Неделя, 21 Октомври 2018
Петък, 25 Май 2018 12:50

Да помогнем на македонците! Дават ни 100 милиарда евро и ние им продаваме името "България". После ние се обявяваме за Република Тракия!

Проблемът с името на Македония е сериозен. Г-н Борисов мисли по темата, аз обаче също. Ето и моята идея.

Няма как да измислим ново име на Македония, което да се хареса на гърците. А без гърците Македония ще види ЕС през крив макарон. А без Македония в ЕС, аргументът ни, че Бойко Борисов е "дипломатическият гений" на Балканите - отиват директно във Вардар. Отнася го течението, барабар със Сталийски, дет се вика. Затова ето какво предлагам аз.

Вместо Македония да се пъне да мисли ново име, ние ще им продадем нашето! Срещу 100 милиарда евро, на лизинг, от утре Македония може да се казва България. (Нали много спореха, дали Вапцаров е македонец?! Е, ето, българин е. От Скопие.)

Нещо повече. Не само името ще им продадем. Ще им шитнем и Гинка, и Хекимян, ако искат и КТБ да вземат дори. Божидар Димитров ще изпадне в състояние на нестихващ оргазъм. А ние и него ще им го дадем - като исторически бонус.

Логично, ще попитате вие, какво правим ние след като продадем името си? Ами кво, измисляме си ново. Предлагам да се кръстим Република Тракия. Ще започнем на чисто. Ще теглим един шут в капачките на панславизма и ще се самообявим за новите евреи. Деликатно ще съобщим, че от ТАН (Тракийска академия на науките) се открили неоспорими доказателства, че Моисей е имал брат певец, за Орфей говоря, и само той има сниман на ксерокс анекса към 10-те Божии заповеди. Какъв е той, Република Тракия ще съобщи след неопределено историческо време. Ще ги държим в напрежение! Всичките! От Доналд, през лелята от Хамбург, та до Ким Чен ун.

И докато това се случва, ние няма да си губим времето, а ще наемем международно призната ПР фирма, на която ще поръчаме ново лого, разбирай герб, и знаме, разбира се. Ще си направим собствена тракийска криптовалута с името trakiacoint и ще вдигнем Левон Хапарцумян на трупчета. Абе, много работи ще направим!

Защото истина уважаеми съотечественици е проста - всичко опира до интелектуална разчупеност и тракийски кураж. И нека не забравяме стария тракийски лаф - "United We Stand Strong"!

П.С. Гърците ще бъдат в пълен шок! Първо, солунските братя ще се окажат българи от Скопие, второ ще полудеят заради името Тракия, и трето - Спартак е нашенец!

Васил Петев, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 25 Май 2018 12:50
  Заев постави достойнството на Македония на сергията като чушки и домати

   „Вчера бяха погребани европейските ценности в Македония. От страх да се съобрази с волята на народа, СДСМ отчаяно посегна към насилване на институциите, държавата и гражданите, свеждайки парламента до обикновен пазар, в който поставиха на сергията като чушки и домати достойнството на Македония, нейната идентичност и чест. Заев доказа пред цялото общество, че няма никакъв демократичен капацитет и затова ще бъде наказан от собствения си народ.

  Македонският народ винаги през историята е знаел как да накаже достойно подобни дребни търговци и лихвари, които за шепа пари погазват неговата воля и как да ги хвърли на бунището на своята национална история. Македония ще победи, защото винаги печели истината и справедливостта.“

  (из позицията на македонската опозиционна ВМРО-ДПМНЕ за партията на Зоран Заев по повод започване на процеса по промяна на Конституцията в съгласие с договора за името между Атина и Скопие)

 • Петък, 25 Май 2018 12:50
  Историческа промяна! Македония сменя имено си! Заев приема поздрави от Гърция

  Решаващите гласове в полза на решението са на депутати от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, срещу които в момента се водят различни дела. Опозицията призова прокуратурата да разследва тези случаи на "извършване открит натиск на депутати".

  Македонският парламент прие промени в конституцията, за да може страната да промени името си на Република Северна Македония, предадоха световните агенции. Поправките бяха одобрени с необходимото квалифицирано мнозинство от две трети - 80 от общо 120 депутати. 39 техни колеги гласуваха против.

  Промяната на името на бившата югославска република бе договорено с Гърция в Преспанския договор от юни. Договорът отравя пътя на страната към НАТО и Европейския съюз.

  Конституционните поправки получиха необходимото мнозинство от две трети, след като няколко депутати от националистическата опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ се отклониха от нейната линия и подкрепиха конституционните поправки.

 • Петък, 25 Май 2018 12:50
  КЗК отново отряза "Инерком" на Гинка Върбакова за ЧЕЗ

  Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отказва да образува ново производство по сделката на "Инерком" на Гинка Върбакова с чешкото електроразпределително дружество ЧЕЗ. Това се казва в съобщение на КЗК.

  Върбакова предприе този ход, след като през август формално напусна бордовете на компаниите, които управляват фотоволтаичните й паркове. При първото производство за концентрация КЗК реши, че при евентуално придобиване на чешките активи от страна на "Инерком" има възможност за засилване на господстващото положение на обединената група. Това решение на антимонополистите бе обжалвано пред Върховния административен съд както от компанията на Върбакова, така и от чешкото дружество.

  Сега в мотивите си КЗК се посочва, че Комисията вече е била нотифицирана за същата сделка между същите страни, със същите предмет и цел и се е произнесла. Решението й не е влязло в сила, точно защото по него има обжалвания пред съда.

  „Наличието на висящо административно производство със същия предмет и с участието на същата страна, във фазата на съдебно оспорване, е абсолютна отрицателна процесуална предпоставка за образуване на ново производство пред административния орган по аргумент от чл. 27, ал. 2, т. 2 от АПК”, се посочва в решението.

  От КЗК защитават решението си, позовавайки се на чл. 130, ал. 2 от АПК, съгласно който „никой друг орган няма право да приеме за разглеждане дело, което вече се разглежда от съда. В противен случай административният орган ще изземе за решаване въпрос, който вече е предоставен на преценката на съда”.

  Според Комисията преструктурирането в бизнеса на „Интерком” на Гинка Върбакова има значение за разрешаване на спора, повдигнат пред съда, доколкото представляват факти, взети предвид от антимонополния орган при извършване на икономическия и правен анализ в обжалваното решение, чиято проверка за законосъобразност е предмет на образуваното и неприключило пред ВАС съдебно производство.

  Разпореждането подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му.

Оставете коментар