Понеделник, 14 Октомври 2019
Петък, 10 Май 2019 16:29

Проф. Александър Маринов: ГЕРБ ще падне от власт!

Воплите на премиера Бойко Борисов, че няма да подаде оставка, означават, че точно това ще стане, прогнозира анализаторът

Евроизборите са битка за възстановяване на европейския характер на битието ни. Това каза пред Радио „Фокус“ политологът проф. Александър Маринов. Според него предизборната кампания у нас показва, че политиците не могат или не искат да говорят за същинските въпроси, засягащи кампанията. 

„Тази немощ добре кореспондира със засилващата се нагласа на обществото и гнева му към недъзите на управляващите. Начинът, по който се управлява държавата ни, и поведението на управляващите нямат нищо общо с евростандартите“, каза още той. Хората искат да живеят и работят по правила, валидни за всички, за да имат нормален живот. Решаването на този проблем минава през тези избори. Няма как да се строи върху развалини, обясни политологът. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)


Според него в момента няма алтернатива, която да припознаем като ново начало, има много лоши и по-малко лоши. По думите му в някои случаи бунтът е неизбежен, за да дойде сериозния набор от критерии и да започнем да избираме на друг принцип. Според Маринов европейските избори са точката на пречупването. 

Вероятно ще минем през междинни състояния. Няма кой друг да създаде нова институционална система и нов начин на правене на политика, освен обществото. Мощната тенденция на ГЕРБ си отива, едва ли ще изчезне, но методът на управление чрез страх и купуване вече не работи. Според него от ГЕРБ ще загубят изборите, което ще доведе до нова политическа ситуация. Хората искат да премахнат статуквото. 

Воплите на премиера Бойко Борисов, че няма да подаде оставка, означават, че точно това ще стане, прогнозира анализаторът. Според Маринов ще има предсрочни парламентарни избори преди местните, не е изключено страната да мине през фаза на преходно състояние. 

БСП с коалиция ще дойде на власт, но тя не може да предложи много по-добро управление и няма да просъществува дълго време. Тогава ще се появи нещо по-различно, чиято заявка в момента не се вижда, смята политологът.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 10 Май 2019 16:29
  Велико Търново посрещна Борисов с "Добре дошъл в Цветановград"

  Остри реакции в социалните мрежи заради тениските с лика му в Копривщица

 • Петък, 10 Май 2019 16:29
  БСП-Велико Търново с жалби до ОИК за нарушения на Борисов и ГЕРБ

  Премиерът с джипа си разхожда кандидата за кмет на Велико Търново Даниел Панов, води го заедно и с кандидати за общински съветници на полагането на клетва на новоприетите курсанти в Националния военен университет "Васил Левски". С присъствието си на трибуната, редом до представителите на изпълнителната власт, кандидатите от ПП ГЕРБ извършват грубо нарушение на изборното законодателство по чл.182,ал.1 от ИК

   

 • Петък, 10 Май 2019 16:29
  Те ни трепят, ГЕРБ ги пуска

  Отгледано бе цяло поколение съдии на грантова хранилка, но за три мандата на Борисов нищо не се промени

Оставете коментар