Понеделник, 27 Май 2019
Неделя, 18 Ноември 2018 10:31

Волен Сидеров: Предлагам оставката на Каракачанов като спасителна акция, за да не последваме съдбата на Реформаторите

Коалицията е в криза, вървим по стъпките на Реформаторите, заяви лидерът на „Атака”

Волен Сидеров поиска оставката и на вицепремиера Красимир Каракачанов. Предлагам оставката на Каракачанов като спасителна акция, за да не последваме съдбата на Реформаторите, които сега ги няма на политическата сцена. Това каза лидерът на „Атака“ пред bTV.

„Моята идея е не да отправял лични нападки към Каракачанов. Не трябва да е водещо егото и желанието да си на някакъв пост на всяка цена. Предложението ми за неговата оставка е призив за съставяне на план за спасяване на коалицията „Обединени патриоти”. В момента тя е в криза и социологията показва, че може би няма да влезем в парламента на следващите избори. С две думи – вървим по стъпките на Реформаторите”, обясни Сидеров.

„Сега – след година и половина, си давам сметка, че може би направихме грешка да излъчим двамата лидери на две от партиите в коалицията направо в изпълнителната власт. Може би трябваше да излъчим други хора на тяхно място. Защото като че ли позагубихме добрата комуникация между нас, тримата лидери, и възможността да бързи и точни анализи и бърз рефлекс. И това се отразява недобре. Доверието в нас е спаднало и се опасявам да не последваме съдбата на Реформаторите – тях сега ги няма на политическата сцена. Тази оставка я предлагам като спасителна акция, а не като нападка към Каракачанов – да покажем, че можем да подкрепяме управлението и без да заемаме постове“, каза още Сидеров и посочи, че това ще бъде добър пример, който ще покаже, че могат да се осмислят идеите за патриотичната коалиция.

Той отново припомни, че е повтарял, че Валери Симеонов прави греши и трябва да се оттегли. Никой обаче не го е послушал, а той се е запънал и останал на поста. Обясни, че е разбрал от медиите за оставката на Симеонов и не е бил потърсен от коалиционния партньор.

„Имаме нужда от обновяване, от една мозъчна атака, която да ни изведе на друго ниво. Защото в момента има спад в доверието, което се дължи и на определени действия на всеки от тях, и защото властта изхабява. Има риск да се обезличим, да не бъдем в парламента, да излезем от политическия терен, а това е лошо, защото самата тема за патриотизма девалвира тогава, а това вече е много сериозен национален проблем“, коментира Сидеров.

Той посочи, че комуникацията между тримата лидери се е влошила. „Защото когато те са вицепремиери, няма как да се виждаме всеки ден. Понякога със седмици няма как да се видим. Затова ще бъде полезно и Каракачанов да напусне поста, за да видим дали можем да спасим патриотичната коалиция, иначе ще я оставим да изтече“, коментира лидерът на „Атака“.

Попитан дали може той да е следващият вицепремиер, Сидеров обясни, че такова нещо не е коментирано досега.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар