Понеделник, 17 Юни 2019
Понеделник, 12 Ноември 2018 13:49

Президентът: Оставка в такъв момент е абдикация от отговорност

Румен Радев: Властта губи сензорите и усещанията си за проблемите на хората

Оставката, в момент на растящи цени, инфлация и увеличаваща се престъпност, не е решение, а абдикация от отговорност, каза пред журналисти в Карлово президентът Румен Радев.  

Според държавния глава, властта трябва да знае, че отказът от управление и бягството от проблемите поставят морални прегради пред амбицията да искаш властта отново.

Президентът заяви, че очаква от правителството и Народното събрание да посочат изход от тази ситуация на продължаващи протести, които според него са демократично право на гражданите и напълно закономерни.

„Властта наказва гражданите за бедността, която те не успяват да преборят“, каза още президентът. Според него гласът на гражданите, техните болки и тревоги не се чуват, те не достигат до управляващите.

Румен Радев коментира също, че властта губи сензорите и усещанията си за проблемите на хората и ако няма чуваемост и съответни мерки, ако продължават арогантните и цинични изявления, ако продължава това неразбиране, закономерно е протестите да продължат.

На въпрос дали тези протести са режисирани, президентът Радев отговори, че никой не може да изкара хората насила на улицата.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар