Неделя, 26 Май 2019
Неделя, 02 Декември 2018 08:16

Отново протести в цялата страна срещу ниския стандарт на живот

Ще има протести и срещу промените в Закона за вероизповеданията, и срещу застрояването на зелени площи в "Обеля"

Протести срещу високите цени на горивата и ниския стандарт на живот ще се проведат в редица градове на страната.

В Благоевград протестиращите се събират в 11.30 часа на паркинга на Югозападен университет „Неофит Рилски“.

„Протест срещу социалното убиване на българите“ е мотото на шествието, което ще се проведе в Бургас. Протестът ще започне в 12.00 часа, като сборният пункт отново е пред паркинга на „Метро“ на изхода на Бургас към АМ „Тракия“.

В Пазарджик протестиращите срещу ниските доходи ще се съберат в 13.00 часа на паркинга пред парк „Стадиона“, след това ще тръгнат пеша по улиците на града до сградите на Общинската и на Областната администрации.

От 12.00 часа на паркинга при Общински театър е заявен протест на граждани на Община Кюстендил. Те организират пешеходно шествие с искане за по-добър живот.

По същото време на протест ще излязат и жителите на Троян и региона.

Очакват се още протести в Карлово, Хасково и Перник, съобщава агенция „Фокус”.

Освен недоволството срещу стандарта на живот в България, граждани излизат днес с протест и по още два повода: промените в Закона за вероизповеданията и застрояването на зелени площи в столичния квартал „Обеля”.

Християнската общност на протестантските вярващи в България и църкви организират днес пореден протест в София - молитвено шествие за свобода на вероизповеданията. Повод за недоволството им са приетите на първо четене промени в Закона за вероизповеданията.

Мирната демонстрация ще започне в 13 часа от пл. „Народно събрание“. Шествието ще премине покрай Министерския съвет, ще се насочи по бул. „Витоша“ до НДК, а след това по улица „Георги С. Раковски“ и ще се върне отново пред Народното събрание, съобщава БНР.

Жители на столичния квартал „Обеля“ планират днес за втора поредна неделя на протест срещу застрояването на зелените площи в района, лошата пътна инфраструктура в квартала, липсата на достатъчно детски площадки, ясли и детски градини.

Поводът за демонстрацията са  продължаващите строителни дейности между блоковете 116 и 117 в „Обеля 1“, където според протестиращите отстояние между изкопа и съседните сгради е опасно малко.

Жителите на квартала настояват още за цялостен ремонт на вътрешнокварталните улици и за откриването на повече ясли и детски градини.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар