Събота, 18 Август 2018
Четвъртък, 10 Май 2018 09:00

Това вече е провинциализъм: Стилистката на Гала - първа тема в държавата!

Журналисти, интелектуалци и разни набедени звезди трескаво обикалят телевизиите и кахърно нищят фундаменталната тема за софиянците и селяните.

 

Стилистката на Гала стана първа тема в държавата. Кремена Халваджиян е написала гневен статус срещу хората от провинцията в София, призова да не се прибират след празниците, пречели ѝ и дори предложи да върнем комунизма и софийското жителство. Медии гърмят, в сутрешни блокове драматично коментират темата разни хора от София и от другите градове. Това вече е проява на провинциализъм. Коя всъщност е Кремена Халваджиян, за да ѝ обръщаме толкова внимание, да се ядосваме и да се плюем в социалните мрежи на софиянци и на хора, които не са родени в столицата? Стилистката на бившето момиче на късмета Гала. Известна е и като жената на Магърдич Халваджиян. Обичаме да си създаваме теми, с които да се утешаваме и да замитаме важните проблеми под килима, за да спим спкойно, че сме се занимавали с фундаменталните критики на стожера на държавата Кремена Халваджиян. Всеки може да си пише каквото си иска във Фейсбук и в Туитър. Следващата тема може да е "къде е ходила на екскурзия стилистката", което също е "много важно".

По-важно дори от това, че например цената на тока може да ни се вдигне с 30-40 на сто заради изцепката със сделката ЧЕЗ-Гинка. Че сме най-бедната държава в Европейския съюз, а в Европа дори албанците, с които се бъзикахме за реотаните, ни минаха. В същото време се гледаме как премиерът ни избяга от страната и е оставил всичко в ръцете на патриотите, а те се държат като втора група от детската градина. В крайна сметка, да си пуснем Гала, да продължим протестите във Фейсбук и да видим къде ще празнува на 24-и май Кремена Халваджиян.  

Васил Василев

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 10 Май 2018 09:00
  Иновация в благотворителността от СОС или как Максим Бехар се сдоби с къща за офис на пъпа на София без да даде и стотинка

  На последното си заседание преди лятната ваканция Столичния общински съвет подари на видния пиар експерт, дипломат, бизнесмен, „известен с мащабната си благотворителна дейност“ почетен консул на Сейшелите Максим Бехар двуетажна къща зад МОЛ „София“, за да си я ползва със здраве, а освен това ще му поема данъците, такса смет и режийните разноски. Къщата е предоставена за целите на фондация „За нашите деца“ по проект „Пътят към семейство”, на чието настоятелство н.пр. Бехар е председател.

 • Четвъртък, 10 Май 2018 09:00
  Чобанов бесен на културния министър: Г-н Банов, ще доживеят ли знакови обекти в столицата хората ви да си свършат работата?

  Зам.-кметът на София Тодор Чобанов изригна срещу Министерството на културата. Във фейсбука си той директно обвини Боил Банов и хората му в бездействие и политика, заради която се случват умишлени палежи на културни обекти. Повод за гнева му е последният пожар в столицата, при който горяха бившите царски конюшни.

  "Ще спасим ли каквото остава за спасяване от Царските конюшни? За пореден път сме свидетели на разрушителен и вероятно умишлен акт на посегателство срещу културното наследство на нашия град. След вандалското разрушаване на "Двойната къща" в нарушение на всички закони и норми, за което и до днес нямаме информация да е понесена съдебна или административна отговорност от виновните лица. Този път се посяга се на един от най-важните обекти в историческия център, единствен по рода си в България, за който успяхме да се преборим през 2015 да има подробен устройствен план (ПУП), чрез който да запази оригиналния си облик и даже да бъдат възстановени изчезнали негови черти и особености. Уважаеми г-н Министър на културата, ще "доживеят" ли знакови обекти в риск подчинените на министерството структури и експерти да си свършат работата? Или ще наблюдаваме как един по един стават жертва на бездействието и странни инвестиционни намерения", попита реторично Чобанов.

  "Още миналата зима Столична община изпрати до Вас подробно мотивирано предложение за обявяване на комплекса "Царските конюшни" за културна ценност от национално значение. Днес не задаваме въпроса защо този и други знакови обекти от първата половина на ХХ век нямат статут. Днес трябва да попитаме защо по това и по останалите предложения на Столична община няма резултат? Защо не се връщат отнетите при съмнителни обстоятелства статути и не се дават статути на тези обекти, които са в рискова ситуация? Защо, въпреки изминалите вече две години, не е осигурен за общините достъп до архива на НИНКН, както изисква закона за културното наследство?", се казва още в поста на Чобанов. 

  "Длъжни сме да уверим обществеността, че Столична община при никакви обстоятелства няма да допусне зловредни намеси в обекта "Царските конюшни", който е изцяло защитен от действащия ПУП и произтичащите от него регулации. Искрено се надяваме, че този пореден призив няма да остане без последствия и ще видим реални действия, доказващи също така, че от съществуването на специализирана администрация за опазване на културното наследство все още има смисъл", пише за.-кметът на Йорданка Фандъкова. 

 • Четвъртък, 10 Май 2018 09:00
  Петър Мутафчиев и Николай Василев били построили Летище София - плачи, Българийо, плачи!

  Петър Мутафчиев и Николай Василев току-що съобщиха по Нова, че те двамата били построили летище "София". През цялото време "строителите" вежливо се обръщаха един към друг с думичката "министър", като че ли това е наследствена титла, дадена им лично от Лорд Евгени Минчев.

  Николай Василев, който е известен смърф, може да построи единствено писта на пясъка до 5-та буна на плажа във Варна. И това е известно на всички. Самочувствието да говориш по подобен начин за себе си, в единствено историческо число, е обаче проблем на цялата ни политическа класа за последните 20 години. Толкова ниска топка сме, че като заколим овцата, излезем от село, отидем до Лутън с Wizz air веднъж, и след това така ни се замайва съзнанието, че всеки път като се погледнем в огледалото започват да ни текат лигите от себевъзхищение. 

  Жалка история на пълни смешници.

  Васил Петев, фейсбук

Оставете коментар