Петък, 18 Септември 2020

Вторник, 24 Септември 2019 09:09

Да хващаме завода на Фолксваген, румънците на Рено. А дано, ама надали

Икономистът Владимир Каролев прогнозира, че България може да попадне в капана на климатичния кръстоносен поход на големите страни автопроизводители

Макрон каза в ООН, че Франция няма да прави търговски сделки и няма да финансира инфраструктура в държави, които нарушават Парижкото споразумение. Седя и се чудя тук за един завод на Рено в Бурса. И за един бъдещ завод на Фолксваген близо до Маниса. Турция, която не просто не спазва Парижкото споразумение - ами даже не го е и ратифицирала все още.

Държави като Франция и Германия са толкова напред в развитието си, че могат да пеят панегирици за климата, докато изнасят тежката си индустрия в Азия и Африка без да им мигне окото. Проблемът, обаче, е за Централна и Източна Европа. Ние няма как от този ни етап на развитие да прескочим технологичната тежка индустрия и да се превърнем в икономики на услугите и знанието.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Ако ни дръпнат столчето сега и ни метнат в капана на климатичния кръстоносен поход, докато те си изнасят заводите в Африка и Азия... Абе, няма да е добре.

Ако ли пък са честни, да си преразгледаме митническия съюз с Турция и ако те ще го нарушават по екологичното перо, ние да хващаме завода на Фолксваген, румънците на Рено. А дано, ама надали.

източник: Владимир Каролев, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар