Понеделник, 06 Юли 2020

Вторник, 26 Май 2020 17:00

"Байдънгейт" е много повече от "Уотъргейт"

Валери Найденов: Сега централните медии го премълчават, но скандалите ще ескалират и тепърва ще започнат разкритията, които ще завършат с криминални обвинения срещу някои от хората, които са работили в заговора срещу Тръмп

 

 

"Това, което излиза, свързано с Джон Байдън, е много повече от "Уотъргейт", с тази разлика, че сега централните медии го премълчават". Това каза пред БНР журналистът Валери Найденов по повод разгарящия се в САЩ "Байдънгейт". Той посочи, че информацията може да се получи предимно от медиите, близки до републиканците - "Уолстрийт джърнъл" и "Фокс нюз".

Журналистът обясни, че става дума за записи, които разкриват договорки на сина на Джо Байдън - Хънтър с украински управляващи:

"Петро Порошенко (бившият президент на Украйна - бел.ред.) каза, че не са истински, но от кампанията на Джо Байдън казаха, че са редактирани, не казаха, че са фалшиви, следователно признават, че са истински".

Според Найденов "черешката на тортата" на тези записи е: "Порошенко казва, че прокурорът Шокин, когото принуждават да си подаде оставката, не е корумпиран, нямало данни да е корумпиран този човек. Въпреки това проявил разбиране и каза, че ще си подаде оставката. Според Байдън обаче той е поставил това условие срещу 1 млрд. долара банкова гаранция за Украйна, защото всички знаели, че Шокин е бил корумпиран и с такъв корумпиран прокурор те не могат да заслужат американската помощ".

Журналистът припомни, че заради целия този сюжет беше "целият цирк с историята на импийчмънта на Тръмп":

"Това хвърля странна светлина. За мен лично има нещо дълбока нередно в тази сделка на Байдън, но демократите са изправени пред дилема или Байдън, или никой, какво да правят - или загуба на изборите", коментира той в предаването “12+4“ по програма “Хоризонт“. 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

По думите на Найденов зад този скандал с Байдън се крие нещо по-дълбоко и по-голямо:

"Става дума за няколко милиарда долара, които са отпускани за частна армия на един от олигарсите, и са минали по тази линия. Това го твърди близък до "Фокс нюз" коментатор. В същото време върви и друг скандал, който е свързан с разкритията на заговора срещу Тръмп по линия на Русия. Преди седмица главният прокурор свали обвиненията срещу ген. Майкъл Флин, който за кратко беше съветник по националната сигурност на Тръмп. Сега излязоха много разкрития, че Флин е бил умишлено натопен от екип около Обама и най-вероятно и от самия Обама (Барак Обама - президент на САЩ преди Доналд Тръмп - бел.ред.). Съвсем несправедливо е подведен, накиснат и натопен от ФБР. Това е също скандал, който многократно надхвърля "Уотъргейт".

Пред БНР Валери Найденов прогнозира, че тези скандали тепърва ще "гърмят": "Скандалите ще ескалират и тепърва ще започнат разкритията, които ще завършат с криминални обвинения срещу някои от хората, които са работили в заговора срещу Тръмп".

Повече по темата от BIG5: Скандални записи между Порошенко и Байдън огласи украински депутат. Материалите съдържат основания за повдигане на обвинение срещу Порошенко в държавна измяна

 

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 26 Май 2020 17:00
  Оглушаваме

  Оглушаваме. Оглушаваме за моралните сривове, които ежедневно ни погребват живи, за политическото сквернословие, за корупционните цинизми, за пискливия оргазъм на актьори, журналисти, юристи и учени, изнасилвани от безкнижници...И ослепяваме. Ослепяваме за всички видове мръсотии - и за калта, с която ни заливат, ако не си мълчим и не се крием.

 • Вторник, 26 Май 2020 17:00
  КПКОНПИ вижда "сериозен корупционен риск" в проектозакон за налагане на глоби от КАТ на място

  В Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество е постъпил проект на решение на Министерския съвет за одобряване на проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за движението по пътищата /ЗДвП/. С решение от днес комисията е решила да не съгласува основни разпоредби от предложения проект, защото "крият сериозен корупционен риск".

 • Вторник, 26 Май 2020 17:00
  Радев: Прокуратурата става политически играч, подпомага премиера

  Президентът Румен Радев смята, че прокуратурата все повече се очертава като политически играч, който подпомага кризисния пиар на премиера.

Оставете коментар