Понеделник, 20 Май 2019
Понеделник, 22 Октомври 2018 09:39

Майка на дете с увреждане: Валери Симеонов се изгаври с децата ни, как спи спокойно?

Протестиращите са категорични, че вицепремиерът трябва да подаде оставка и да не заема други постове в управлението.

Майка на дете с увреждане коментира пред Нова телевизия изказването на вицепремиера Валери Симеонов за кресливите жени с уж болни деца.

Това е гавра към децата ни, каза в предаването "Здравей, България" една от протестиращите майки на деца с увреждания.

"Той се изгаври с децата с увреждания и с хората с увреждания като цяло. Това е обида към държавата. Отдавна твърдим, че към нас има геноцид и той го доказа с думите си. В нито една европейска държава, ако се случи това, той няма да бъде на поста", категорична е жената.

Тя потвърди, че днес в 12.30 часа майките ще поискат оставката на Симеонов с протест пред Министерски съвет. Протестът ще продължи до оставката му. Ние нямаме никакви политически цветове, нашата кауза са децата ни. Това, че той спекулира, си е негов проблем, заяви протестиращата майка.

Не можем да повярваме, че този човек спи спокойно и днес ще отиде на работа, подчерта тя.

Извинения не приемаме, искаме му оставката, заяви друга протестираща майка. Тя е категорична, че Валери Симеонов не трябва да заема никакви управленски постове.

Напомняме, че протести, освен в София, 22.10.18 г. от 12:30 часа пред Министерски съвет, ще има и в следните градове:

Варна - 22.10.18, 18 часа пред Общината

Враца - 22.10.18, 11:30 часа градинка на Атлантик

Стара Загора - 22.10.18, 18 ч. пред Областната администрация

Силистра - 22.10.18, 12:30 часа, пред Областната администрация

Пловдив - 22.10.18, 18 часа пред Общината

Плевен - идват в София на 22.10.18, 23.10.18 от 18:30

Пазарджик - 22.10.2018, 17 часа, пред Общината

Лондон - 23.10.2018, 19 часа, Посолство на България

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 22 Октомври 2018 09:39
  Падна правителството на Австрия

  Корупционният скандал доведе до предсрочни парламентарни избори

 • Понеделник, 22 Октомври 2018 09:39
  Австрийският вицеканцлер подаде оставка заради корупционен скандал

  Австрийският вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе, ключова фигура на европейската крайна десница, подаде оставка след уличаващи разкрития, само няколко дни преди европейските избори, предава AFP.

  "Подадох оставката си като вицеканцлер на Австрия пред канцлера Курц и той прие това решение," каза Щрахе в емоционално телевизионно изявление.

  Хайнц-Кристиан Щрахе е бил записан тайно от две германски издания да обещава строителни проекти на мнима племенница на руски олигарх в замяна на дарения за неговата формация. Аферата, която се разрази броени дни преди изборите за Европейски парламент, поставя под натиск управляващата коалиция, като опозицията поиска оставката на Щрахе.

  Вицеканцлерът Щрахе настоя, че е станал "жертва на целенасочена политическа атака", която е използвала незаконни средства, но че напуска, за да избегне по-нататъшни щети за правителството.

  Видеозаписът, който доведе до оставката на вицеканцлера, бе публикуван вчера от списание "Шпигел" и вестник "Зюддойче цайтунг". Той е бил направен на испанския остров Ибиса още през юли 2017 г. - три месеца преди парламентарните избори в Австрия, които изведоха АПС до властта и направиха Щрахе втория човек в правителството.

  Жената на записа се представя като племенница на руски олигарх и казва, че иска да инвестира около 250 милиона евро в Австрия. Щрахе й обяснява как да дари пари на неговата партия посредством сигурна неправителствена организация.

  Лидерът на АПС дава на жената да разбере, че може да се надява да получи строителни проекти, които преди са били поверявани на голямата австрийска компания Щрабаг (Strabag).

  "Тя получава всички проекти, които Щрабаг получава сега", е цитиран да казва Щрахе от "Шпигел".

 • Понеделник, 22 Октомври 2018 09:39
  ДПС е против Десислава Танева като министър, иска оставката на цялото правителство

  Халил Летифов: Това правителство с това мнозинство е вредно за страната, две години сме свидетели на популизми и национализми

Оставете коментар