Петък, 16 Ноември 2018
Петък, 31 Август 2018 21:36

С евтаназията на прасетата подменят първа точка в държавата - кои ще са новите министри?!

Правителството отново измисли ход как да се измъкне от нелепата ситуация, в която изпадна. Очевидно министри трябваше да си ходят след трагедията с автобуса край Своге. Очаквано бяха взети главите на вътрешния, транспортния и на строителния. Те заявиха пред журналисти, че сами си тръгват и въобще нямало намеса на премиера при решението им. Едва ли и роднините им повярваха... 

Татяна Дончева беше категорична, че Валентин Радев откровено се е опитал да залупи темата с автобусния инцидент, като прави разследване за леко ПТП, което е извършил бащата на президента Румен Радев. По-късно обаче пиари и компетентни медийни корифеи решиха да пробват номера с леля Дора и истории за убити животни. След козичките в Ямболско, наред са прасетата във Варненско. От БАБХ съобщиха за опасна чума в село Тутраканци. Всички животни трябва да се евтаназират. 

Новината повече прилича на резервен коз от ръкава на кабинета и на лимонки в очите на народа, който с репортажи за поименно убита свиня в централните медии да забрави за трагедията с катастрофиралия автобус и лошите пътища, на които реже лентички премиерът. Ремонтът на кабинетът също не е толкова важен и ще бъде изчислено изместен от трагедията с прасетата. Премиерът и екипът му вече се чуди какво да измисли, за да отклони вниманието в медиите от гибелта, която и самият той вероятно предчувства. Кои ще са новите министри, ако Борисов подпише оставките на тримата? Има ли идеи, кой ще отговаря за полицията, за пътищата му, за транспорта? 

Васил Василев

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 31 Август 2018 21:36
  Оставката като фарс

  На мен от самото начало на сагата с Валери Симеонов ми е все тая ще подаде ли оставка тоя или не. И с оставката му, и без оставката му, едва ли нещо ще се промени към по-добро.

  Валери е подобен с останалите управници. Нали помните понятието „подобни триъгълници” от геометрията за 7-ми клас? Може и да е за 8-ми. Това няма значение.
  Валери ще се върне в събранието като депутат и ще продължи да е подобно вреден в качеството си на депутат, което е подобно на министър и вицепремиер.

  И няма никакво значение как изглежда и колко струва сделката за вицепремиерската му оставка между него и премиера. Никога няма да узнаем цената.
  Всички радости и щастия, предизвикани от тая предизвестена оставка, са напразни и безсмислени.

  Вицепремиерът Симеонов е мъртъв!

  Да живее депутатът и шеф на партия Валери!

  Със Симеонов, или без Симеонов, Борисов остава и си е същият.

  Любомир Кольовски, фейсбук

 • Петък, 31 Август 2018 21:36
  Хоро на Орлов мост след оставката на Валери Симеонов

  „Щастливи сме! Доказахме, че обществото може да се справи”, коментираха майките от инициативата „Системата ни убива”.

  Майките на деца с увреждания ликуват, след като вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че подава оставка. И днес, по станала вече традиция, майките излязоха на шествие в центъра на София. 

  Скандиранията им „оставка” обаче бяха сменени с радостни викове, след като разбраха новината. В пристъп на радост те се хванаха на хоро на Орлов мост. 
  „Щастливи сме! Показахме, че когато има гражданско общество и има постоянство, нещата могат да се случат. Доказахме, че обществото може да се справи”, коментира една от майките от инициативата „Системата ни убива”. 

  Майките се заканиха, че ще продължат с протестите, докато парламентът не гласува окончателно оставката на Симеонов. 

  Протестите срещу оттеглилия се вицепремиер продължиха 26 дни подред.

 • Петък, 31 Август 2018 21:36
  Валери Симеонов подаде оставка! Не искал да тежи на кабинета. Борисов я прие

  След близо месец протести на майките на деца с увреждания, вицепремиерът реши да се оттегли от поста си.

  В 19.55 часа Валери Симеонов лично съобщи пред медиите в Министерски съвет, че депозира оставката си: "Решението за оставката е лично - става въпрос за медийна кампания, която удря върху авторитета на правителството", заяви вицепремиерът. 

  По думите му тази кампания удря върху авторитета на правителството и се превръща в пречка за нормалното функциониране на управлението. "Не става въпрос за моята личност, не става въпрос за партията, на която съм ръководител, а за управлението на България“, каза още той по време на извънредния брифинг.

  „Благодаря за вниманието от ваша страна. Повиках ви, за да обявя пред вас моето лично решение да подам оставка в качеството си на вицепремиер на Република България в коалиционното управление на ГЕРБ и „Обединени патриоти“, допълни той. 

Оставете коментар