Събота, 23 Февруари 2019
Неделя, 18 Ноември 2018 15:19

Над 2000 полицаи в цялата страна охраняват протестите

Над 2000 полицаи в цялата страна охраняват протестите. Това заяви главен комисар Христо Терзийски от национална полиция.

МВР има сигнали за провокатори и е взело мерки, съобщава БГНЕС. 

Там, където протестите са съгласувани, са обезпечени с охрана, каза на свой ред министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Той увери, че е създадена необходимата организация.

От МВР не могат да дадат точна статистика колко точно са протестите в национален мащаб, тъй като имало и такива, които се организират през социалните мрежи без знанието на полицията и общинските власти. Вътрешният министър специално благодари на онези, които са спазили всички изисквания за опазване на обществения ред.

Първите протести в страната започнаха от сутринта. 

В София са планирани четири демонстрации, които ще стартират в ранния следобед. Голямото шествие, организирано от „Промяна”, е насрочено за 15 часа. 

От Столична община очакват и около 500 автомобили от страната. 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 18 Ноември 2018 15:19
  Мария Пиргова: Ако от БСП не се радикализират и не искат избори, става неясно защо стоят извън парламента

  Данаил Кирилов и Цветан Цветанов предизвикаха абсолютно ненужна буря за ГЕРБ и се обърнаха към търсенето на служебна победа. Интелигенцията в много отношения е в служба на чужди интереси, българският народ няма водач, а с политика се занимават хора, които нямат никакви умения и парламентът е на 8% доверие, коментира  политологът Мария Пиргова в обзора на деня на радио „Фокус“ „Това е България“.

 • Неделя, 18 Ноември 2018 15:19
  ДПС: Страната е в политическа криза! ГЕРБ се провали

  Карадайъ: Популистко-националистическото управление на страната е пълен провал, ГЕРБ генерира напрежение, несигурност и нестабилност. Нашата оценка е, че 10 години България не се управлява, а върви по инерция

 • Неделя, 18 Ноември 2018 15:19
  Нинова: Уважаеми управляващи, намалете и замразете депутатските заплати!

  Искаме да се реши принципно въпроса за депутатските заплати. Те растат на всеки три месеца автоматично с ръста на средната работна заплата. Това е несправедливо, икономически необосновано и морално укоримо, написа лидерът на БСП във Фейсбук

Оставете коментар