Петък, 20 Септември 2019
Сряда, 31 Октомври 2018 11:30

БСП няма да се регистрира в парламента, докато Валери Симеонов не подаде оставка

Левицата настоява за дълбочинно разследване по случая с ДАБЧ

„Майките на децата с увреждания още са навън. Тази палатка ни напомня, че не сме свършили работата си. Единственото, което се случи за последните месеци,  е че те добавиха още едно свое искане – оставката на Валери Симеонов. Ние се солидаризираме с това искане и няма да се регистрираме в НС, докато не получим неговата оставка“.

 Това заяви пред медиите в парламента зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков. Той изтъкна, че Валери Симеонов отговаря и за Държавната агенция за българите в чужбина, където  избухна поредният корупционен скандал. „Твърде много се събра и е време той да отстъпи поста си“, категоричен бе социалистът. 

На въпрос дали БСП ще иска и оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов заради разследването за получаването на българско гражданство от чужденци, Крум Зарков обяви, че социалистите настояват за дълбочинно разследване на политическите връзки в Държавната агенцията за българите в чужбина, на база на което да вземат решение.

Парламентът днес започна работа с близо час закъснение, а кворумът от 121 депутати бе събран от третия опит и благодарение на решаващата регистрация на напусналия групата на социалистите Спас Панчев. Парламентарните групи на "БСП за България" и ДПС не бяха в залата.

Волен Сидеров каза, че и друг път се е случвало да има проблеми с кворума, а депутатът от ГЕРБ Тома Биков коментира, че днес е загубен един час от работата на депутатите, но хората ще видят кой работи и кой - не.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар