Неделя, 18 Февруари 2018
Вторник, 28 Ноември 2017 20:59

Рекет по български

Вижте какво мисли по темата бившият вътрешен министър Богомил Бонев и защо то има връзка с посещението на Борисов и Сакскобурготски в Рияд:

Какво значи рекет по български:

Царят в нарушение на всички закони те прави главен секретар на МВР. Това ти дава опорен лост да си номер едно в новините вече 16 години.

Ти му завеждаш дела, за да му вземеш имотите. Тормозиш го максимално, защото той вече ги е проиграл в казиното.

Накрая му подаваш морков за споразумение. Срещу изискването да ти помага при приятелите си от Арабския полуостров.

За да се направиш на велик международник.

И ти го натоварваш на една щайга, управлявана от, фигураивно казано, гребец и никаквец, завличаш го в огромен международен скандал с незаконно нахлуване на щайгата в Иран... Това значи рекет по български.

Текст: Богомил Бонев, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 28 Ноември 2017 20:59
  Георги Свиленски: Борисов трябва не да не осигурява пари, от които се краде, а да спре кражбитe

  „Работата на премиера е да спре корумпираните си чиновници в министерства, агенции и държавната администрация, за да може парите да стигат за лечение на българските граждани. И да прочете Конституцията - кой кого избира и назначава“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски в сутрешния блок на Нова телевизия. Според него Борисов трябва не да не осигурява пари, от които се краде, а да спре кражбите. „Утре може да чуем, че ще затвори болници, за да спре кражбите в здравеопазването. Хората ще умират по улиците, за да не открадне някой от лечението“, посочи той. Свиленски уточни, че ПГ на „БСП за България“ има искане за изслушване на управителя на НЗОК проф. Камен Плочев в здравната комисия, на база писмото, с което той абсолютно аргументирано информира за проблем органа, който го избрал. „Изненадан съм от незнанието и на министър-председателя, и на министрите Ананиев и Горанов за това как функционира държавната система в България. Вярно е, че министър-председателят рядко идва в НС и може би вече е забравил кой кого избира, но председателят на НЗОК е избран от българския парламент и ако трябва да информира някой и да поиска нещо, това е НС. Недопустимо е министърът на здравеопазването да не знае за съществуването на проблема, но това е проблем за министъра, не за управителя на Здравната каса“, коментира Свиленски. Той допълни, че не знае кой е заплашвал проф. Камен Плочев и предположи, че това ще стане ясно следващата седмица.

  По повод напрежението между министър-председателя и президента на страната, Георги Свиленски коментира: „Мислех, че премиерът е най-информираният човек в държавата. Оказа се, че не е. Не е знаел телевизия ББТ на кого е. Почти съм убеден, че зад думите на президента има и факти“.

 • Вторник, 28 Ноември 2017 20:59
  Гражданите на Видин ще излязат на пореден протест днес

  Някой отклони парите, които бяха предвидени за инфраструктура в Северозападна България и днес се оправдава, че пари няма

  Гражданите на Видин ще излязат на пореден протест в събота /17 февруари/, защото искат да бъдат чути за строителството на пътя Видин-София и тунел под Петрохан.

  Защото обещанията не са променили вида си, но до нищо полезно за региона не са довели.

  Защото ако българското правителство има намерение да си изпълни задълженията към региона, то с Решение на Министерски съвет ще може да посочи конкретен график, етапи, срокове, финансиране и краен срок на строителството за целия път, не само за части от него. Това коментират от "Единни за промяна".

  Защото някой отклони парите, които бяха предвидени за инфраструктура в Северозападна България и днес се оправдава, че пари няма. Защото всеки изказал се управляващ по темата „път до Видин“ сам си противоречи и то не веднъж!

  Защото десетки медийни изявления заляха телевизионния екран, но никой не пое ангажимент за конкретно решение на Министерски съвет за целия път от Видин до София и за тунел под Петрохан.

  Защото сигурността и безопасността на гражданите би трябвало да са приоритет за онези, които управляват държавата.

  Защото бяхме търпеливи достатъчно и ако има поне малко почтеност в намеренията на правителството, ще вземат решение на МС и ще започнат да го изпълняват в цялост!, заявяват още от "Единни за промяна".

  Вчера премиерът Бойко Борисов обеща от Мюнхен, че коридор № 4 ще го има.

 • Вторник, 28 Ноември 2017 20:59
  Мира Радева пред BIG5: Борисов прати на заден план конфликта си с Нинова, защото не му е удобен, но успя да легитимира нов център на властта

  Румен Радев има явната амбиция да се утвърди като политически играч. Делян Пеевски е като горещ картоф, който си подхвърлят премиер и президент и искат да се отърват от него. Петър Стоянов, Стефан Софиянски и Иван Костов погребаха СДС, защото не можаха да преглътнат егото си. подобен сценарий е малко вероятен, защото конфликтът днес не е вътрешно партиен, коментира пред BIG5 социологът Мира Радева.

Оставете коментар