Понеделник, 25 Май 2020

Четвъртък, 08 Ноември 2018 13:18

Ръководството на БДЖ подаде оставка по настояване на транспортния министър

Цялото ръководство на БДЖ е подало оставка късно снощи. Това е станало по настояване на министъра на транспорта Росен Желязков.

Молби за освобождаване са подали изпълнителният директор Владимир Владимиров, финансовият директор Филип Алексиев и председателят на Съвета на директорите Велик Занчев, който е и зам.-министър на транспорта.

Оставките са подадени след снощното късно заседание на борда на директорите, а днес са внесени в деловодството на Министерството на транспорта.

Ден по-рано транспортният министър разпореди пълен одит на холдинга заради тежкото му финансово състояние. Тази година държавата се намесва два пъти с обща помощ от 134 млн. лв., за да може БДЖ да се разплати с кредиторите си при условия на запорирани сметки.

В момента БДЖ е в изключително тежко състояние. Липсва технически изправен подвижен състав. Локомотивите и вагоните поставят под риск както здравето и живота на пътниците, така и на обслужващия персонал.

В публичното пространство вече се спряга и новият шеф – баща на депутат от ГЕРБ. Това инж. Продан Проданов – директор на „Товарни превози” - Пловдив. 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 08 Ноември 2018 13:18
  Нинова: Искаме оставка не само на министри, а и на цялото правителство

  Няма пряка заплаха за България от конфликта в Близкия Изток, коментира лидерът на БСП след КСНС при президента

 • Четвъртък, 08 Ноември 2018 13:18
  Събитията на 2019: Избори, скандали, оставки и знакови политически разводи

  Избори, скандали, оставки и знакови политически разводи. Сблъсъци между "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2. Годината беше наситена с трусове във властта. В епицентъра на най-сериозната криза се оказаха евтини апартаменти. А важни ходове и на управляващите, и на опозицията следваха стъпките на тангото.

  Апартаментгейт разтърси ГЕРБ в навечерието на евровота. В имотния сериал един след друг от политическата сцена слязоха ключови фигури, купили жилища на цени под пазарните.

  Бойко Борисов, министър-председател на Р България: И затова ме е толкова яд и ми иде да взема един чук и тераси, покриви, където има да го счупя и да го приключим.

  Премиерът жертва свои въпреки уверенията, че не са нарушили закона. Вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов напусна парламента, а след евроизборите - и всички партийни постове.

 • Четвъртък, 08 Ноември 2018 13:18
  Нено Димов трябва да бъде уволнен заради водната криза

  Кои министри заслужават да бъдат уволнени и защо е отстранен Бисер Петков?

Оставете коментар