Вторник, 23 Април 2019
Четвъртък, 08 Ноември 2018 13:18

Ръководството на БДЖ подаде оставка по настояване на транспортния министър

Цялото ръководство на БДЖ е подало оставка късно снощи. Това е станало по настояване на министъра на транспорта Росен Желязков.

Молби за освобождаване са подали изпълнителният директор Владимир Владимиров, финансовият директор Филип Алексиев и председателят на Съвета на директорите Велик Занчев, който е и зам.-министър на транспорта.

Оставките са подадени след снощното късно заседание на борда на директорите, а днес са внесени в деловодството на Министерството на транспорта.

Ден по-рано транспортният министър разпореди пълен одит на холдинга заради тежкото му финансово състояние. Тази година държавата се намесва два пъти с обща помощ от 134 млн. лв., за да може БДЖ да се разплати с кредиторите си при условия на запорирани сметки.

В момента БДЖ е в изключително тежко състояние. Липсва технически изправен подвижен състав. Локомотивите и вагоните поставят под риск както здравето и живота на пътниците, така и на обслужващия персонал.

В публичното пространство вече се спряга и новият шеф – баща на депутат от ГЕРБ. Това инж. Продан Проданов – директор на „Товарни превози” - Пловдив. 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 08 Ноември 2018 13:18
 • Четвъртък, 08 Ноември 2018 13:18
  Бойко Борисов предложи Данаил Кирилов за правосъден министър

  Министър-председателят Бойко Борисов предложи Данаил Кирилов за министър на правосъдието. Това обяви в централата на ГЕРБ лидерът на партията след среща на ГЕРБ с "Обединени земеделци" за подписване на политическо споразумение за подкрепа на евроизборите.

  Първата задача на Кирилов като правосъден министър ще бъде да работи за включване на общинските съветници в обхвата на антикорупционния закон.

  В момента Кирилов е председател на Законодателната комисия в НС.

  „Ние в ГЕРБ сме създали стандарт. Когато има такива скандали, дали е депутат, председател на парламентарна група, министър или заместник-министър, се подава оставка. Същото бих препоръчал на замесените в тези скандали сега. Понеже има и хора от съдебната система, а те не обичат да бъдат слагани под общ знаменател или са много чувствителни, а аршинът трябва да бъде еднакъв за всички, да излязат в дълъг отпуск докато се направят проверки. Това мога да кажа за замесените в тези скандали, и в КПКОНПИ, и във ВКС, и в следствието“, заяви Борисов без да споменава имена.

 • Четвъртък, 08 Ноември 2018 13:18
  Всички заместник-председатели на градския съд подадоха оставки

  Съдийската колегия отложи гласуването им, за да не обезкърви СГС

Оставете коментар