Понеделник, 24 Септември 2018
Вторник, 27 Март 2018 11:53

За Борисов, Лили, Ердоган, Курц, Адолф и негрите дипломати

Ситуацията е прекалено сложна за да бъде онагледена само с погледа, който Лили Павлова хвърли на Ердоган - по същия начин преди няколко месеца лъвчето Масуд гледаше boarding pass-a си за самолета за Холандия. Но, той и Ердоган си я хареса, Лилиту, и няма как, щото турската естетическа традиция го налага. Но какво се учудвам аз, така е в голямата политика - гъз за гъз, хъб за хъб.

И докато Бойко дрифтираше с малката си кола по ръба на световната кризисна писта, Аспарухово тръпнеше в очакване на щъркелите, освободени предния ден от привърженици ПКК във Виена - не се учудвайте на Курц, който иска да остави Ердоган без входната виза за Европа - все пак младия мъж е стар фен на кафене "Централ", събирало през годините все позитивни умове на големи хуманисти, като Адолф Хитлер, Ленин и Тито, както и бащата на съвременната психология д-р Алфред Адлер.

Щъркелите обаче не дойдоха в Аспарухово, дори не дойдоха и в Евксиноград, щото половината се оказаха руски шпиони. Което пък ме подсеща, че като се умори човек да гледа Боян Чуков в телевизора, винаги може да смени на CNN, където темите както обикновено са три - курви, шпиони и въпросът, защо разстреляхте този негър, бе? Кой ви каза, че негър?! Не виждате ли, че е тъмно?!

Всъщност CNN е голяма медия, почти като bTV, а Ричард Куест е голям журналист, почти като Хекимян. Единствената разлика е, че първия харесва Хонг Конг, а вторият Кинг Конг, щото е по-дребен. Което обаче не пречи на Светлана Василева да харесва Гущеров, а Тръмп да гони от САЩ всеки, с когото не е правил секс. Нещо, което колкото и да се напъва, не може да се случи на Тереза Мей, по съвсем очевидни причини.

Въобще ситуацията е Джеронимо. И далеч не може да бъде онагледена само с погледа, който Лили хвърли на Ердоган. Тя е толкова глобална, че за да бъде обяснена адекватно, ще се наложи да изгоним 48 дипломата от Нигерия. Що ли? - ще попита някой наивен политолог. Ами как, що, бе душко? Щото е тъмно. Ти откъде знаеш, че не си негър?

Васил Петев, Фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 27 Март 2018 11:53
  Рокадите на "Дондуков" 1 разсмяха до припадък Данаил Кирилов на трибуната в НС, бившият кмет на Пловдив го пита защо му чете траурни речи

  Депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов не можа да спре смеха си една минута от трибуната на Народното събрание, докато представяше новите кандидатури в Министерски съвет. Припомняме ви, че трима министри си тръгват заради трагедията с автобуса край Своге. 

  Когато стигна до Валентин Радев и до дейността му като министър на МВР, Кирилов се разсмя от подвикванията на колегите му от БСП и от ГЕРБ. Той не можа да се спре, но след минута се стегна и продължи монотонната реч. Бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов му направи забележка, че не е направил експозиция, а е дръпнал траурна реч. Той защити старите министри и заяви, че от НФСБ няма да подкрепят промените.  

 • Вторник, 27 Март 2018 11:53
  Сидеров заподозря Бъчварова в пропаганда срещу кабинета

  Беше излишно това упорство от страна на президента, каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на Обединените патриоти и лидер на "Атака" Волен Сидеров.

  Радвам се, че той се е коригирал, защото иначе влизахме в един конфликт, от който нямаше нужда. Следваше една битка напук, която е излишна и вредна за държавата. Така че поздравявам го за решението, не може държавата да стои без вътрешен министър. Всяко безвластие води до хаос, заяви Сидеров по повод подписването на указа за освобождаването на кандидата за министър на вътрешните работи Младен Маринов от поста главен секретар на МВР.

  Идеята на коалиционния съвет беше да се коригира това недоразумение, че той не е уведомен, което явно е засегнало неговото честолюбие. След като това беше беше направено, бавенето щеше да е тенденциозно, добави председателят на ПГ на Обединените патриоти.

  Нека това да е поука за бъдещи действия и да не оставя съмнения за пренебрегване и незачитане. Понякога липсата на разговор води до изостряне и излишно напрежение, посочи Сидеров.

  В отговор на въпрос за отношенията в Обединените патриоти, Сидеров заяви, че за подкрепата на кабинета коалиционните партньори са единни, а за оставките на тримата мнинистри са на различни мнения. Това обаче не пречи на гласуването на новите министри, там и трите партии сме "за", уточни Волен Сидеров.

  Той каза, че продължава да е на мнение, че началникът на кабинета на министър-председателя Румяна Бъчварова е неподходяща за поста. Избор на премиера е Румяна Бъчварова за шеф на кабинета, но ще продължа да напомням, защото е важна позиция. Нямам нищо лично, но виждаме, че някои от ударите срещу правителството дойдоха от приближени до шефа на кабинета. Не мога да коментирам дали има пряка връзка, но не е логично роднините на шефа на кабинета да са в противниковия лагер и да правят такива публикукации. Говоря за дописките срещу Манолев, които си бяха удар под кръста, непозволен, с който се прави опит да се блокира работата на правителството. На всеки кандидат-министър може да му се изкара такава рядка плетка, в която да излезе виновен. Има знаци, че шефът на кабинета може да саботира премиера. Когато имаш връзки с кръг, който назначаваше министри, да има такава обвързаност, за мен е конфликт на интереси. За мен тук премиерът се огъна за Манолев, но това е лично мое мнение, каза още Волен Сидеров.

 • Вторник, 27 Март 2018 11:53
  Антон Кутев: Борисов бяга от проблемите си, като прехвърля всичко към по-ниските слоеве

  "Кабинетът упорито се разпада, а Бойко Борисов се опитва да го задържи с всички сили и средства, което не знам дали му е необходимо чак толкова", заяви пред БТВ депутатът от БСП Антон Кутев. Поводът за коментара му беше отложеното гласуване на трите министерски оставки и отказът на номинирания за транспортен министър Александър Манолев да заеме поста.

  „Борисов панически се опитва да избяга от всички проблеми, които му излизат, като прехвърля всичко върху по-ниските слоеве. Важното е той да е „в бяло”, върхът да стои чист. Единствените, които не се сменят, са двамата вицепремиери, защото ако махне някой от тях, се разпада коалицията”, заяви Антон Кутев.

  „Борисов е безскрупулен, когато трябва да се сменят хора. Той винаги е знаел, че той е носителят на властта. Това играе през цялото време – цялата държава трябва да каже: „Докато не опре до Борисов, проблемът няма да се реши”, което означава, че всички, които пречат на тази теза, трябва да бъдат махани веднага, за да не нарушават този начин на мислене. Това му е играта от 10 години”, посочи зам.-шефът на ПГ на БСП.

  Според него няма българин, който да се съмнява, че правителството няма да изкара мандата си. „Лично аз не смятам, че тази година е възможно да се разпадне правителството, но съм сигурен, че ще стане следващата”, отбеляза Кутев.

  Той коментира и неподписания от президента Румен Радев указ за освобождаването на Младен Маринов, което се превърна в пречка за промените в кабинета. „Това е бил елегантен начин от страна на президента да им каже, че той участва в политическата система със своите функции и да не го използват само като пощенска кутия в дадени моменти”, смята Кутев.

Оставете коментар