Понеделник, 18 Март 2019
Вторник, 27 Март 2018 11:53

За Борисов, Лили, Ердоган, Курц, Адолф и негрите дипломати

Ситуацията е прекалено сложна за да бъде онагледена само с погледа, който Лили Павлова хвърли на Ердоган - по същия начин преди няколко месеца лъвчето Масуд гледаше boarding pass-a си за самолета за Холандия. Но, той и Ердоган си я хареса, Лилиту, и няма как, щото турската естетическа традиция го налага. Но какво се учудвам аз, така е в голямата политика - гъз за гъз, хъб за хъб.

И докато Бойко дрифтираше с малката си кола по ръба на световната кризисна писта, Аспарухово тръпнеше в очакване на щъркелите, освободени предния ден от привърженици ПКК във Виена - не се учудвайте на Курц, който иска да остави Ердоган без входната виза за Европа - все пак младия мъж е стар фен на кафене "Централ", събирало през годините все позитивни умове на големи хуманисти, като Адолф Хитлер, Ленин и Тито, както и бащата на съвременната психология д-р Алфред Адлер.

Щъркелите обаче не дойдоха в Аспарухово, дори не дойдоха и в Евксиноград, щото половината се оказаха руски шпиони. Което пък ме подсеща, че като се умори човек да гледа Боян Чуков в телевизора, винаги може да смени на CNN, където темите както обикновено са три - курви, шпиони и въпросът, защо разстреляхте този негър, бе? Кой ви каза, че негър?! Не виждате ли, че е тъмно?!

Всъщност CNN е голяма медия, почти като bTV, а Ричард Куест е голям журналист, почти като Хекимян. Единствената разлика е, че първия харесва Хонг Конг, а вторият Кинг Конг, щото е по-дребен. Което обаче не пречи на Светлана Василева да харесва Гущеров, а Тръмп да гони от САЩ всеки, с когото не е правил секс. Нещо, което колкото и да се напъва, не може да се случи на Тереза Мей, по съвсем очевидни причини.

Въобще ситуацията е Джеронимо. И далеч не може да бъде онагледена само с погледа, който Лили хвърли на Ердоган. Тя е толкова глобална, че за да бъде обяснена адекватно, ще се наложи да изгоним 48 дипломата от Нигерия. Що ли? - ще попита някой наивен политолог. Ами как, що, бе душко? Щото е тъмно. Ти откъде знаеш, че не си негър?

Васил Петев, Фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар