Понеделник, 15 Октомври 2018
Вторник, 06 Февруари 2018 10:38

Индия отказа молитвената закуска на Тръмп заради работния ден. Цветанов поведе кметска делегация, оправят световния мир в САЩ, които казаха: "Не ви искаме!"

Индийският парламент се извини на американския президент Доналд Тръмп. В писмо от азиатската страна благодарят на държавния глава на САЩ за поканата за традиционната молитвена закуска, на която трябваше да присъстват двама техни представители. Причините, за да откажат високата чест е, че на 8-и февруари, в четвъртък, са на работа и трябва да обсъждат бюджета на страната си. Родни учители по физкултура и руски, програмист и финансит, ще дават съвети за световния мир.

Индия отказа на Доналд Тръмп поканата за молитвената закуска на 8-и февруари. Причината е, че се организира в работен ден, в който трябва да обсъждат бюджета на страната си. От българска страна в САЩ отива отново дясната ръка на Бойко Борисов - Цветан Цветанов, който си е взел цяла кметска делегация за компания. С Тръмп ще закусват още градоначалниците на София, Пловдив и Бургас - Йорданка Фандъкова, Иван Тотев и Димитър Николов. В антуража пак е включен и депутатът от ГЕРБ-Русе Пламен Нунев, който е единственият, който е експерт по сигурността. Темата на събирането е световният мир. Националната молитвена закуска се организира съвместно от Белия дом и Американския конгрес. На събитието присъстват членове на правителството, Конгреса, дипломатическия корпус, висшата администрация, въоръжените сили, бизнесмени, политически, религиозни, стопански и държавни лидери от различни страни. Все постове, които представителите от нашата делегация не заемат, като изключим Цветан Цветанов, който стана известен като неформален лидер на ГЕРБ, докато кмет на София беше Бойко Борисов. 

Прословутата закуска, която е известна със скуката, която цари, докато повечето гости се правят на крайно заинтригувяани от речи, изпразнени от съдържание, за пореден път поставя въпроса - какво работят голяма част от политиците ни? Индийците всъщност само удариха поредния шамар, с който се опитват да събудят позаспата стара Европа. Закуската при Доналд Тръмп за страната ни звучи като "поредната екскурзия с държавни пари" и подмазване. 

Скъпата ни делегация при Доналд Тръмп е поредният български парадокс. Само преди няколко дни американският президент каза откровено, че спира лотарията със зелените карти, което касае и България. На практика държавният глава на САЩ каза на страната ни, както и на още куп държави - не сте желани! 

Васил Василев

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 06 Февруари 2018 10:38
  Първан Симеонов: Машината на властта скърца, очаквам не БСП да печели, а ГЕРБ да губи

  Машината на властта скърца и не знам дали на Борисов така му се управлява. Дори една искра може да подпали властта – чумата в Странджа, например. Една искра може да събори едно управление. Това заяви пред Нова ТВ социологът Първан Симеонов.

  Има „изхабяване на авторитета на институциите”. Може сега всичко да е наред, но травмата може да се появи след месеци, допълни той.

  Реакциите от убийството на Виктория Маринова Симеонов обясни с традиционния скептицизъм, който носим като общество. „Не на последно място властта като цяло няма на кого да се сърди, защото явно действията й не убеждават хората”, заяви Симеонов. Според него има вероятност да започнат спорове дали това е реалният убиец или е жертва.

  Първан Симеонов коментира и последните социологически изследвания. Разликата между БСП и ГЕРБ се смалява и според него това се дължи на износването на управляващата партия. Ако се изравнят силите горе, ще е нова политическа ситуация и говоренето ще е различно. Ситуацията ще е нова. БСП е на максимум, няма къде да ходи. По-скоро очакваме не БСП да печели, а ГЕРБ да губи, като консумира грешките си.

 • Вторник, 06 Февруари 2018 10:38
  Продават на търг къщата на Яворов заради финансови неуредици, Фандъкова иска да се одържави

  Предлагат на търг къщата на Яворов! С продажбата на паметника на културата се е заел частен съдебен изпълнител.

  Къщата на столичната улица "Г.С. Раковски"става музей през 1963 г. В този дом Яворов и Лора Каравелова са живели малко повече от година до фаталната нощ, в която тя се самоубива, а той се прострелва и ослепява.

  „Няма такова място в София, което да пази по този начин паметта на Яворов”, каза уредникът на къщата-музей Иво Милтенов пред bTV.

  Домът е паметник на културата, но в момента е частна собственост. 

  През 2015 г. я придобива Васил Панчев. Оказва се, че я наследява със задължения, защото имотът е ипотекиран няколко пъти от предишните собственици.

  „Ние нямахме представа, че има задължения по имота. Ние останахме с впечатлението, че имотът е изплатен напълно. В последвие се оказа, че не сме знаели всичко по отношение на този кредит”, посочи Васил Панчев – управител на фирмата-собственик.

  Вследствие на необлсужване на кредита, са се натрупали лихви.

 • Вторник, 06 Февруари 2018 10:38
  Сидеров: МВР да каже циганин ли е убиецът на Виктория! Цветанов: Не бива, поставяме противопоставяне!

  МВР трябва да каже циганин ли е извършителят на убийството на Виктория Маринова и защо такъв тип цигански престъпления вече се наричат битови, попита Волен Сидеров по време на заседание парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. Въпросът му беше отправен към вътрешния министър Младен Маринов.

  „Защо МВР забрани да се обсъжда етническия произход на тежки престъпления? Преди години имаше случай с насечена с брадва възрастна жена от двама цигани. И след това съдията ги пусна на свобода. Поставих този въпрос в парламента и бях осъден от съдията защо съм му споменал името“, каза още Сидеров и попита още защо такъв тип цигански престъпления вече се наричат битови.

  „Как извършителят е успял да избяга и дали не е свързан с други лица? Дали някой не го е насочил към тази жертва“, попита още Сидеров.

  Не би трябвало да посочваме етноса на извършителя на убийството на Виктория Маринова, защото така поставяме противопоставяне в обществото, каза в отговор Цветан Цветанов, който е и председател на комисията. 

Оставете коментар