Неделя, 21 Октомври 2018
Вторник, 02 Януари 2018 11:17

Лиляна Павлова като Алиса в страната на чудесата

Екипът на министърката по председателството ни в Европейкия съюз Лиляна Павлова съвсем я обърка и буквално я превърна в една Алиса в страната на чудесата.

Бившата строителна шефка всеки ден си измисля нови и нови приоритети, престарани притеснения и наивни идеи как да шашне европейските ни партньори, които ще ни гостуват половин година. 

В последния ден на миналата година Павлова се закахъри пред Нова ТВ и се притесни от терористични атаки в България. Въпреки че на практика е възможно това да се случи, имайки предвид, че вече имаме горчив опит от Сарафово, арабисти коментират, че страната ни не е цел на Ислямска държава, която се е концентрирала в други мишени. Според коментатори тя се опитва да придаде пресилена важност и използва фундаментални теми, които обаче днес не са в центъра на дневния ни ред.

Два дни по-късно Лиляна Павлова изведнъж смени опорните точки и приоритетите. Пред БНТ 2 дни по-късно министърката се събуди с идеята, че не терористите, а мигрантите са ни най-важната тема. В разговора след няколко минути пък отново имаше новина – отношенията ни с Русия и санкциите срещу Москва станаха приоритет за председателството ни в Европейския съюз.

В крайна сметка зрителите не разбраха какво точно ще искаме да свършим като председатели на Европейския съюз. Прави впечатление, че управляващата коалиция преиграва с важността на задачите. Всъщност страната ни е един обикновен домакин на чиновници, които ще дойдат да живеят в скъпи хотели и ще бъдат носени на ръце с наши пари. Евродепутатът ни Петър Курумбашев сравни страната ни с Бистришките тигри, които не могат да определят дневния ред и темпото на отбори като Реал Мадрид. Престараването на родните чиновници все повече започва да прилича на филма „Опасен чар“, в който Надя Тодорова и Георги Русев се подмазваха по комичен начин на фалшивия милиционер, който изигра Тодор Колев. Както обикновено се случва, няма да е странно, когато прочетем коментарите в германската, италианската или френската преса. Които няма да бъдат удобни и цветни, както много ще им се иска на управляващите.

Васил Василев, BIG5

Оставете коментар