Вторник, 23 Април 2019
Неделя, 02 Септември 2018 07:43

Кольо Парамов пред BIG5: Програмно правителство – вървим към фундаментална промяна!

"Без крачка назад! Досегашни политици ни водят към гражданска война! Първата задача, която ще стартира програмното правителство, е да подобри работата и условията в затворите в страната. Нека досегашните да си починат малко! Тази луда игра по лъжа, по комфортабилност и натрапване на замени на пари, валути и офшори угнети до безкрай държавата", коментира пред BIG5 финансистът и бивш главен ревизор на БНБ Кольо Парамов.

По всичко личи, че компрометирахме прехода окончателно. Избраният път се оказа недъгав. В стремежа си да досъгласуваме всичко с твърде богатите хора успяхме да забравим за много бедните. Там е заровен проблемът и от там ще „изскочи заекът“. Социолозите трябва да направят категоричното си заключение, а не да се гърчат и да лъжат. Заключението е само едно и е толкова явно, че ни боде в очите, толкова силно и ясно. Заключението е категорично. То касае политическия елит след 1997 г. Той, политическият елит е тотално компрометиран и не подлежи на никакъв компромис. В момента в България няма политически елит – 100-200 души, които самостоятелно, необвързано, категорично и прецизно да изведат приоритетите на държавата. Тоталната зависимост по места и в центъра, партийна обвръзка акумулира силата на индивидите, които трябва да защитят държавата. Затова и всеки бяга, когато се роди проблемът, а държавата остава без защита. Днес силата на нашата държава е силата на консумираното бездържавие.

Това тръгна от 1997 г. насам. Утвърди се здраво през 2001-2005 г., а да не говорим и за финансовата криза от 2008 г. После олигархията си разпредели баницата. Всички онези, които надигаха глава, за да бранят принципите на държавата, бяха обрулени и изхвърлени като непотребни, а държавата от ден на ден умаляваше. Днес е видно за всички едно – държавата ни се гъне, гърчи и помага на онези, които натрупаха златото и многото пари. Такива като господина Прокопиев, като госпожата Стояна Георгиева и др., които ни декламираха демокрацията по своя път с парите на Сорос и на други помагачи, си свършиха работата. Прехвърлянето на силата и на противоречието изцяло на Държавна сигурност целеше измамната илюзия. И тогава Румен Петков, Райчев и компания целяха манипулацията, а не ликвидацията на ДС. Защото, ако бяха заинтересовани толкова от успеха на държавата, именно чрез тези, които вече 10 години ни оплюват, щяха да знаят кой кой е кой от къде е?! Когато бизнесмените проговорят и кажат истината за прехода, ДС ще отиде на второ място, а отпред ще изскочи цялата истина за парите и за тяхното движение. За паричния подход, валиден за други общества, за които тепърва ще стане твърде важен и тук. Трябва да чуем и от другите източници. Касае се как се конструират правителства, как се провалят правителства, кой на кого плаща и какъв е резултатът. И понеже стана въпрос за правителства и за голямата парична лъжа, която върлува в държавата, трябва да се търси изходът.

Изходът е коренно различен от този, който винаги се е практикувал. Абсурдно е вече Станишев да влезе в една хотелска стая вечерта, да начертае рамката и сутринта рано рано да заплашва парламентарната група как да гласува. Абсурдно е да се готвят торби с бюлетини, да се броят и надброяват, както тези в печатницата в Костинброд, в НДК, по зали или по мегдани. Абсурдно е вече политиците да чакат Манна небесна, дали ще ги включат в листите и кой на кого какво ще обещава, а после – дава. С този абсурд е дошло време вече да свършваме. Време е за другата държава и за другото правителство, а то не може да бъде нищо друго, освен програмно.

Програмно правителство, но без участие на досегашните! Нека досегашните да си починат малко! Тази луда игра по лъжа, по комфортабилност и натрапване на замени на пари, валути и офшори, угнети до безкрай държавата. Нека и да разберем в крайна сметка кой кой е днес, извън Държавна сигурност, но с много, с многото пари! Програмното правителство е много важно намерение. То гарантира демократичния път на държавата България и я предпазва от злоупотребите на днешните политици, които могат да ни доведат до гражданска война. Програмните правителства в парламентарната република ще балансират интереса на институционалната цялост и ще ни лиши от такива депутати като Волен, които предлагат кухи закони. Олигархията ще се дисциплинира, утаи и временно отрезви.

