Неделя, 19 Август 2018
Понеделник, 04 Юни 2018 14:01

Подмениха Гинка с кравата Пенка! Да живее журналистиката! Да помага Борисов

Бойко Борисов спасява света и лъвчетата в разградския зоопарк. Да се намеси и в казуса с животинката, която чака теленце. Сериозните теми брутално се забиха от колеги в ъгъла заради откровени глупости. След няколко месеца може да нямаме ток, да не е качествен, да е скъп и да ни правят дискотека, но трябва да спасим кравата Пенка. Умишленото новинарско затъмнение винаги води до апокалипсис.  

 

БТВ брутално се изгаври с новините. Трети пореден ден слушаме за кравата Пенка. Животното избягало от стопанина си без паспорт в Сърбия, било бременно, но не му го връщат. За човека от бедната Западна България сигурно е голяма трагедия, но е безумно телевизия от сутринта, през обедните новини, да ни занимава с кравата Пенка и с победителя в "Гласът на България". Странно беше, че Пенка дори изпревари в реда на новините фундаменталната сензация за поредното дете, на чийто гръб продуцентите изкарват пари и след това го изхвърлят като салфетка на улицата. 

Сериозните теми за Гинка, която няма пари и ще ни оставят с Бойко без ток за изтикани в ъгъла. Изритани са от Пенка и глупостите около това, че сме фактори в Европа и ще обединим Русия, Турция, ЕС и целия свят. Остава ни да си пуснем Майкъл Джексън и компания с утопичната песен "We are the world" и да се надяваме да излязат хубави суджуци от Пенка. Все още обаче закъсняват природозащитниците, които имат мнение и за космоса. 

Отклоняването от важните теми на колеги новинари е пагубно. То е равностойно на фалшивите новини, които бълват и световните медии. Кравата Пенка единствено измества основните акценти - провалът ни като председатели на ЕС, както и глупостите, които сътворихме с тока на половината икономика. Докато си мерят рейтингите премиер и президент кой колко е постигнал нищо в Русия, накрая ще останем съвсем на тъмно. В същото време от руските медии започнаха да ни се смеят за глупавата новина, която се върти като фундаментално откритие в БТВ. 

П.П. Бойко Борисов спаси двете лъвчета от зоопарка в Разград. Да се намеси и при казуса с Пенка. 

Васил Василев

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 04 Юни 2018 14:01
  Нинова прекъсва ваканцията на депутатите, извика Борисов и Горанов в НС на извънредно заседание

  Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска на извънредна пресконференция прекратяване на ваканцията на парламента и заседание още следващата седмица. На него тя настоя да присъстват премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов. 

  Социалистите искат обяснения по въпросите, свързани със скандалното изчезване на Търговския регистър, на сайта на правосъдното министерство и за проблема с винетките около аферата "Олимпик". Нинова обясни, че властта трябва да каже по какъв начин могат да се решат проблемите с Търговския регистър, какви ще бъдат санкциите и по какъв начин ще бъдат компенсирани пострадалите от застрахователната компания. По думите на Крум Зарков е задача на правителството да помогне за обезщетенията, които трябва да получат от Кипър засегнатите от фалиралите застрахователи. Кирил Добрев допълни, че вече България е страната на ГЕРБ и поиска оставката на вътрешния министър Валентин Радев. Той посочи, че отдавна там се правят непрозрачни поръчки, за които вина носи самият началник на МВР. 

 • Понеделник, 04 Юни 2018 14:01
  След Търговския регистър изчезна и сайтът на правосъдното министерство, Борисов привика Цецка Цачева

  Сайтът на Министерството на правосъдието временно не работи поради технически причини. Очаква се отново да заработи след 13:00 часа, а от ведомството обясниха пред 24 часа, че проблемът е незначителен. 

  В същото време Бойко Борисов е извикал спешно правосъдния министър Цецка Цачева. Най-вероятно двамата ще обсъдят създалата се кризисна ситуация около изчезването на Търговския регистър и евентуалната оставка на шефката на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова. Вчера тя заяви, че е готова да напусне, но първо искала да оправи регистъра. Премиерът също каза, че докато не се разреши проблема, няма да пипа Даскалова от поста ѝ. Тази сутрин Цецка Цачева също каза пред БТВ, че заради проблемите, които се появиха някой трябва да поеме отговорност, но също не се ангажира категорично, дали ще бъде сменена Даскалова. 

 • Понеделник, 04 Юни 2018 14:01
  Държавата дава 5 млн. лв. за проект на каката на Борисов

  С 5 млн. лв. в следващите 2 години трябва да бъде въведена в България бързата и надеждна NAT технология за тестване на дарената кръв. За изработването на модел и въвеждането на тестовете, за което от години се бори д-р Красимира Иванова, сестра на премиера Бойко Борисов, е предвидена специална научна програма. За нея през тази година са отделени 3 млн. лева, а за следващата още 2 млн. лв.

  В проекта ще участват националният кръвен център, медицинските университети в София, Пловдив, Варна, Стара Загора и Плевен, центърът по заразни болести, медицинският факултет на СУ “Св. Климент Охридски”. Само за втората половина на тази година е предвидено да бъдат направени по 700 изследвания на кръвни проби за ХИВ 1 и 2, хепатит В и С и сифилис. За следващата година трябва да бъдат направени по 1500 такива изследвания за всеки от вирусите. Това ще се случи в Националния кръвен център, но в периода до 2022 г. трябва да бъде закупена апаратура и за останалите кръвни центрове в страната.

  “Този метод е от жизненоважно значение за хората, на които се прелива кръв, и предотвратява всички болести, предавани по кръвен път, като хепатит В, за който има ваксина, и хепатит С, за който ваксина няма и който се обостря до хроничен и до цироза. Кръв се прелива и на бебета, и то все по-често заради раждането на все повече недоносени деца. В момента кръвопреливането не дава никаква сигурност за качеството на кръвта - дали тя е 100% проверена за трансмисивните болести”, обясни през април 2018 г. д-р Красимира Иванова в интервю за “24 часа”. Тя е шеф на отделението по неонатология в Първа АГ болница “Св. София” в столицата.

Оставете коментар