Неделя, 16 Декември 2018
Вторник, 27 Март 2018 11:53

За Борисов, Лили, Ердоган, Курц, Адолф и негрите дипломати

Ситуацията е прекалено сложна за да бъде онагледена само с погледа, който Лили Павлова хвърли на Ердоган - по същия начин преди няколко месеца лъвчето Масуд гледаше boarding pass-a си за самолета за Холандия. Но, той и Ердоган си я хареса, Лилиту, и няма как, щото турската естетическа традиция го налага. Но какво се учудвам аз, така е в голямата политика - гъз за гъз, хъб за хъб.

И докато Бойко дрифтираше с малката си кола по ръба на световната кризисна писта, Аспарухово тръпнеше в очакване на щъркелите, освободени предния ден от привърженици ПКК във Виена - не се учудвайте на Курц, който иска да остави Ердоган без входната виза за Европа - все пак младия мъж е стар фен на кафене "Централ", събирало през годините все позитивни умове на големи хуманисти, като Адолф Хитлер, Ленин и Тито, както и бащата на съвременната психология д-р Алфред Адлер.

Щъркелите обаче не дойдоха в Аспарухово, дори не дойдоха и в Евксиноград, щото половината се оказаха руски шпиони. Което пък ме подсеща, че като се умори човек да гледа Боян Чуков в телевизора, винаги може да смени на CNN, където темите както обикновено са три - курви, шпиони и въпросът, защо разстреляхте този негър, бе? Кой ви каза, че негър?! Не виждате ли, че е тъмно?!

Всъщност CNN е голяма медия, почти като bTV, а Ричард Куест е голям журналист, почти като Хекимян. Единствената разлика е, че първия харесва Хонг Конг, а вторият Кинг Конг, щото е по-дребен. Което обаче не пречи на Светлана Василева да харесва Гущеров, а Тръмп да гони от САЩ всеки, с когото не е правил секс. Нещо, което колкото и да се напъва, не може да се случи на Тереза Мей, по съвсем очевидни причини.

Въобще ситуацията е Джеронимо. И далеч не може да бъде онагледена само с погледа, който Лили хвърли на Ердоган. Тя е толкова глобална, че за да бъде обяснена адекватно, ще се наложи да изгоним 48 дипломата от Нигерия. Що ли? - ще попита някой наивен политолог. Ами как, що, бе душко? Щото е тъмно. Ти откъде знаеш, че не си негър?

Васил Петев, Фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 27 Март 2018 11:53
  БСП: Предстои кражбата на века - кабинетът ще преразпределя 10 млрд. лв. ГЕРБ отговоря: Правителството работи великолепно

   „Средствата, които се разпределят сега са 10% от приходната част. Това преразпределяне на средства ще остане в историята като кражбата на годината. Не казвам, че е кражбата на века, защото в началото на следващата година предстои преразпределянето на 10 млрд. лв. Кражбата на века предстои и мнозинството, със собствените си пръстчета, с които гласувате, носите отговорността.” 

 • Вторник, 27 Март 2018 11:53
  Христина Вучева: Кабинетът нарушава принципите на бюджетиране като разпределя по свое усмотрение бюджетния излишък

  Знае ли народът за какво ще се харчи над 1,5 млрд. лева от бюджетния излишък, попита риторично тя.

  За тази година към ноември излишъкът е 2,8 млрд. лв. На последното си заседание Министерският съвет ударно разпредели за час над 1,5 млрд. лв. от бюджетния излишък. Най-много пари – 1,3 млрд. лв., бяха заделени за строителството на АМ „Хемус”.

  Разпределението по този начин на излишъка е нарушение на принципите на бюджетиране, заяви в студиото на bTV проф. Христина Вучева - икономист, финансов министър в служебния кабинет на Рeнета Инджова.

  Знае ли народът за какво ще се харчи над 1,5 млрд. лева от бюджетния излишък, попита риторично проф. Вучева. По думите ѝ имаме излишък от 2,8 млрд. лева до края на октомври, което означава, че са събрани повече приходи или са извършени по-малко разходи. Според нея в нашия случай са направени по-малко разходи.

  Проф. Вучева поясни, че от този излишък над 1 млрд. лева отиват в една сметка със странно название и не се знае за какво ще се използват. Тя напомни, че по принцип излишъкът се използва само за погасяване на дългове и финансиране на дефицити.

 • Вторник, 27 Март 2018 11:53
  Турция създаде своя космическа агенция

  Създаваме агенцията, за да укрепим нашата аерокосмическа промишленост и да подобрим инфраструктурата, заяви турският министър на икономиката

Оставете коментар