Четвъртък, 24 Януари 2019
Вторник, 06 Февруари 2018 10:38

Индия отказа молитвената закуска на Тръмп заради работния ден. Цветанов поведе кметска делегация, оправят световния мир в САЩ, които казаха: "Не ви искаме!"

Индийският парламент се извини на американския президент Доналд Тръмп. В писмо от азиатската страна благодарят на държавния глава на САЩ за поканата за традиционната молитвена закуска, на която трябваше да присъстват двама техни представители. Причините, за да откажат високата чест е, че на 8-и февруари, в четвъртък, са на работа и трябва да обсъждат бюджета на страната си. Родни учители по физкултура и руски, програмист и финансит, ще дават съвети за световния мир.

Индия отказа на Доналд Тръмп поканата за молитвената закуска на 8-и февруари. Причината е, че се организира в работен ден, в който трябва да обсъждат бюджета на страната си. От българска страна в САЩ отива отново дясната ръка на Бойко Борисов - Цветан Цветанов, който си е взел цяла кметска делегация за компания. С Тръмп ще закусват още градоначалниците на София, Пловдив и Бургас - Йорданка Фандъкова, Иван Тотев и Димитър Николов. В антуража пак е включен и депутатът от ГЕРБ-Русе Пламен Нунев, който е единственият, който е експерт по сигурността. Темата на събирането е световният мир. Националната молитвена закуска се организира съвместно от Белия дом и Американския конгрес. На събитието присъстват членове на правителството, Конгреса, дипломатическия корпус, висшата администрация, въоръжените сили, бизнесмени, политически, религиозни, стопански и държавни лидери от различни страни. Все постове, които представителите от нашата делегация не заемат, като изключим Цветан Цветанов, който стана известен като неформален лидер на ГЕРБ, докато кмет на София беше Бойко Борисов. 

Прословутата закуска, която е известна със скуката, която цари, докато повечето гости се правят на крайно заинтригувяани от речи, изпразнени от съдържание, за пореден път поставя въпроса - какво работят голяма част от политиците ни? Индийците всъщност само удариха поредния шамар, с който се опитват да събудят позаспата стара Европа. Закуската при Доналд Тръмп за страната ни звучи като "поредната екскурзия с държавни пари" и подмазване. 

Скъпата ни делегация при Доналд Тръмп е поредният български парадокс. Само преди няколко дни американският президент каза откровено, че спира лотарията със зелените карти, което касае и България. На практика държавният глава на САЩ каза на страната ни, както и на още куп държави - не сте желани! 

Васил Василев

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 06 Февруари 2018 10:38
  Мадуро: САЩ искат държавен преврат, прекъсваме отношенията си със тях

  Тръмп призна опозиционния лидер за временен държавен глава на Венецуела; Ердоган подкрепи Николас Мадуро в телефонен разговор

 • Вторник, 06 Февруари 2018 10:38
 • Вторник, 06 Февруари 2018 10:38
  Волен Сидеров: ГЕРБ определя всичко в парламента, патриотите не решават кворума

  Цялата власт в България е в ръцете на Министерски съвет, а парламентът прилича на капалъ чаршия, смята лидерът на „Атака“.

  „Предлагам да се спази европейския норматив. В момента българския Изборен кодекс го нарушава“. Това каза пред БНР лидерът на партия „Атака“ и председател на групата на „Обединени патриоти“ в Народното събрание Волен Сидеров. Той подчерта, че предложенията му са останали в сянка.

  „Европейският норматив казва, че бариерата не може да бъде повече от 5%. В България при изборите за ЕП бариерата реално е близо 6%. Всичко това ощетява по-малките партии“, обясни депутатът в предаването "12+3" и попита: „Защо сега има незаконна методика?“.

  По думите му ГЕРБ определя всичко в парламента: „От доста време групата на патриотите не решава кворума. Г-н Цветанов си прави кворума с „Воля“ и ДПС. Г-н Цветанов – един опитен парламентарен играч, голям политик, за мен сравним с Шарл дьо Гол, Аденауер, Кенеди и други титани в световната политическа история – той наистина е много опитен политик и той отдавна не залага кворума в парламента на групата на патриотите“.

Оставете коментар