Сряда, 18 Юли 2018
Петък, 29 Декември 2017 18:09

За лявото и дясното у нас

Сюжетът сякаш не е в дневния ред на обществото, но това е само привидно така. Истината е една. България има крещяща нужда от силно ляво и силно дясно.

Номенклатурно-милиционерската партия ГЕРБ няма морални и политически претенции да се кичи с титлата „дясна партия“. Нищо че все още в ЕНП я приемат за такава.

Няма вечни неща и това скоро ще стане ясно.

Ето защо обединителните процеси в дясното пространство трябва да бъдат наблюдавани внимателно и окуражавани. ДСБ и Да, България биха могли да създадат този нов десен проект, който да измести ГЕРБ от дясното пространство. Тогава ще имаме един категоричен ляв лидер в лицето на БСП и новопоявила се десница.

Е, това малко напомня за връщане на двуполюсния модел от началото на прехода, но изтриването на ГЕРБ от политическата сцена изисква и такива компромиси.

В името на България...

Владимир Танев

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 29 Декември 2017 18:09
  Михаил Константинов пред BIG5: Докато не се смени начинът за избор на ръководство в ЕС, ще виждаме пияния Юнкер и деградиращата Европа

  Надявам се бившите социалистически държави да спасят ЕС от собствената му глупост. Потъването идва от там, че администрацията в Брюксел не носи отговорност пред никого. Ако премиер на някоя страна се появи в подобно състояние като Юнкер, ще бъде разкъсан от народа си. Доналд Тръмп беше прав със забележките си към Европа, която иска безплатно да им се охраняват границите. От срещата му с Путин няма да се реши нищо съществено. Американският президент е от хората, които днес говорят едно, а утре - друго. 

 • Петък, 29 Декември 2017 18:09
  СКАНДАЛ! Съветник от ГЕРБ се изгаври с протеста на животновъдите

  Цинизмът на Николай Малев потресе обществото във фейсбук

  Цинична гавра с мъката на хората, заради избиването на здравите им животни и с протестите на животновъдите си направи на стената си във фейсбук общинският съветник от ГЕРБ във Варна Николай Малев.

  Вижте какво написа Малев, може би без въобще да осъзнава трагедията на хората загубили животните си днес.

 • Петък, 29 Декември 2017 18:09
  Корнелия Нинова: След нашето председателство Европа никога не е била толкова разединена

  Оценяваме председателството като много добра форма и организация, но със слабо политическо съдържание. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Народното събрание по време на дебатите по доклада за българското европредседателство.

  Искаме да благодарим на администрацията, макар и зад камерите направиха възможна добрата организация на председателството, каза Нинова. По думите й консенсус, конкурентоспособност и кохезия са били три ключови думи за европредседателството.

  Но според Нинова Европа сега е по-разделена от всякога по ключови въпроси, като например миграцията и бюджета.
  Европа се раздели на различни групи - Източна срещу Западна, периферия срещу центъра.

  Българският премиер и правителството не можаха да осигурят консенсуса на българските институции, каза Нинова.

  Европейската икономика получи сериозен удар в областта на конкурентоспособноста, каза Нинова. Търговската война и спорове между САЩ и Европа ще намали конкурентоспособността на европейската икономика, коментира Нинова.

  Председателството започна с шесторно убийство и завърши с убийството на затворник, 72 протеста бяха проведени в цялата страна, каза Корнелия Нинова.

  Като заключение Нинова заяви, че председателството е било еднопартийно мероприятие, което не е могло да мобилизира енергията на българския народ.

  Това председателство беше голяма възможност, но тя беше пропиляна, каза Нинова.

Оставете коментар