Сряда, 24 Април 2019
Петък, 07 Септември 2018 10:40

Анализатори: Не сме виждали по-слаб ГЕРБ, не е изключено БСП да излезе пред Борисов заради последователните скандали във властта

Според социолога доц. Петър Чолаков премиерът и друг път се е отказвал от подадени вече оставки, но точно в този момент, ако Борисов даде една назад, ще бъде голяма вреда за кабинета. PR експертът Любомир Аламанов допълни, че не е виждал по-слаб ГЕРБ, което логично води до изравняване на рейтингите с БСП.

"Оставките навсякъде означават, че "архитектът" на правителството не си е свършил работата. Тук пък става дума за ключови министерства. Загубата на човешки живот катализира това решение на премиера. Въпреки това проблемите няма да бъдат решени", категоричен бе Чолаков пред Bulgaria ON AIR. "Опозицията не е слаба. Разликата между БСП и ГЕРБ е много малка и не е изключено при следващия скандал да има обрат. 

По думите на Любомир Аламанов - PR експерт в Център за анализ и кризисни ситуации, определено Борисов няма да изглежда добре в очите на обществото, ако оттегли оставките и върне министрите. "За пръв път виждам ГЕРБ толкова слаби и затова може би се изравняват с БСП. Има огромно място за нов политически проект, да видим кой ще го направи", коментира той.

"Проблемът не е толкова вътрешното напрежение, а че институциите рухнаха. Не трябва властта да е толкова подвластна на партийни желания. Не може да се слага човек да отговаря за определено нещо, само защото е подаден от политическа квота. Тази година беше пълна с всякакви грешки, които започнаха да избиват", уточни още експертът.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар