Вторник, 20 Август 2019
Четвъртък, 25 Октомври 2018 10:39

Директорът на ЦРУ е слушала записа от убийството на Хашоги

Това се е случило по време на визитата на Джина Хаспел в Турция

Директорът на ЦРУ Джина Хаспел е чула аудио запис на разпита на саудитския журналист Джамал Хашоги. Това се е случило по време на визитата ѝ в Турция, твърдят от „Вашингтон пост”, цитирани от БГНЕС.

Хаспел, който бе на тайно посещение в Турция в понеделник, е чула аудио запис по време на визитата си, казват хора запознати със срещите ѝ, се казва в американския всекидневник.

Човек запознат със записа твърди, че той е „убедителен” и може да приложи още натиск над САЩ да държат отговорна Саудитска Арабия за смъртта на Хашоги, се казва във вестника.

Още по темата - в прубликациите на BIG5 ТУК и ТУК.

Журналистът Джамал Кашоги е обезглавен под музикален съпровод в саудитското консулство в Истанбул

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 25 Октомври 2018 10:39
 • Четвъртък, 25 Октомври 2018 10:39
  Близките на убитото дете в Сотиря обвиняват и медиците за смъртта му

  В понеделник в Сливен е обявен ден на траур в памет на убитото дете

 • Четвъртък, 25 Октомври 2018 10:39
  ВМРО започва обществено обсъждане на идеята за химическа кастрация при престъпления

  От ВМРО искат премахване на съкратеното съдебно следствие, което намалява с една трета присъдите при тежки престъпления. Това става ясно от разпространена до медиите позиция на партията, „която идва след поредното брутално престъпление, извършено от човек, който не се вписва в нормите на нормалното съвременно българско общество”.

  Става дума за пребитото до смърт и изнасилено седемгодишно момиченце в сливенското село Сотиря, за което е обвинен 21-годишен мъж. 

  От ВМРО са категорични, че неизбежната отбрана също трябва да бъде внедрена в наказателната юриспруденция максимално бързо.

  От партията започват обществено обсъждане на идеята за химическа кастрация в престъпления като изнасилвания, блудства и други сексуални посегателства - практика, която отдавна се прилага в други държави. 

  Публикуваме пълния текст на позицията на ВМРО:

Оставете коментар