Събота, 15 Декември 2018
Вторник, 24 Април 2018 15:38

10 закона на нашата политическа действителност

1. Когато не изпълняваш съюзнически отговорности, наричаш това защита на националните интереси.
2. Закони, които не се спазват, се отменят.
3. Ако не можеш да произвеждаш настояще за гражданите и техните родители, произвеждаш бъдеще за децата и внуците им, като ги натоварваш с изплащането на нови и нови милиарди дългове, заеми и кредити.
4. Еврофондовете не се усвояват, а се присвояват.
5. Кражбите на публични финанси се осъществяват като спечелване и реализиране на проекти.
6. Корупцията съществува, ако изобщо съществува, единствено на отделни места в изолирани случаи и от опозиционни политици.
7. Когато не си в състояние да направиш нещо за Западна България, демонстрираш грижа за Западните Балкани.
8. Когато не обичаш да четеш книги, правиш всичко възможно да пречиш на другите да ги четат и се обграждаш с нечетящи хора.
9. Когато изваждат окото на служител на законността и реда, ти действаш на принципа Око за око, т.е. слагаш пиратска превръзка на окото си.
10. Ако навсякъде първо се обявява престъпникът за общонационално издирване и после се вкарва в затвора, ти първо го пускаш да избяга от затвора и после го обявяваш за общонационално издирване.

Николай Слатински, Фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 24 Април 2018 15:38
  Писмо от България

  Здравей, Бойко!

  Видях те и тая вечер в телевизора - пристъпваше трогателно от крак на крак и обясняваше на някакви мароканци какво е това Западни Балкани и какви хъбове ще се изграждат там.

  Чух да казваш на мароканците колко опасен е за нас, а и за тях, конфликтът в Керченския пролив.

  Аз не зная каква работа имаш в Мароко. Сигурно е много важна и от тая работа зависят съдбините на българския народ и България.

  Така, както предопределяше съдбините ни при посещенията си в Гърция, Турция, Катар, Саудитска Арабия, ОАЕ, или при посещенията си в Брюксел и Страсбург, Париж и Лондон, където никой не ти обърна никакво внимание, с изключение на скромната делегация на журналистите от БНТ, бТВ, Канал 3 и Европа тв. 

  Драги Бойко,

  ти и занапред ще пътуваш до близки и далечни страни, защото носиш на широкия си гръб цялата отговорност за нашето бъдеще.

  Без теб ние сме за никъде! Бъди себе си!

  Сваляй си сакото и навивай ръкавите на ризата си, когато си приказваш с разни екзотични държавници! Така ще бъдеш по-естествен и по-убедителен в представянето на визията за балкански политик и държавник!

  Вярвам, че ще успееш в начинанията си и ще убедиш стратегическите ни партньори в нашата надеждност. Ти го можеш.

  А, да не забравя. Гръцките пенсионери пак ще получат коледна извънредна пенсия. Така им се пада! Нека светът ги презира!

  А ти гледай да пренасяш газ, че от 10 години я слушаме тая легенда.

  Иначе, ние тук сме добре. Малко ни затисна снегът, ама това ще се оправи. Ей го къде е Гергьовден! 

  Твой:

  Л.Кольовски

  P. S. Между другото, да ти кажа, че депутатите запазиха размера на партийната субсидия на 11 кинта. Недей да им се караш. Можеха и да увеличат субсидията на 22 лева. А, и цените на горивата паднаха с по 10-20 стотинки.

 • Вторник, 24 Април 2018 15:38
  Паметник на маршируващото българско невежество

  Безсмислието на Трифонов има смисъл единствено за политическите туроператори

   Автор: Васил Петев

  Няколко думи за лицето Трифонов.

  Първо. Трябва ясно да се каже, че Трифонов изгради бизнес империя и натрупа милиони левове именно върху спекулации по темите "справедливост" и "народна любов". В този смисъл Слави Трифонов е най-успешният български политик за целия 30-годишен преход. От днешна гледна точка всички останали бледнеят пред момчето от Учиндол.

  Второ. Същият от край време играе ролята на онази смешна жълта спасителна жилетка, която ни показват усмихнати стюардеси (балерини) в самолета при презокеански полет – на всички ни е ясно, че от нея няма никакъв смисъл, но авио-партийните компании считат, че повтарянето на тази "спасителна" лъжа има благотворен ефект върху пътниците при летене над вода.

  С други думи, безсмислието на Трифонов има смисъл единствено за политическите туроператори и се е превърнал в официален общ протокол на родната публична реалност.

  Трето. Това, което от самото начало твърди Трифонов – че ни спасява, е това, от което той живее и се храни. Опитва се да продава морал чрез крайно незачитане на всякакви етични норми (в почти всяко негово телевизионно шоу има ярки демонстрации на аморално поведение, което той удобно нарича хумор). Опитва се да продава култура чрез абсолютно прозрачна халтура и брутална чалга.

  И накрая – мъчи се да ни излъже, че ни връща към здравите национални традиции, като реално пере мозъци по тертипа на масова пробургер пропаганда "ала уеком ту Айова" – последното е по генетични причини, свързани със селския произход на Трифонов.

  Пиша всичко това не защото сега съм се сетил за него, а защото сега то е тема. За мен Слави Трифонов отдавна е най-обикновен паметник на маршируващото българско невежество.

  Нищо повече.

 • Вторник, 24 Април 2018 15:38
  Бояна Бозаджиева: Шоуто на Слави мина няколко граници, най-вече собствената си - тази на прокламираната от него принципност и морал

  Оказа се, че Слави не е нищо по различно от сайта и автора, когото съди и на когото праща рози, написа ПР-ът на лидера на БСП Корнелия Нинова

Оставете коментар