Вторник, 16 Октомври 2018
Понеделник, 04 Юни 2018 14:01

Подмениха Гинка с кравата Пенка! Да живее журналистиката! Да помага Борисов

Бойко Борисов спасява света и лъвчетата в разградския зоопарк. Да се намеси и в казуса с животинката, която чака теленце. Сериозните теми брутално се забиха от колеги в ъгъла заради откровени глупости. След няколко месеца може да нямаме ток, да не е качествен, да е скъп и да ни правят дискотека, но трябва да спасим кравата Пенка. Умишленото новинарско затъмнение винаги води до апокалипсис.  

 

БТВ брутално се изгаври с новините. Трети пореден ден слушаме за кравата Пенка. Животното избягало от стопанина си без паспорт в Сърбия, било бременно, но не му го връщат. За човека от бедната Западна България сигурно е голяма трагедия, но е безумно телевизия от сутринта, през обедните новини, да ни занимава с кравата Пенка и с победителя в "Гласът на България". Странно беше, че Пенка дори изпревари в реда на новините фундаменталната сензация за поредното дете, на чийто гръб продуцентите изкарват пари и след това го изхвърлят като салфетка на улицата. 

Сериозните теми за Гинка, която няма пари и ще ни оставят с Бойко без ток за изтикани в ъгъла. Изритани са от Пенка и глупостите около това, че сме фактори в Европа и ще обединим Русия, Турция, ЕС и целия свят. Остава ни да си пуснем Майкъл Джексън и компания с утопичната песен "We are the world" и да се надяваме да излязат хубави суджуци от Пенка. Все още обаче закъсняват природозащитниците, които имат мнение и за космоса. 

Отклоняването от важните теми на колеги новинари е пагубно. То е равностойно на фалшивите новини, които бълват и световните медии. Кравата Пенка единствено измества основните акценти - провалът ни като председатели на ЕС, както и глупостите, които сътворихме с тока на половината икономика. Докато си мерят рейтингите премиер и президент кой колко е постигнал нищо в Русия, накрая ще останем съвсем на тъмно. В същото време от руските медии започнаха да ни се смеят за глупавата новина, която се върти като фундаментално откритие в БТВ. 

П.П. Бойко Борисов спаси двете лъвчета от зоопарка в Разград. Да се намеси и при казуса с Пенка. 

Васил Василев

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 04 Юни 2018 14:01
  Атанас Атанасов: Свидетели сме на едноличния режим на Борисов, институциите са тежко обезличени

  Плащайки „дупката” на Гергов, Борисов си купува влияние в т.нар. „опозиция” в БСП, смята лидерът на ДСБ

  „Бойко Борисов нарежда да се спрат някакви сделки, което означава, че нарежда да се пуснат тези сделки. Свидетели сме на едноличния режим на Борисов”. Това обяви пред bTV ген. Атанас Атанасов - председател на ДСБ.

  Правителството управлява парите в България, въпреки че в Конституцията пише друго. В държавата има много пари, след като правителството може да подари 43 млн. лева и да ги подари на едно физическо лице - Георги Гергов. "Дупката" във Варна излиза по над 7 хиляди евро на квадратен метър. Няма такова място никъде другаде в света.

  Според Атанасов по този начин премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов си купува влияние в „т.нар. опозиция” в БСП. „Вижда се, че Борисов с чужда пита помен прави. С наши пари си купува влияние в опозицията. На 10 октомври Борисов се скара на българите, извика посланиците и между тези две събития реши да даде парите на Гергов”, коментира още ген. Атанасов.

  "Проблемът в момента е, че институциите са тежко обезличени в България. Няма такива. Изниква дадена ситуация, изведнъж се появява Бойко Борисов и решава всичко. Решенията се взимат еднолично. Това е големият проблем. Със сделката за "Дупката" Борисов си купува влияние в така наречения му политически опонент. За това тази опозиция е бутафорна. Управлението има пълен комфорт в парламента. Въпреки това не минава седмица без скандал между управляващите. Това показва, че горе нещата се получават, но долу в низите не може повече да се търпи това положение. Видяхте и в чужбина как реагираха за убийството в Русе. Защо да не питат хората?", попита Атанасов.

 • Понеделник, 04 Юни 2018 14:01
  Президентът Румен Радев за „Джи Пи Груп“: Къде са държавните институции? Къде е съдебната система?

  Проблемът с „Джи Пи Груп“ поражда въпроса къде са държавните и обществените институции и къде е съдебната система? Това каза пред журналисти президентът Румен Радев във връзка със започналите проверки на пътните ремонти на „Джи Пи Груп“ и спирането на европейско и държавно финансиране на проектите, по които работят.

  „Виждаме, че имаме сериозен проблем . Това, от една страна, са високите цени, а от друга – безобразното качество и по пътищата, и дори в центъра на София. За решаването на този проблем трябва да има политическа воля, но не само политическа воля за изваждане на една фирма или за нейното пускане за участие в обществени поръчки и то при вече сключени договори.

  Такъв тип подход поражда и много други въпроси.

  Къде са държавните и обществени институции? Къде е съдебната система?”, пита Радев.

 • Понеделник, 04 Юни 2018 14:01
  Продават на търг къщата на Яворов заради финансови неуредици, Фандъкова иска да се одържави

  Предлагат на търг къщата на Яворов! С продажбата на паметника на културата се е заел частен съдебен изпълнител.

  Къщата на столичната улица "Г.С. Раковски"става музей през 1963 г. В този дом Яворов и Лора Каравелова са живели малко повече от година до фаталната нощ, в която тя се самоубива, а той се прострелва и ослепява.

  „Няма такова място в София, което да пази по този начин паметта на Яворов”, каза уредникът на къщата-музей Иво Милтенов пред bTV.

  Домът е паметник на културата, но в момента е частна собственост. 

  През 2015 г. я придобива Васил Панчев. Оказва се, че я наследява със задължения, защото имотът е ипотекиран няколко пъти от предишните собственици.

  „Ние нямахме представа, че има задължения по имота. Ние останахме с впечатлението, че имотът е изплатен напълно. В последвие се оказа, че не сме знаели всичко по отношение на този кредит”, посочи Васил Панчев – управител на фирмата-собственик.

  Вследствие на необлсужване на кредита, са се натрупали лихви.

Оставете коментар