Петък, 20 Юли 2018
Вторник, 27 Март 2018 11:53

За Борисов, Лили, Ердоган, Курц, Адолф и негрите дипломати

Ситуацията е прекалено сложна за да бъде онагледена само с погледа, който Лили Павлова хвърли на Ердоган - по същия начин преди няколко месеца лъвчето Масуд гледаше boarding pass-a си за самолета за Холандия. Но, той и Ердоган си я хареса, Лилиту, и няма как, щото турската естетическа традиция го налага. Но какво се учудвам аз, така е в голямата политика - гъз за гъз, хъб за хъб.

И докато Бойко дрифтираше с малката си кола по ръба на световната кризисна писта, Аспарухово тръпнеше в очакване на щъркелите, освободени предния ден от привърженици ПКК във Виена - не се учудвайте на Курц, който иска да остави Ердоган без входната виза за Европа - все пак младия мъж е стар фен на кафене "Централ", събирало през годините все позитивни умове на големи хуманисти, като Адолф Хитлер, Ленин и Тито, както и бащата на съвременната психология д-р Алфред Адлер.

Щъркелите обаче не дойдоха в Аспарухово, дори не дойдоха и в Евксиноград, щото половината се оказаха руски шпиони. Което пък ме подсеща, че като се умори човек да гледа Боян Чуков в телевизора, винаги може да смени на CNN, където темите както обикновено са три - курви, шпиони и въпросът, защо разстреляхте този негър, бе? Кой ви каза, че негър?! Не виждате ли, че е тъмно?!

Всъщност CNN е голяма медия, почти като bTV, а Ричард Куест е голям журналист, почти като Хекимян. Единствената разлика е, че първия харесва Хонг Конг, а вторият Кинг Конг, щото е по-дребен. Което обаче не пречи на Светлана Василева да харесва Гущеров, а Тръмп да гони от САЩ всеки, с когото не е правил секс. Нещо, което колкото и да се напъва, не може да се случи на Тереза Мей, по съвсем очевидни причини.

Въобще ситуацията е Джеронимо. И далеч не може да бъде онагледена само с погледа, който Лили хвърли на Ердоган. Тя е толкова глобална, че за да бъде обяснена адекватно, ще се наложи да изгоним 48 дипломата от Нигерия. Що ли? - ще попита някой наивен политолог. Ами как, що, бе душко? Щото е тъмно. Ти откъде знаеш, че не си негър?

Васил Петев, Фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 27 Март 2018 11:53
 • Вторник, 27 Март 2018 11:53
  С обвито в лой сърце Сидеров брани скотобойната в Странджа

  “Хората трябва да разберат, че убиването на животните им не е без причина”, каза Волен Сидеров на извънреден брифинг в Народното събрание... Докато смирено адвокатстваше на държавните убийци в Странджа, зад гърба му се мъдреше гербаджийска кохорта, която само преди две лета атакистът кълнеше и пращаше в Централния софийски затвор.

  Това ли е същият Сидеров, който влезе с гръм и трясък в политиката като защитник на онеправданите българи?
  Този не воюваше ли с режима на Бойко Борисов и не го ли наричаше магистрална труженичка?
  Това ли е човекът, заканващ се да беси “грухтящите парламентарни прасета със сърца, обвити в лой”, щото не чуват гласа на народа си?

  Защо сега Сидеров не чува гласа на своя народ и брани скотобойната на ГЕРБ?
  Всъщност кой тук е грухтящото прасе и има ли Сидеров сърце?
  Или сърцето му е вече обвито в лой?

  Велизар Енчев, фейсбук

 • Вторник, 27 Март 2018 11:53
  Румен Радев поиска отговори от правителството за кризата с чумата

  В ръцете на правителството са всички инструменти за овладяване на кризата

  В ръцете на правителството са всички инструменти за овладяване на кризата.

  Това се посочва в изявление на президента Румен Радев по повод кризата с разпространението на чума по дребните преживни животни и напрежението, което възникна в обществото във връзка с масовото унищожаване на животни в Странджа.

  "За съжаление, гневът на пострадалите стопани и на хора в цялата страна е вече налице. Властите дължат отговор защо животновъдите не бяха информирани детайлно и предварително, за да бъдат убедени в предприетите мерки, както и в гарантирането на интересите им", заявява президентът Радев и отправя следните въпроси:

  Защо не бяха предприети превантивни мерки: налагане на карантина, наблюдение?

  Защо се пренебрегва ваксинирането?

  "За пореден път се поставя въпросът за надеждността на оградата по границата. Очаквам адекватно компенсиране на материалните щети от болестта. Възстановяването на качеството на стадата и психологическата травма от унищожаването на животните изискват време. То трябва да бъде използвано от правителството за подкрепа на засегнатите стопани, за да възстановят поминъка си и най-вече за разумни действия за предотвратяване на подобни кризи в бъдеще", заключава в изявлението си президентът.

Оставете коментар