Вторник, 20 Март 2018
Вторник, 06 Февруари 2018 10:38

Индия отказа молитвената закуска на Тръмп заради работния ден. Цветанов поведе кметска делегация, оправят световния мир в САЩ, които казаха: "Не ви искаме!"

Индийският парламент се извини на американския президент Доналд Тръмп. В писмо от азиатската страна благодарят на държавния глава на САЩ за поканата за традиционната молитвена закуска, на която трябваше да присъстват двама техни представители. Причините, за да откажат високата чест е, че на 8-и февруари, в четвъртък, са на работа и трябва да обсъждат бюджета на страната си. Родни учители по физкултура и руски, програмист и финансит, ще дават съвети за световния мир.

Индия отказа на Доналд Тръмп поканата за молитвената закуска на 8-и февруари. Причината е, че се организира в работен ден, в който трябва да обсъждат бюджета на страната си. От българска страна в САЩ отива отново дясната ръка на Бойко Борисов - Цветан Цветанов, който си е взел цяла кметска делегация за компания. С Тръмп ще закусват още градоначалниците на София, Пловдив и Бургас - Йорданка Фандъкова, Иван Тотев и Димитър Николов. В антуража пак е включен и депутатът от ГЕРБ-Русе Пламен Нунев, който е единственият, който е експерт по сигурността. Темата на събирането е световният мир. Националната молитвена закуска се организира съвместно от Белия дом и Американския конгрес. На събитието присъстват членове на правителството, Конгреса, дипломатическия корпус, висшата администрация, въоръжените сили, бизнесмени, политически, религиозни, стопански и държавни лидери от различни страни. Все постове, които представителите от нашата делегация не заемат, като изключим Цветан Цветанов, който стана известен като неформален лидер на ГЕРБ, докато кмет на София беше Бойко Борисов. 

Прословутата закуска, която е известна със скуката, която цари, докато повечето гости се правят на крайно заинтригувяани от речи, изпразнени от съдържание, за пореден път поставя въпроса - какво работят голяма част от политиците ни? Индийците всъщност само удариха поредния шамар, с който се опитват да събудят позаспата стара Европа. Закуската при Доналд Тръмп за страната ни звучи като "поредната екскурзия с държавни пари" и подмазване. 

Скъпата ни делегация при Доналд Тръмп е поредният български парадокс. Само преди няколко дни американският президент каза откровено, че спира лотарията със зелените карти, което касае и България. На практика държавният глава на САЩ каза на страната ни, както и на още куп държави - не сте желани! 

Васил Василев

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 06 Февруари 2018 10:38
  Вежди Рашидов предложи да се върне Ленинският съботник, подозира, че нарочно чупят ларгото, за да го компрометират

  Бившият министър на културата Вежди Рашидов се ядоса на репортерите и на случайните минувачи, които намират косури на столичното ларго. "Капнала една капка и веднага снимали. Хубаво е да има социалните мрежи, но на София ѝ трябва мотика. Тези млади 20-годишни деца да бяха хванали една лопата и да проведат Ленински съботник. Като има нередности, да ме дадат на прокурор. Аз съм строил ларгото, всичко е фактурирано. Да ме вкарат в затвора", заяви скулпторът. По думите му се води лична война срещу него. Рашидов отново заяви, че след този мандат на парламента ще излезе от политиката и ще се отдаде само на изкуство. Бившият министър оправда разпадащото се ларго с камионите, които натискали плочите. Той дори видя конспирация, че нарочно някой ходи да руши ларгото, за да се показва след това в медиите.

  "Аз Вежди Рашидов съм направил много. Критикуват ме хора, които не са сложили една тухла през живота си", каза още скулпторът. "Вие днес имате свободия на словото. Не помните какво беше по времето на комунизма", поучи водещите Рашидов. Той оправда скандалите в Обединените патриоти с различните характери на лидерите. "Бойко Борисов е един от най-смислените политици през последното десетилетие. С него се работи много спокойно. Бойко от политик стана много добър държавник. Ако днес българите спят спокойно, е защото Борисов не носи шербет, а прави дипломация", каза още Вежди Рашидов.

 • Вторник, 06 Февруари 2018 10:38
  Жорж Ганчев: Бойко Борисов започна да се ревнува сам

  Преди да стане кмет на София настоящият премиер ме е молил да кажа някоя добра дума в медиите за него. 

 • Вторник, 06 Февруари 2018 10:38
  Александър Каракачанов за империите и техните пиари

  По БТВ натовският пиар-агент Соломон Паси обяви, че къде-що по света е имало отровен през последните сто години, както в случая с двойния руски агент Скрипал, то зад това стои Москва. Естествено, пропусна да обясни за какъв дявол и е необходимо на Русия да трови агент, който е пуснала да емигрира (в рамките на обмен срещу свои агенти през 2010), което означава, че той вече не представлява каквато и да опасност за нея. Тоест, много по-вероятно е трета страна, а защо не и самите английски или американски служби да са свършили тази работа!

  Нека да припомним, че САЩ и Великобритания не се посвениха откровено да излъжат за наличието на химическо оръжие в Ирак само за да имат претекст да извършат интервенция. Последната хвърли страната в хаос и стана основа за възникването на Ислямска държава. Очевидно, че Русия не може да бъде нападната както Ирак, но пък може да бъде „основание“ САЩ да се намесят по-активно там, където губят позиции - в случая Сирия! И, което е не по-малко важно, време е апатичните европейски съюзници по НАТО да бъдат сръчкани, включително ако може и Турция, която съвсем не слуша напоследък.

  Неслучайно хитроумният и услужлив Паси побърза с предложението Англия да поиска задействането на член 5 от договора на алианса - все едно, че е заплашена от директно руско нападение. Но, Паси е ясен – той си отработва прехраната. Ако му свирнат – пръв ще обяви и война на Русия!
  Накрая, моето отношение за сведение на различни „фили“ и „фоби“. И САЩ, и Русия са империи. Разликата е, че авторитарната империя Русия, която има твърде слаба демократична традиция, не се нуждае от подготовка на общественото мнение. Олигархичната империя САЩ, имаща известна (макар и олигархична!) демократична традиция, се нуждае от облъчване на обществеността, макар и понякога с удивително елементарни аргументи. Но и в двата случая като резултат имаме свинщини, чиято цена плащат преди всичко обикновените хора!

  Александър Каракачанов, фейсбук

Оставете коментар