Вторник, 19 Февруари 2019
Неделя, 18 Ноември 2018 10:31

Волен Сидеров: Предлагам оставката на Каракачанов като спасителна акция, за да не последваме съдбата на Реформаторите

Коалицията е в криза, вървим по стъпките на Реформаторите, заяви лидерът на „Атака”

Волен Сидеров поиска оставката и на вицепремиера Красимир Каракачанов. Предлагам оставката на Каракачанов като спасителна акция, за да не последваме съдбата на Реформаторите, които сега ги няма на политическата сцена. Това каза лидерът на „Атака“ пред bTV.

„Моята идея е не да отправял лични нападки към Каракачанов. Не трябва да е водещо егото и желанието да си на някакъв пост на всяка цена. Предложението ми за неговата оставка е призив за съставяне на план за спасяване на коалицията „Обединени патриоти”. В момента тя е в криза и социологията показва, че може би няма да влезем в парламента на следващите избори. С две думи – вървим по стъпките на Реформаторите”, обясни Сидеров.

„Сега – след година и половина, си давам сметка, че може би направихме грешка да излъчим двамата лидери на две от партиите в коалицията направо в изпълнителната власт. Може би трябваше да излъчим други хора на тяхно място. Защото като че ли позагубихме добрата комуникация между нас, тримата лидери, и възможността да бързи и точни анализи и бърз рефлекс. И това се отразява недобре. Доверието в нас е спаднало и се опасявам да не последваме съдбата на Реформаторите – тях сега ги няма на политическата сцена. Тази оставка я предлагам като спасителна акция, а не като нападка към Каракачанов – да покажем, че можем да подкрепяме управлението и без да заемаме постове“, каза още Сидеров и посочи, че това ще бъде добър пример, който ще покаже, че могат да се осмислят идеите за патриотичната коалиция.

Той отново припомни, че е повтарял, че Валери Симеонов прави греши и трябва да се оттегли. Никой обаче не го е послушал, а той се е запънал и останал на поста. Обясни, че е разбрал от медиите за оставката на Симеонов и не е бил потърсен от коалиционния партньор.

„Имаме нужда от обновяване, от една мозъчна атака, която да ни изведе на друго ниво. Защото в момента има спад в доверието, което се дължи и на определени действия на всеки от тях, и защото властта изхабява. Има риск да се обезличим, да не бъдем в парламента, да излезем от политическия терен, а това е лошо, защото самата тема за патриотизма девалвира тогава, а това вече е много сериозен национален проблем“, коментира Сидеров.

Той посочи, че комуникацията между тримата лидери се е влошила. „Защото когато те са вицепремиери, няма как да се виждаме всеки ден. Понякога със седмици няма как да се видим. Затова ще бъде полезно и Каракачанов да напусне поста, за да видим дали можем да спасим патриотичната коалиция, иначе ще я оставим да изтече“, коментира лидерът на „Атака“.

Попитан дали може той да е следващият вицепремиер, Сидеров обясни, че такова нещо не е коментирано досега.

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 18 Ноември 2018 10:31
  Станишев: БСП трябва винаги да има едно на ум, когато става въпрос за АБВ!

  При създаването си АБВ дръпна гласове от БСП, а 3 месеца по-късно влезе в коалиция с ГЕРБ

 • Неделя, 18 Ноември 2018 10:31
  Корнелия Нинова предлага на БСП да напусне парламента

  Г-н Борисов, или сте премиер и поемате отговорността за всичко, или просто заявете, че сте изморен и отстъпете пътя за предсрочни избори, призова председателят на БСП Корнелия Нинова и предложи парламентарната групата на „БСП за България” да напусне парламента. Това стана по време на провеждащия се днес Национален съвет на партията. Решението трябва да вземе пленумът.

  Мотивите на Нинова:

  Предлагам ПГ на "БСП за България"да напусне българското Народно събрание със следните аргументи: Законодателният орган, върховният орган в държавата се ползва с 8 % доверие. Вместо там да се правят и коват истинските закони, които да подобряват живота на българските граждани се прави тежък лобизъм в интерес на фирми и олигарси и се правят задкулисни партийни договорки. Ние нямаме място в тези договорки и в този тип законодателство. Предложихме своята алтернатива, с алтернативен бюджет. Нищо от това не се приема. Парламентът не е превърнат в място, където се водят спорове за политики, а място, където се водят жълти спорове, обидни дебати", обоснова се Нинова и предложи Пленумът на БСП да обсъди този въпрос.

  Условията пред управляващото мнозинство - ГЕРБ, Патриоти, ДПС и "Воля"

 • Неделя, 18 Ноември 2018 10:31
  Бареков прекратява преговорите, явява се самостоятелно на евровота!

  Евродепутатът нарече промените в Изборния кодекс "срамна сделка на патрЕотите с ДПС и ГЕРБ"

Оставете коментар