Неделя, 15 Декември 2019
Четвъртък, 28 Ноември 2019 15:11

Национална катастрофа №3

Управление. Хаос отгоре до долу. Неработеща, безумно раздута и некомпетентна администрация, високи такси и цени на административните услуги. Всяка администрация прилага законите както си поиска и си ги тълкува както й дойде. В резултат държавата и общината са се превърнали в търговци, които събират пари, а не в институции, обслужващи гражданите

Снимка на Елена Гунчева.

Автор: Елена Гунчева

Състояние на територията:

– Демографска катастрофа. Българите са намалели с почти три милиона души за тридесет години. Населението застарява, всяко трето дете не е от български произход и майчиният му език не е български.

– Неграмотност. Пенсионерите знаят повече от учениците. Учениците, които завършват, са функционално неграмотни. В университетите се влиза без качествен подбор и съответно излизат висшисти, които са неспособни да практикуват професията си. Липсват кадри за основни отрасли на икономиката.

– Социален инженеринг. Умишлено манипулиране на населението с цел намаляване на образованите и грамотните и най-вече мислещите. Всява се разединение, медиите промиват мозъците на всички, а властта внася разделение в протестиращите. Целта е отглеждане на удобен за политиците материал.

– Здравеопазване. Системата на здравеопазването е разбита. Болниците и лекарите са превърнати в търговци. Българите са най-болната нация на европейския континент. Инфарктите и инсултите поразяват все по-млади хора. Хората с увреждания, както и раждането на деца с увреждания се увеличават. Поради липса на пари, много хора умират или се инвалидизират трайно.

– Жилища. Много българи загубиха имоти и основните си жилища заради ипотеки и кредити. Масово се теглят кредити от работещи българи, за да си платят сметките. Все по-голямата задлъжнялост се разпространява навсякъде. Бедните стават още по-бедни, а имотите се съсредоточават в ръцете на богатите.

– Коли. Мечтата на българина да си има кола обикновено се реализира с кола втора употреба. Резултатът е замърсяване на въздуха, катастрофи и високи данъци. Правителството се опитва да ограничи това, като въвежда тол-такси, безумно високи граждански застраховки и данъци за стари коли. Извод: само богатите имат право да карат автомобили. Също като по време на Средновековието – селяните нямат правото на каляски и коне, те са само за привилегированите.

– Икономика. Икономика на ишлеме. От производство на кораби и мотокари, преминахме към производство на поцинковани кофи и фарове. Закрихме заводи за десетки хиляди работници и откриваме цехове на чужденци-авантюристи, които идват заради евтината работна ръка. Икономика, изцяло зависима от външни фактори.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

– Селско стопанство. Почти липсва. След ликвидационните съвети на Филип Димитров и реституцията на земята, много земи пустея, а голямата част се изкупуват от едри земевладелци. Субсидии, които си заслужават труда, се получават от малцина приближени до властта. Но и те ще са до време. На пазарите вместо ябълки от Първенец, купуваме такива от Аржентина, вместо сладкият розов български домат, купуваме червени топки от Испания и Турция с вкус на пластмаса и то на високи цени. Животновъдството е също приключено, след като чумата ГЕРБ мина през него.

– Сигурност. Сигурност има също като в джунглата, по-силният оцелява. Убийства насред улицата, грабежи денонощно, убийства на старци за стотинки, кражби, икономическа престъпност. Всичко това под благото око и дори съучастие на полицията.

– Армия. След като нарязахме въоръжението си и съкратихме армията, в нея се набутаха много жени, явно с идеята да са на място, където работят повече мъже. Част от военните не могат дори себе си да защитят, а видът на сегашния министър на отбраната е показателен за състоянието и на армията. За първи път българите не разчитат на армията си да ги пази. Още повече, че днешните войници и офицери се кълнат във вярност на НАТО и САЩ, а не на България.

– Управление. Хаос отгоре до долу. Неработеща, безумно раздута и некомпетентна администрация, високи такси и цени на административните услуги. Всяка администрация прилага законите както си поиска и си ги тълкува както й дойде. В резултат държавата и общината са се превърнали в търговци, които събират пари, а не в институции, обслужващи гражданите.

(от фейсбук профила на автора)

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 28 Ноември 2019 15:11
  Сидеров: Не съм част от управлението!

  Каракачанов има две детски мечти – да бъде министър на отбраната, другата е да измести АТАКА и Волен, която няма да се сбъдне, категоричен е партийният лидер.

  Да си част от управлението, означава да взимаш решения. Как да съм част от управленската коалиция, като не участвам в нея по никакъв начин. Нито участвам в Коалиционен съвет, който взима решения и който казва какво да се гласува в парламента, нито по някакъв начин съм търсен за каквито и да било решения. Нямам участие във властта! Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров в предаването „Плюс-минус” по Нова ТВ.

  „Става дума за решения, които засягат живота на много хора”, коментира той. Сидеров посочи, че пенсиите не бяха вдигнати на 300 лв., за сметка на партийните субсидии, за които НФСБ и ВМРО изнудиха ГЕРБ.

 • Четвъртък, 28 Ноември 2019 15:11
  Бойко Борисов: Винаги съм щастлив, когато има добри данни за българската икономика!

  "Винаги съм щастлив, когато има добри данни за българската икономика", написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

 • Четвъртък, 28 Ноември 2019 15:11

Оставете коментар