Понеделник, 22 Юли 2019
Петък, 09 Ноември 2018 08:02

БСП не подкрепя Глобалния пакт за миграция на ООН

Лидерът на социалистите проведе работна среща с посланика на Австрия

Председателят на БСП Корнелия Нинова проведе работна среща с Н.Пр. Андреа Вике – извънреден и пълномощен посланик на Република Австрия в централата на партията на ул. „Позитано” 20. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Австрия е председател на Съвета на ЕС в момента и по време на разговора бяха дискутирани теми от европейския дневен ред, сред които миграция, сигурността на външните граници на съюза и предстоящите избори за Европейски парламент през 2019 г.

Лидерът на социалистите поздрави Австрия за успешното председателство на Съвета на ЕС и приемствеността от България на приоритет Западни Балкани.

В рамките на срещата бе обсъден и Глобалният пакт за миграция на ООН. Посланик Вике представи позицията на правителството на Австрия и причините, посочени от канцлера Себастиан Курц и вицеканцлера Хайнц-Кристиан Щрасе, Австрия да не го подпише.

Нинова изрази позиция, че наред с добрите решения на някои проблемни въпроси, Пактът съдържа неприемливи текстове и БСП не би подкрепила неговото приемане.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар