Петък, 05 Юни 2020

Понеделник, 27 Април 2020 16:06

Проф. Боян Чуков: Пандемията цели да скрие срутването на либералната финансовата система и „дълбоката държава“

Наложената карантина може да доведе в световен план до гражданско недоволство, дори и бунтове. Важно е управляващите да намерят баланса между медицинските и социално-икономическите мерки 

 

COVID-19 има за цел да скрие срутването на финансовата система, изградена от транснационалния капитал, въоръжен с либералната идеология. Тази система и балоните в банковия сектор гръмнаха. Това заяви експертът по международна сигурност и дипломат проф. Боян Чуков пред  bTV. За „Тази сутрин“ той подчерта, че повече не може да се печатат долари, за да се запълват дупките. По думите му всичко в бъдеще ще опира до реалното производство.

Коронавирусът и бъдещето на света 

Проф. Чуков обясни, че темата за коронавируса може да бъде разгледана през две призми – катастрофа, бедствие, но и управляем преход на света, в който живеем. 

„Трябва да се започне по-сериозен контрол на населението, защото то започва да не вярва на официалната пропаганда. Търси се предизвикване на глобален конфликт. В момента напрежението между САЩ и Китай и САЩ и Русия нараства експоненциално, но това не се отразява“, коментира той. 

По думите му наложената карантина може да доведе в световен план до гражданско недоволство, дори и бунтове. Според него е важно управляващите да намерят баланса между медицинските и социално-икономическите мерки и в случая българското правителство реагира правилно. 

В този план трябва да отбележим, че българското правителство, с изключение на някои малки грешки, се движи в правилната посока, отбеляза експертът. 

"Карантината е, за да не се запълнят болниците, както стана в Белгия, Италия, Франция. На Балканите в момента България е на едно от първите места по най-малка смъртност на 1 млн. жители. Ние сме от тази сутрин с 8 смъртни случая на 1 млн. Всички наши съседи са с много по-високи цифри. Даже в световен план ние сме сред най-добре поставените", отбеляза Боян Чуков. 

Проф. Чуков изтъкна, че на редица места по света в момента се наблюдава ескалация на обстановката. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"В Южнокитайско море напрежението расте. Американците искат да сложат свои бази на Гренландия, за да могат да нанасят директни удари по Русия и Китай. Руснаците пък правят въздушни десанти от 10 хил. м височина в северните ширини, което е нещо абсолютно ново“, уточни експертът. 

Спекулациите за здравето на Ким Чен-ун 

Проф. Чуков обясни, че на 22 април севернокорейски медии писали, че Ким Чен-ун предложил на сирийския президент Башар Ал-Асад бартер – крилати ракети земя-земя срещу определена бройка изтребители МиГ-31. Също така севернокорейският лидер предложил двете страни да си сътрудничат в съвместна космическа програма, която да служи за военни цели. 

„Френски сайт, близък до тайните служби, посочва като източник на "новината" са смъртта на Ким Националния фонд за подкрепа на демокрацията, който е инструмент на дълбоката държава, чиито спонсори са Сорос, Болтън, Буш, големите американски банки, „Бритиш Петролеум“, посочи той. 

„Виждате как може с един източник на информация с добри разклонения в света, в медиите, да се получи тази инсинуация“, продължи експертът. 

Той подчерта, че зад кадър остава растящият конфликт между Пхенян и Сеул. Според него американски разузнавателни самолети летят все по-близо до границата на Северна Корея, а корейски МиГ-ове ги пресрещат по-реактивно и се доближават до тях. 

Също така САЩ са изтеглили бомбардировачите Б-52 от военната база в Гуам, която се намира в обсега на ракетите на Пхенян, продължи проф. Чуков.

 

 

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар