Събота, 18 Август 2018
Вторник, 08 Май 2018 16:00

Журналистите станаха алпинисти. Докато спасяваме катерачи и поклонници на бразилски врачки, чакаме изненадите на Гинка

Българите сме странни хора. Обичаме да си създаваме новини и да сме състрадателни към чуждото нещастие, макар че често си пропускаме своето, за сметка на разни проблеми, които уж трябва да ни вълнуват. Подобен е случаят с болната от рак Теди и алпинистът Боян. Цяла сутрин днес всички водещи - Виктор Николаев, Аделина Радева, Антон Хекимян станаха специалисти по алпинизъм и с особен плам и трагичност занимаваха цялата държава 30 минути едновременно със случая с изчезналия алпинист. Господ да го пази!

Дано да жив и здрав! В BGonAir дори поканиха Петър Берон, който освен от пеперуди, СДС и прехода, разбира от алпинизъм, колкото Лили Иванова от ски. Станахме свидетели на вълнуващи въпроси и отговори. В БТВ дори бяха поканили съпругата на Боян. Освен при Хекимян, тя се появи при и при блока на Александър Кадиев. Пуснаха ѝ как се целува с Боян Петров и как го изпраща като "мила ми, Венето". Жената заприлича на мечка на панаир, с който някои медии търсят евтини сензации и гледат да запълнят време. Подобен е и сюжетът с Теодора. Младо момиче, което отиде да се лекува в Бразилия при шамани, а после се наложи да я прибираме с дарения и държавни пари. 

Колкото и глупаво да изглежда, задаваме си въпроса - кой е виновен? Момичето, което се е вързало на шаманите, защото нямаме образование и здравеопазване, или Боян, който е отишъл без маска да катери осемхилядник? И в двата случаят не трябва да се натиска народът! Изборът е направен не от нас. Няма лошо да се правят благотворителни кампании и да си помагаме. Идва обаче време, в което се замисляш, че има деца, които не по-малко страдат и имат нужда от помощ. Майките с увреждания, които се борят с Бойко и правителството му, какво ли си мислят? "На едните може, а другите - кучета ги яли". Докато чакаме сеирджийската да видим кога ще ни върнат почитателката на бразиските шамани и алпиниста, Гинка тихомълком се опитва да си купи ЧЕЗ, макар че още няма пари. От компаниите пък са си поискали увеличение на тока. От ЧЕЗ специално - с 51%. Явно половината икономика не е толкова важда от проблемите за Западните Балкани, Теди и Боян. 

Васил Василев

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 08 Май 2018 16:00
  Нинова прекъсва ваканцията на депутатите, извика Борисов и Горанов в НС на извънредно заседание

  Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска на извънредна пресконференция прекратяване на ваканцията на парламента и заседание още следващата седмица. На него тя настоя да присъстват премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов. 

  Социалистите искат обяснения по въпросите, свързани със скандалното изчезване на Търговския регистър, на сайта на правосъдното министерство и за проблема с винетките около аферата "Олимпик". Нинова обясни, че властта трябва да каже по какъв начин могат да се решат проблемите с Търговския регистър, какви ще бъдат санкциите и по какъв начин ще бъдат компенсирани пострадалите от застрахователната компания. По думите на Крум Зарков е задача на правителството да помогне за обезщетенията, които трябва да получат от Кипър засегнатите от фалиралите застрахователи. Кирил Добрев допълни, че вече България е страната на ГЕРБ и поиска оставката на вътрешния министър Валентин Радев. Той посочи, че отдавна там се правят непрозрачни поръчки, за които вина носи самият началник на МВР. 

 • Вторник, 08 Май 2018 16:00
  След Търговския регистър изчезна и сайтът на правосъдното министерство, Борисов привика Цецка Цачева

  Сайтът на Министерството на правосъдието временно не работи поради технически причини. Очаква се отново да заработи след 13:00 часа, а от ведомството обясниха пред 24 часа, че проблемът е незначителен. 

  В същото време Бойко Борисов е извикал спешно правосъдния министър Цецка Цачева. Най-вероятно двамата ще обсъдят създалата се кризисна ситуация около изчезването на Търговския регистър и евентуалната оставка на шефката на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова. Вчера тя заяви, че е готова да напусне, но първо искала да оправи регистъра. Премиерът също каза, че докато не се разреши проблема, няма да пипа Даскалова от поста ѝ. Тази сутрин Цецка Цачева също каза пред БТВ, че заради проблемите, които се появиха някой трябва да поеме отговорност, но също не се ангажира категорично, дали ще бъде сменена Даскалова. 

 • Вторник, 08 Май 2018 16:00
  Държавата дава 5 млн. лв. за проект на каката на Борисов

  С 5 млн. лв. в следващите 2 години трябва да бъде въведена в България бързата и надеждна NAT технология за тестване на дарената кръв. За изработването на модел и въвеждането на тестовете, за което от години се бори д-р Красимира Иванова, сестра на премиера Бойко Борисов, е предвидена специална научна програма. За нея през тази година са отделени 3 млн. лева, а за следващата още 2 млн. лв.

  В проекта ще участват националният кръвен център, медицинските университети в София, Пловдив, Варна, Стара Загора и Плевен, центърът по заразни болести, медицинският факултет на СУ “Св. Климент Охридски”. Само за втората половина на тази година е предвидено да бъдат направени по 700 изследвания на кръвни проби за ХИВ 1 и 2, хепатит В и С и сифилис. За следващата година трябва да бъдат направени по 1500 такива изследвания за всеки от вирусите. Това ще се случи в Националния кръвен център, но в периода до 2022 г. трябва да бъде закупена апаратура и за останалите кръвни центрове в страната.

  “Този метод е от жизненоважно значение за хората, на които се прелива кръв, и предотвратява всички болести, предавани по кръвен път, като хепатит В, за който има ваксина, и хепатит С, за който ваксина няма и който се обостря до хроничен и до цироза. Кръв се прелива и на бебета, и то все по-често заради раждането на все повече недоносени деца. В момента кръвопреливането не дава никаква сигурност за качеството на кръвта - дали тя е 100% проверена за трансмисивните болести”, обясни през април 2018 г. д-р Красимира Иванова в интервю за “24 часа”. Тя е шеф на отделението по неонатология в Първа АГ болница “Св. София” в столицата.

Оставете коментар