.

„Виждали сме по вестниците снимките на именията на хората от това предаване. Възмущават се, когато аз ходя по курорти, а в това време продуцентите станаха мултимилионери. Никой не пита как. Уволнили репортера и предаването си продължава все едно нищо не е станало. В другата телевизия един водещ (бел.ред. Слави Трифонов) също преекспонира. Какво като го осъдих за лъжа и клевета? Той продължава, все едно нищо не се е случило и продължава да наставлява хората и да дава морални оценки, щял с партия да помете всичко. Но това не е като да ходиш с гавази и да говориш с думите на сценаристи”, каза Сидеров по отношение водещия Слави Трифонов.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 15 Октомври 2018 13:34
  Волен Сидеров: С премиера разговаряхме, за да изчистим някои теми, които бяха медийно замърсени

  "Категорично искам да кажа, че моята идея не е за оттегляне на патриотите от управляващата коалиция, както манипулативно внушават евродепутатът Джамбазки и негови колеги"

  С премиера разговаряхме, за да изчистим някои теми, които бяха медийно замърсени. Почувствах се отговорен да му обясня моето предложение към вицепремиера Красимир Каракачанов за неговата оставка. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред nbox.

  Той допълни, че идеята му е за заздравяване, а не за разрушаване на управляващата коалиция.

  "Категорично искам да кажа, че моята идея не е за оттегляне на патриотите от управляващата коалиция, както манипулативно внушават евродепутатът Джамбазки и негови колеги. Целта е управлението да продължи с нови идеи и важни решения за българския народ, свързани със стандарт и доходи.

  Сидеров каза още, че той е за стабилност и добро управление. "Много е важно всеки от партньорите ми в Обединени патриоти да надмогне егото си!", добави още лидерът на "Атака".

  източник: nbox.bg

 • Понеделник, 15 Октомври 2018 13:34
  Отново говорим не за национални, а за теснопартийни интереси и спасяване на Патриотите

  “Първо искам да кажа, че това е една закъсняла оставка. Ние поискахме тази оставка преди повече от три седмици, мисля че месец вече стана. Разбира се, че няма как да бъде решение на проблемите, тъй като хората, които вече са на улицата, не искат само неговата оставка. Те не поставят само проблема за циничното му отношение към майките на децата с увреждания. Виждате, че проблемите са за доходи, проблемите са за цени на горива – изобщо за целия живот, който са принудени да живеят“. Така коментира Георги Свиленски от БСП оставката на вицепремиера Симеонов в интервю за предаването “Неделя 150“ по програма "Хоризонт" на БНР и допълни в отговор на въпрос дали получената оставка от Валери Симеонов, може да бъде  решение на политическата криза:

  “Оставката е закъсняла и с цел спасяване на властта“, допълни той.

  Свиленски коментира и искането на Волен Сидеров и другият вицепремиер на “Обединените патриоти“ - Красимир Каракачанов, да подаде оставка като спасителен план на патриотичната коалиция:

  “Отново ставаме свидетели на едни теснопартийни интереси. Спасяване, в случая - на Патриотичния фронт. Тук не говорим за националните интереси и за интересите на българското общество“, каза той.

  “Ако си спомняте и самият премиер Борисов каза, че ако Симеонов подаде оставка, рухва конструкцията на правителството. Той си мисли за правителството, затова да бъде премиер. Не го интересува държавата, че ще рухне“, допълни още по темата той и разясни още, че:

  “Патриотите пък ги интересува, вече виждат, че потъват и че губят имидж и рейтинг и искат пък те да се спасят“.

  Свиленски коментира и признанието на Волен Сидеров, че “Атака“ е била за запазване на данъка върху старите коли, такъв какъвто е до момента така:

  “Не съм учуден от позицията на колегите от “Атака“. Аз съм водил разговор с народни представители от “Атака“ и наистина те са против този данък, те са против повишаването на данъка за автомобили и това са го заявявали открито“, каза той и коментира възможността, ако “Атака“ реши да бъде принципна и да не подкрепи законопроекта, той да не мине ли в пленарна зала:

  “Мисля, че с 12-те гласа на “Воля“, които подкрепят правителството безпрекословно във всичките му предложения и идеи, с 2-та гласа на независимите депутати, разбира се, ако всички се явят на работа и от ГЕРБ и от останалата част от Патриотите, може би, ще бъде преодоляно ветото“, предположи той.

  “За да бъде преодоляно ветото на президента, са необходими 121 гласа. Тук е важно отговорността на всеки един народен представител пред избирателите, които са го изпратили в парламента, защото всеки един от тях, неподкрепяйки ветото, ще трябва да обясни след това, когато си отиде в избирателния район, защо е постъпил така и защо е вдигнал на неговите избиратели данъците. Казусът е много ясен и въпрос на политическа отговорност за всеки един народен представител", допълни още той.

  Общините са били настоятелни от години за въвеждането на увеличението върху данъка за старите автомобили, в Националното сдружение на общините има и доста червени кметове, дали те са за увеличението на данъка върху старите автомобили:

  “Ние направихме среща с кметове, избрани от БСП. И единодушно беше възприето мнението, че трябва, ако бъде приет и влезе в сила този закон, те да предложат на общинските съвети да се гласуват минималните граници по този закон. Тъй като в закона са заложени минимални и максимални граници и общинските съвети решават с какъв размер да се обложат автомобилите“, поясни той.

  Той отговори и на въпрос дали ще направят опит да бойкотират кворума в парламента, така че Законът за корпоративно подоходно облагане и по точно промените в него, да не бъдат приети:

  “Вероятно ме питате дали ще продължим да не се регистрираме. Решението да не се регистрираме беше взето от цялата парламентарна група. Решението дали ще се регистрираме и дали ще бойкотираме заседанието, ще бъде взето отново от цялата парламентарна група“, каза той.

 • Понеделник, 15 Октомври 2018 13:34
  Ще подаде ли и Каракачанов оставка?

  Сидеров и Каракачанов обиколиха сутрешните блокове на всички медии, но поотделно.

  Волен Сидеров поиска оставката и на вицепремиера Красимир Каракачанов – само два дни след като коалиционния партньор на патриотите Валери Симеонов подаде оставка, за да потуши напрежението в държавата.

  Предлагам оставката на Каракачанов като спасителна акция, за да не последваме съдбата на Реформаторите, които сега ги няма на политическата сцена, заяви лидерът на „Атака” пред bTV.

  „Доверието в нас е спаднало и се опасявам да не последваме съдбата на Реформаторите – тях сега ги няма на политическата сцена. Тази оставка я предлагам като спасителна акция, а не като нападка към Каракачанов – да покажем, че можем да подкрепяме управлението и без да заемаме постове“, каза още Сидеров и посочи, че това ще бъде добър пример. 

  В задочен отговор Красимир Каракачанов нарече призива на Сидеров за оставка „творческо предложение”.

Оставете коментар