Сряда, 20 Юни 2018
Петък, 25 Май 2018 12:50

Да помогнем на македонците! Дават ни 100 милиарда евро и ние им продаваме името "България". После ние се обявяваме за Република Тракия!

Проблемът с името на Македония е сериозен. Г-н Борисов мисли по темата, аз обаче също. Ето и моята идея.

Няма как да измислим ново име на Македония, което да се хареса на гърците. А без гърците Македония ще види ЕС през крив макарон. А без Македония в ЕС, аргументът ни, че Бойко Борисов е "дипломатическият гений" на Балканите - отиват директно във Вардар. Отнася го течението, барабар със Сталийски, дет се вика. Затова ето какво предлагам аз.

Вместо Македония да се пъне да мисли ново име, ние ще им продадем нашето! Срещу 100 милиарда евро, на лизинг, от утре Македония може да се казва България. (Нали много спореха, дали Вапцаров е македонец?! Е, ето, българин е. От Скопие.)

Нещо повече. Не само името ще им продадем. Ще им шитнем и Гинка, и Хекимян, ако искат и КТБ да вземат дори. Божидар Димитров ще изпадне в състояние на нестихващ оргазъм. А ние и него ще им го дадем - като исторически бонус.

Логично, ще попитате вие, какво правим ние след като продадем името си? Ами кво, измисляме си ново. Предлагам да се кръстим Република Тракия. Ще започнем на чисто. Ще теглим един шут в капачките на панславизма и ще се самообявим за новите евреи. Деликатно ще съобщим, че от ТАН (Тракийска академия на науките) се открили неоспорими доказателства, че Моисей е имал брат певец, за Орфей говоря, и само той има сниман на ксерокс анекса към 10-те Божии заповеди. Какъв е той, Република Тракия ще съобщи след неопределено историческо време. Ще ги държим в напрежение! Всичките! От Доналд, през лелята от Хамбург, та до Ким Чен ун.

И докато това се случва, ние няма да си губим времето, а ще наемем международно призната ПР фирма, на която ще поръчаме ново лого, разбирай герб, и знаме, разбира се. Ще си направим собствена тракийска криптовалута с името trakiacoint и ще вдигнем Левон Хапарцумян на трупчета. Абе, много работи ще направим!

Защото истина уважаеми съотечественици е проста - всичко опира до интелектуална разчупеност и тракийски кураж. И нека не забравяме стария тракийски лаф - "United We Stand Strong"!

П.С. Гърците ще бъдат в пълен шок! Първо, солунските братя ще се окажат българи от Скопие, второ ще полудеят заради името Тракия, и трето - Спартак е нашенец!

Васил Петев, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 25 Май 2018 12:50
  Георги Марков пред BIG5: Управляващите предават историята ни с компромисите към Македония, за да обслужат волята на Чичо Сам

  Ако македонците признаят, че Даме Груев, Яне Сандански и Гоце Делчев са българи, държавата им рухва. Тя се крепи на тях и на още няколко българи. Европейският съюз е само морковчето в цялата ситуация. Основната цел е западните ни съседи да бъдат вкарани в НАТО. Много се моля на политиците да не се намесват в историята и да не ни принуждават да правим сближения с цената на разни компромиси. Ако продължат да ги правят, те на практика предават паметта на тези славни македонски българи. Трябва да защитим Средновековието си и съвременната история, както гърците направиха с античността, заяви пред BIG5 историкът акад. Георги Марков.

 • Петък, 25 Май 2018 12:50
  Да не бързаме с фойерверките: След като се отказаха от гръцката история, македонците се фокусират изцяло върху нашата

  Бойко Борисов вчера беше в еуфория от договора, който подписаха премиерите Зоран Заев и Алексис Ципрас. Той обаче не гарантира, че името на западната ин съседка ще бъде Северна Македония. Предстоят най-вероятно законови мерки на президента Георге Иванов, който отказвяа да подпише споразумението. Той ще върне договора в парламента, където трябва да се гласува с квалифицирано мзинство. Тогава вече нищо не се знае, защото то е много крехко. После ще има референдум, на който отново не се знае какво ще се случи.

 • Петък, 25 Май 2018 12:50
  Петър Волгин: Вече може “македонското мишле” бързичко да бъде прието в НАТО

  Разбира се, че на никого в Брюксел или Вашингтон не му пука за "светлите перспективи", които еврочленството разкрива пред новонаречената Северна Македония.

  Марката "ЕС" в случая е само сиренцето, което трябва да послужи, за да може макендонското мишле да бъде вкаранато по-бързичко в НАТО. Това е истинската цел на мероприятието - още една балканска държава в Северноатлантическия пакт, още една стъпка напред в настъплението срещу Русия. А колкото повече НАТО настъпва към руските граници, толкова повече бие тревога по повод "агресивната и експанзионистична руска политика". Ще речеш, че руските войски отново са пред Берлин. Непостижими са дълбините на евроатлантическата експертиза...

  Автор: Петър Волгин, фейсбук

Оставете коментар