Първата задача, която ще стартира програмното правителство, е да подобри работата и условията в затворите в страната. Там ситуацията днес е тежка. А възстановяването на Шуменския затвор с чисто нова сграда, с четири тела, ще бъде гаранция и фронтално дисциплиниращият ефект към новите ни български политици. Възстановяването на Шуменския затвор с прекрасни условия за обитаване ще бъде възложено на Строителната камара. Там има няколко фирми, които са с обороти от 1,5 – 2,5 млрд. лева от десетки търгове и няма да имат проблем по финансирането му. Още повече, че стилът за опаричване на членовете на камарата, за което днес просят извинение от президента на републиката, е доста силно нарушен. Имам предвид за големите загуби на подизпълнителите, тяхната ощетеност, печеленето на търговете по най-ниската цена с качество наполовина и с още много негативни похвати. Злоупотебата с доверието към българския строител трябва да бъде прекратена. Със застрояването и въвеждането в експлоатация на новия затвор в Шумен, на всеки предприемач ще му олекне тежката му днешна тегоба. Затова:


- Трябва да подготвим държавата за нов тип средна класа с утвърдени европейски и безпартийни условия


- Трябва да моделираме друг тип отношение на държавата към стопанството, към собствеността и към водещите отрасли


- Трябва да ликвидираме из дъно принудителната безработица, безразборното пилеене на средства и уникалните загуби в земеделието, трябва, трябва, трябва…

Това е само началото! Ако някой в последствие има интерес да разбере какво трябва да последва при съставянето на програмното правителство, сигурно ще ме потърси!!!

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 02 Септември 2018 07:43
  Корнелия Нинова: Не е възможно създаване на правителство с подкрепа от всички партии

  „Ако ще се правят програмни правителства просто политическият елит да се събере, да си седне на масата и да си краде заедно, няма да стане!”, заяви в „Годината“ по Дарик лидерът на БСП 

 • Неделя, 02 Септември 2018 07:43
  Корнелия Нинова: Преведено, словотo на Доган означава правителството да подаде оставка. Той поставя правилна диагноза на болежките на обществото и грешно лечение – невъзможна формула за нас е програмно правителство

  Лидерът на БСП коментира словото на Ахмед Доган, в което той заяви нуждата от програмно правителство без предсрочни избори.

  Ахмед Доган поставя правилна диагноза на болежките на обществото и грешно лечение – невъзможна формула за нас е програмно правителство. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с идеята на почетния лидер на ДПС за програмно правителство.

  „Диагнозата, че бедността и неравенствата са проблем номер 1 на обществото, че икономиката не се развива с необходимите темпове, че се оттеглят чуждестранни инвестиции е правилна и тя съвпада с нашата. Както и че има много по-силна роля на държавата в икономиката. Предложението за лечение – програмно правителство, в което да участват всички представени в парламента партии, за нас е невъзможна формула“, каза Нинова.

  Тя поясни, че първата причина е, че този парламент е с изчерпано доверие. „Парламент с най-ниска подкрепа в българското общество. Когато имаш такова ниско доверие и подкрепа, няма как да излезеш с програма за развитие на България. Ти тръгваш с фалстарт. За нас този парламент е изчерпан. Изходът е предсрочни избори. Нов кредит на доверие от обществото след такива избори и действия напред“, заяви Нинова.

 • Неделя, 02 Септември 2018 07:43
  Кольо Парамов пред BIG5: Ликвидацията на олигархията в България – първа и непосредствена задача!

  И докато Пиночет не е допуснал разкола на Чили, днес в България ние сме в неговия епицентър. Разколът в България е в дневния ред като онова в стремителното начало на Третата българска държава. И никаква нова визия не би се осъществила в страната, след като главните юзди за управлението на държавата са в олигархията. Нова визия за България с тази ултра нагла олигархия е невъзможна. Парите и ценностната система на новата българска олигархия – наглост, бруталност, крадливост са завладели изцяло управленската система на държавата.

Оставете коментар