Понеделник, 20 Август 2018
Вторник, 06 Февруари 2018 10:38

Индия отказа молитвената закуска на Тръмп заради работния ден. Цветанов поведе кметска делегация, оправят световния мир в САЩ, които казаха: "Не ви искаме!"

Индийският парламент се извини на американския президент Доналд Тръмп. В писмо от азиатската страна благодарят на държавния глава на САЩ за поканата за традиционната молитвена закуска, на която трябваше да присъстват двама техни представители. Причините, за да откажат високата чест е, че на 8-и февруари, в четвъртък, са на работа и трябва да обсъждат бюджета на страната си. Родни учители по физкултура и руски, програмист и финансит, ще дават съвети за световния мир.

Индия отказа на Доналд Тръмп поканата за молитвената закуска на 8-и февруари. Причината е, че се организира в работен ден, в който трябва да обсъждат бюджета на страната си. От българска страна в САЩ отива отново дясната ръка на Бойко Борисов - Цветан Цветанов, който си е взел цяла кметска делегация за компания. С Тръмп ще закусват още градоначалниците на София, Пловдив и Бургас - Йорданка Фандъкова, Иван Тотев и Димитър Николов. В антуража пак е включен и депутатът от ГЕРБ-Русе Пламен Нунев, който е единственият, който е експерт по сигурността. Темата на събирането е световният мир. Националната молитвена закуска се организира съвместно от Белия дом и Американския конгрес. На събитието присъстват членове на правителството, Конгреса, дипломатическия корпус, висшата администрация, въоръжените сили, бизнесмени, политически, религиозни, стопански и държавни лидери от различни страни. Все постове, които представителите от нашата делегация не заемат, като изключим Цветан Цветанов, който стана известен като неформален лидер на ГЕРБ, докато кмет на София беше Бойко Борисов. 

Прословутата закуска, която е известна със скуката, която цари, докато повечето гости се правят на крайно заинтригувяани от речи, изпразнени от съдържание, за пореден път поставя въпроса - какво работят голяма част от политиците ни? Индийците всъщност само удариха поредния шамар, с който се опитват да събудят позаспата стара Европа. Закуската при Доналд Тръмп за страната ни звучи като "поредната екскурзия с държавни пари" и подмазване. 

Скъпата ни делегация при Доналд Тръмп е поредният български парадокс. Само преди няколко дни американският президент каза откровено, че спира лотарията със зелените карти, което касае и България. На практика държавният глава на САЩ каза на страната ни, както и на още куп държави - не сте желани! 

Васил Василев

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 06 Февруари 2018 10:38
  Велизар Енчев пред BIG5: Борисов имитира лятна активност, за да прикрие последните си провали във вътрешната и външната политика

  Слава Богу, че още нямаме електронно правителство. Тогава цялата държава щеше да изпадне в клинична смърт. Победител от войната между Сидеров и Симеонов ще е Бойко Борисов, който отново ще си намери виновник за собствения провал. По-важното е кои са губещите. Това са хилядите избиратели, полъгали се по патриотарските обещания за 300 лева минимална пенсия и още куп захаросани лъжи. Путин никога не е променял стратегията си. Той иска да върне Русия в семейството на великите държави, но не като парий, а като патриций.

 • Вторник, 06 Февруари 2018 10:38
  Цветанов, Симеонов и биячът на Сидеров купонясват в Жеравна, хотелиери питат къде са шумомерите на вицепремиера?

  За 9-та поредна година дясната ръка на Бойко Борисов Цветан Цветанов присъства на откриването на Международния фестивал на фолклорната носия в местността „Добромерица“ край Жеравна. "Тази вечер на събитието ме придружиха съпругата ми Деси, народният представител и областен координатор на ГЕРБ – Сливен Десислава Танева, областният управител Чавдар Божурски, кметът на община Котел Коста Каранашев, кметове на общини и кметства от страната. По време на събитието споделих, че атмосферата е уникална и зареждаща, а с всяка следваща година младите хора с народни носии се увеличават. Хората, които са част от този фестивал, се връщат 150 години назад и създават невероятно усещане". Това написа във фейсбука си Цветанов, който пусна и снимки, на които осве изброените скъпи гости са и вицепремиерът Валери Симеонов и съпартиецът му Валентин Касабов, който се сби с Волен Сидеров в парламента. 

  Организаторите на събитието предупредиха собствениците на шатрите да не вдигат много шум заради присъствието на Валери Симеонов. Вицепремиерът обаче явно е зарязал акциите си и му е отпуснал края в компанията на коалиционните си партньори. Поне от сводките на МВР няма информация за подадени сигнали за силна музика на купона. Собственици на заведения по Българското Черноморие започнаха да се шегуват на гърба на Симеонов, че от 2019 г., ако правителството оцелее, ще започнат да пускат само гайди или пък ще преместят бизнеса си в Жеравна. Сериозен остава въпросът обаче защо нямаше замерване на шума от купона в планината, където очевидно е по-тихо отколкото до морето. 

   

 • Вторник, 06 Февруари 2018 10:38
  Икономисти изчислиха какви ще са загубите на Русия от американските санкции

  Агенцията за кредитен рейтинг (ACRA) изчисли, че санкциите на САЩ срещу руския държавен дълг в случай на тяхното въвеждане могат да доведат до изтичане на 8-10% от инвеститорите от руски държавни дългови ценни книжа, съобщи ТАСС.

  Според ACRA осем процента от държавния дълг на Русия се държи от жителите на САЩ, които, ако бъдат санкционирани, определено ще се отърват от руските дългови ценни книжа. Освен това, много вероятно анализаторите са готови да изключат от списъка на притежателите норвежкия държавен фонд GPFG, който обяви промени в инвестиционната си политика. В началото на 2018 г. делът му в държавния дълг на Русия е бил 1,4%. 

  ACRA също така посочва, че инвестициите в държавен дълг могат да бъдат намалени до 12%, ако вземем предвид не само санкциите, но и преоценката на риска от инвестиране в нововъзникващи пазари. В този случай равнището на равновесие на руското кредитиране на рублата ще нарасне с 0,5-0,8 процентни пункта. В началото на август САЩ одобриха разширяването на санкциите срещу Русия за използването на забранени оръжия и позволиха тяхното разпространение в държавния дълг на Русия.

  Русия отпадна от списъка на 33-те най-големи държатели на американски дългови ценни книжа в средата на юли. Според американското министерство на финансите, от март до май, Москва се е освободила от облигации на стойност 80 милиарда долара, но след това спря да намалява дела си.

Оставете коментар