Събота, 15 Декември 2018
Петък, 07 Декември 2018 14:31

Николай Бареков и "Презареди България - ББЦ" поставят началото на политическата платформа "Обединени консерватори"

„Обединеният патрЕотизъм умря, да живее обединеният консерватизъм”

 

По време на конференция, организирана от Групата на ЕКР, Николай Бареков обяви, че покана за участие в политическата платформа „Обединени консерватоти” ще бъде отправена към всички партии от КП „България без цензура”, която през 2014-а година излъчи двама евродепутати. На събитието присъстваха и други политически лидери.

Уточнено беше още, че от настоящата коалиция „Обединени патриоти” за присъединяване към новосъздаващатa се формация единствено ще бъде поканена ПП „Атака”. Аргументът за това Бареков изрази чрез една сентенция: „Обединеният патрЕотизъм умря, да живее обединеният консерватизъм”.

В рамките на конференцията Николай Бареков представи пред участниците и кандидатурата на Ян Захрадил за водещ кандидат за председател на Европейската комисия (ЕК) на общите европейски избори през май 2019 година.

Ето и цялото съдържание на обръщението, публикувано в социалните мрежи, от Николай Бареков, който понастоящем е председател на "Презареди България - ББЦ", член на Европейския парламент, член на Бюрото на ЕКР и член на ръководството на АКРЕ:

“На 21 декември, малко преди Рождество, се навършват пет години от Учредителното събрание на първата и единствено призната легитимно консервативна партия в Европа, ББЦ- Презареди България. Готов съм да предоставя в качеството ми на неин лидер и член на ръководството на АКРЕ и ЕКР платформата “Обединени Консерватори” за всички граждани, сдружения, политици и партии с консервативни ценности, които желаят да сформираме голям блок през 2019 - за всички предстоящи избори. Има опасност в противен случай България да бъде подмината от консервативната вълна, която залива цяла Европа и Америка. Особено след провала на последния неолиберал и олигархист в Европа - мразеният от цяла Франция президент Макрон. 

 Къде са предизвикателствата?

 Често казано, консервативното бе оцапано, след като беше залепено като етикет от социолозите на два субекта, нямащи нищо общо с консерватизма - либералната ГЕРБ (ЕНП) и сбирщайна Обединени Патреоти. Техният провал заплашва и носителите на истинските консервативни ценности. Вторият проблем е липсата на един идеологически субект, който да олицетворява консерватизма. 

Българското общество е консервативно, пуританско и с вкоренени стереотипи и нагласи в семейството, вярата, църквата и традициите, но гласува на псевдо консервативни партии като посткомунистическите мастодонти на глинени крака БСП и ГЕРБ. За които консерватизмът се изчерпа със спора за и против Истанбулската конвенция.

Подобно на Полша и Англия, българите са отдадени на консерватизма по рождение и закърмени от майките и бабите с него. Ние не можем да се превърнем в либерална нация по подобие на скандинавските държави например. Трябва ли да променим тези вкоренени дълбоко нагласи в себе си или просто да сменим чипа на партийната парадигма у нас? Струва ми се второто е по-лесно и по-полезно за здравето на нацията ни. За целта предприемачеството и свободните, образованите, добре заплатените, творческите професии като компютърни специалисти, инженери, лекари, творци, интелектуалци, журналисти, учители, недоволните от статуквото трябва да бъдат спечелени на наша страна. Те нямат по-голям враг от статуквото, олицетворено от Дълбоката държава (непотизъм от шуробаджанашки тип и огромна и всевластна бюрокрация) на старите партии - БСП, ГЕРБ, ДПС и производните им патерици.

Понятията Свобода, Солидарност, Справедливост трябва да бъдат основополагащ фундамент на новия политически проект. Върху тяхната консервативна сила трябва да градим бъдещите реформи и разговори за такси, данъци, образование, здравеопазване, геостратегически интереси. Като единствен легитимен член на Алианса на консреваторите и реформистите, "Презареди България - ББЦ" подава ръка към всички желаещи да градят едно нова начало на България и на българския консерватизъм.”

 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 07 Декември 2018 14:31
  Николай Бареков: Бяхме на метри от стрелбата, а българските медии се интересуваха дали депутатите в ЕП са нахранени

  Какъв консерватор е Москов с фалшивите ваксини за децата и Валери Симеонов с обидите към майките, реторично пита евродепутатът

 • Петък, 07 Декември 2018 14:31
  „Презареди България“ с окончателно решение дали ще се явява на евроизборите

  Това стана по време на провело се днес заседание в Страсбург

 • Петък, 07 Декември 2018 14:31
  Николай Бареков от Страсбург: Ранен е италиански евродепутат

  Кой да повярва!? Само минути след като бяхме тук, в центъра на Страсбург на Коледния базар с колеги от Европарламента, стана зловещ атентат! Десетки ранени след стрелба, написа евродепутатът Николай Бареков от мястото на инцидента.

  Ето още какво написа той:

  Беше пълно с весели хора, деца, семейства, християни, празнуващи предколедните дни преди Рождество. Купих подаръци за децата, миришеше на канела, сладки и греяно вино и точно зад гърба ни става този ужас.... само минути след като се върнахме в сградата на парламента.

  Разбирам, че е ранен колега евродепутат от Италия. Ужасяващо.

  Беше въпрос на време. Използват струпването на хора, на парламент, на най-светлия християнски празник...Нека горят в Ада!

  Съболезнования за жертвите, дано ранените се възстановят успешно.

  Точно зад гърба ми на селфито ми с елхата стана и атентата. Бяхме там часове и миг преди да се случи.

  Атентаторът е избягал. Мерките за сигурност бяха повърхностни. Слава Богу, поне превозни средства не допускаха. Сега всичко е блокирано.

  Европарламентът е затворен неясно докога. Хората са пленници вътре.

  Били са няколко атентатори и всички са избягали.

  Инструкциите са никой да не излиза оттам, където е в момента.

  Засега има двама убити и 11 ранени. Единият убит е атентатор.

  Снимка на Nikolay Barekov.

  Снимка на Nikolay Barekov.

Оставете коментар