Вторник, 18 Декември 2018
Събота, 03 Февруари 2018 07:36

Тишината на Симеонов в курортите - поредната глупотевина, която не спасява детски животи

Вицепремиерът Валери Симеонов стана известен и като министъра на тишината. С акциите си миналата година той смело затваряше дискотеки и барове по морето, които вдигат шум над допустимите децибели. Патриотът се закани да бъде осторожен по същия начин и със зимните ни курорти. Докато се занимаваше с конфискуване на диджейски лаптопи, на проверки на сервитьорски документи и на мерене на шум, Валери Симеонов забрави за децата. В петък при нелеп инцидент с моторна шейна в Боровец загина 4-годишният син на транспортния министър Ивайло Московски.

Инцидентът доби популярност именно заради известния в медийното пространство родител. Резонен обаче е въпросът защо въобще се допуска дете да се качва на моторна шейна? Имаме ли представа колко още хлапета се "забавляват" по този начин? Преди да измери децибелите в Слънчев бряг, няма да е излишно Валери Симеонов да провери първо как деца карат джетове, возят се на прословутите "банани" в морето и загиват с моторни шейни.

От КАТ например проверяват, дали в колите има детски столчета, дали на предната седалка младежите имат 14 години, а при нарушение - налагат санкции. Остава обаче въпросът - по какъв начин е гарантирана безопасността за същите деца в курортите, за които Валери Симеонов и министърът на туризма Николина Ангелкова толкова са се загрижили. Хвалебствията им около привличането на турсити и акциите за тишина се оказаха поредната "глупотевина", както самият вицепремиер обича да употребява думата по адрес на премиера си. 

П.П. Резонен е въпросът какво прави министър Ивайло Московски в работно време на писта в Боровец? Явно вече сме свикнали, че в петък министрите (ако пожелаят) отиват на парламентарен контрол, прочитат написаното и си обявяват почивка. 

Васил Василев

Оставете коментар