Неделя, 20 Януари 2019
Вторник, 08 Май 2018 16:00

Журналистите станаха алпинисти. Докато спасяваме катерачи и поклонници на бразилски врачки, чакаме изненадите на Гинка

Българите сме странни хора. Обичаме да си създаваме новини и да сме състрадателни към чуждото нещастие, макар че често си пропускаме своето, за сметка на разни проблеми, които уж трябва да ни вълнуват. Подобен е случаят с болната от рак Теди и алпинистът Боян. Цяла сутрин днес всички водещи - Виктор Николаев, Аделина Радева, Антон Хекимян станаха специалисти по алпинизъм и с особен плам и трагичност занимаваха цялата държава 30 минути едновременно със случая с изчезналия алпинист. Господ да го пази!

Дано да жив и здрав! В BGonAir дори поканиха Петър Берон, който освен от пеперуди, СДС и прехода, разбира от алпинизъм, колкото Лили Иванова от ски. Станахме свидетели на вълнуващи въпроси и отговори. В БТВ дори бяха поканили съпругата на Боян. Освен при Хекимян, тя се появи при и при блока на Александър Кадиев. Пуснаха ѝ как се целува с Боян Петров и как го изпраща като "мила ми, Венето". Жената заприлича на мечка на панаир, с който някои медии търсят евтини сензации и гледат да запълнят време. Подобен е и сюжетът с Теодора. Младо момиче, което отиде да се лекува в Бразилия при шамани, а после се наложи да я прибираме с дарения и държавни пари. 

Колкото и глупаво да изглежда, задаваме си въпроса - кой е виновен? Момичето, което се е вързало на шаманите, защото нямаме образование и здравеопазване, или Боян, който е отишъл без маска да катери осемхилядник? И в двата случаят не трябва да се натиска народът! Изборът е направен не от нас. Няма лошо да се правят благотворителни кампании и да си помагаме. Идва обаче време, в което се замисляш, че има деца, които не по-малко страдат и имат нужда от помощ. Майките с увреждания, които се борят с Бойко и правителството му, какво ли си мислят? "На едните може, а другите - кучета ги яли". Докато чакаме сеирджийската да видим кога ще ни върнат почитателката на бразиските шамани и алпиниста, Гинка тихомълком се опитва да си купи ЧЕЗ, макар че още няма пари. От компаниите пък са си поискали увеличение на тока. От ЧЕЗ специално - с 51%. Явно половината икономика не е толкова важда от проблемите за Западните Балкани, Теди и Боян. 

Васил Василев

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 08 Май 2018 16:00
  Борисов стяга редиците на ГЕРБ за изборите и се накара на актива! Цветанов: ГЕРБ е №1 и се стреми само към победи! Нашите опоненти ще представят фалшиви новини, защото нямат нашите успехи!

  Управляващата партия провежда Националната предизборна среща в НДК. В нея участват близо 2000 души, народни представители, министри, евродепутати, членове на областните и общинските ръководства, кметове и общински съветници. Бойко Борисов предупреди първия ешелон на партията: Ако не ви светне червена лампичка, аз ще ви светна синя!

  Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на управляващата партия Цветан Цветанов откри националната предизборна среща на партията в НДК, акцентирайки в словото си повече на местните избори наесен, отколкото на европейските в края на май.

  "Започваме подготовка за европейските избори, но основният акцент е подготовката ни за местните избори. Убеден съм, че европейските избори и победата, която ще постигнем на тях, ще ни дадат тласък за местния вот", каза Цветанов.

  „ГЕРБ е №1 и се стреми само към победи! Нашите опоненти ще представят фалшиви новини, защото нямат нашите успехи! За ГЕРБ втори в предизборна надпревара не трябва да чува никого, за ГЕРБ няма второ място. ГЕРБ е единна и силна, защото имаме признат лидер като премиера Бойко Борисов”, заяви убедено Цветанов.

 • Вторник, 08 Май 2018 16:00
  Провал на срещата Помпейо-Борисов в Давос

  На Световния икономически форум няма да присъстват Доналд Тръмп, Тереза Мей и Еманюел Макрон

 • Вторник, 08 Май 2018 16:00
  Колко ще платим за снимка на Борисов с Тръмп?

  Покана за официално посещение на премиера в САЩ е единствената допълнителна „екстра“ от избора на изтребителя F-16 за българските ВВС. Всички останали показатели са в полза на пренебрегнатия „Грипен“

Оставете коментар