Понеделник, 21 Май 2018
Вторник, 08 Май 2018 16:00

Журналистите станаха алпинисти. Докато спасяваме катерачи и поклонници на бразилски врачки, чакаме изненадите на Гинка

Българите сме странни хора. Обичаме да си създаваме новини и да сме състрадателни към чуждото нещастие, макар че често си пропускаме своето, за сметка на разни проблеми, които уж трябва да ни вълнуват. Подобен е случаят с болната от рак Теди и алпинистът Боян. Цяла сутрин днес всички водещи - Виктор Николаев, Аделина Радева, Антон Хекимян станаха специалисти по алпинизъм и с особен плам и трагичност занимаваха цялата държава 30 минути едновременно със случая с изчезналия алпинист. Господ да го пази!

Дано да жив и здрав! В BGonAir дори поканиха Петър Берон, който освен от пеперуди, СДС и прехода, разбира от алпинизъм, колкото Лили Иванова от ски. Станахме свидетели на вълнуващи въпроси и отговори. В БТВ дори бяха поканили съпругата на Боян. Освен при Хекимян, тя се появи при и при блока на Александър Кадиев. Пуснаха ѝ как се целува с Боян Петров и как го изпраща като "мила ми, Венето". Жената заприлича на мечка на панаир, с който някои медии търсят евтини сензации и гледат да запълнят време. Подобен е и сюжетът с Теодора. Младо момиче, което отиде да се лекува в Бразилия при шамани, а после се наложи да я прибираме с дарения и държавни пари. 

Колкото и глупаво да изглежда, задаваме си въпроса - кой е виновен? Момичето, което се е вързало на шаманите, защото нямаме образование и здравеопазване, или Боян, който е отишъл без маска да катери осемхилядник? И в двата случаят не трябва да се натиска народът! Изборът е направен не от нас. Няма лошо да се правят благотворителни кампании и да си помагаме. Идва обаче време, в което се замисляш, че има деца, които не по-малко страдат и имат нужда от помощ. Майките с увреждания, които се борят с Бойко и правителството му, какво ли си мислят? "На едните може, а другите - кучета ги яли". Докато чакаме сеирджийската да видим кога ще ни върнат почитателката на бразиските шамани и алпиниста, Гинка тихомълком се опитва да си купи ЧЕЗ, макар че още няма пари. От компаниите пък са си поискали увеличение на тока. От ЧЕЗ специално - с 51%. Явно половината икономика не е толкова важда от проблемите за Западните Балкани, Теди и Боян. 

Васил Василев

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 08 Май 2018 16:00
  Радев разкри прегрешенията на Борисов, премиерът е с 10 неплатени акта в КАТ

  С 10 неплатени акта се е оказал премиерът Бойко Борисов според информационната система на КАТ. Това е станало ясно на оперативно заседание на Министерския съвет, на което вътрешният министър Валентин Радев е представил справка колко държавни служители и кои ведомства дължат пари за пътни глоби.

 • Вторник, 08 Май 2018 16:00
  Правят "черно тото" за името на Плевнелиев-младши

  Във фейсбук започнаха импровизирани залози за името на детето, което чакат синоптичката Десислава Банова и бившия президент Росен Плевнелиев. Вчера той обяви, че чакат момченце. В социалната мрежа залагат, че жената до Плевнелиев, с когото споделиха, че били сродни души, е предложила да му направи подарък и да го кръсти Росен. Фенове на хазарта дори признават, че съвсем сериозно са си организирали бас и чакат да ги поканят на прощапулник. 

  Терминът на Банова е през септември. Бившият държавен глава коментира пред журналисти, че не я води по събития, защото вече имала коремче и си личало. Появиха се и шегувити коментари, че самият Плевнелиев износвал бебето като един Арнолд Шварценегер в комедията "Джуниър".

  Сред предложенията, които дават на младата двойка в интернет за име на наследника са Синоптик, Слънце, Вятър и дори Бойко, в чест на медиатора на ЕС. Появиха се дори информации, че Плевнелиев и синоптичката са тръгнали по ходжи, баячки и астролози, за да питат как да кръстят детето и да разберат нещо за бъдещето му.

 • Вторник, 08 Май 2018 16:00
  ГЕРБ активисти и журналисти катерят Копитото в памет на Боян Петров

  Зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев и бившият председател на Народното събрание Димитър Главчев си направиха неделна разходка на Витоша.

  Двамата гербери се качиха на Копитото да подишат чист въздух и се включиха в похода за алпиниста Боян Петров, който се изгуби около връх Шиша Пангма в Тибет. Днес стотици познати и непознати катериха планината в негова памет. Някои от тях се подразниха от политическото присъствие и заявиха, че не е редно се прави реклама на гърба на починал човек. Други се пошегуваха, че Главчев, след като вече не е председател е толкова отсвирен в партията, че никой няма да забележи отсъствието му в парламента, ако остане на Копитото.

  Снимката на Георг Георгиев и на Главчев публикува във фейсбука си журналистът Евгени Петров. Въпреки че дъщерята на Боян и съпругата му все още имат надежда да е оцелял в планината, в българския вариант на Уикипедия Боян е обявен за мъртъв. Дата не е мосочена, а само месец май. 

Оставете коментар