Сряда, 19 Септември 2018
Вторник, 11 Септември 2018 09:13

Татяна Буруджиева: С разногласията правителството печели време с привличане на обществено внимание

"Безсмислено е да коментираме вече втора година дали правителството ще подаде оставка. За да се случи това, мотивацията им да влязат във властта трябва да бъде разрушена. Все повече започвам да си мисля, че тези разногласия се случват, за да се спечели време и да се привлече общественото внимание". 

Това заяви пред BGonAir социологът Татяна Буруджиева. "Борисов за пореден път се показа като ловък политик. Очевидно политическата логика взе връх, тъй като подобна масивна смяна на министри ще доведе до известни затруднения в текущите административни дела", коментира социалният антрополог Харалан Александров. Той подчерта, че действията на премиера представляват риск, който обаче е политически оправдан. Оттук нататък предстои да разберем дали ще бъде и административно удържан. 

"След поредицата от скандали и драматични събитие се очакваше да се отпуши някакво напрежение. Затова и се очакваха оставки. Случилото се беше избор на Борисов да реагира бързо вместо да направи достатъчно задълбочен първоначален анализ. На базата на експертна оценка можеше да се посочи отговорният за трагедията край Своге", каза политическият психолог Антоанета Христова.

"Това, че вътре в партията имаше разнопосочно мислене беше грешно, тъй като даде възможност на медиите и анализаторите да говорят за раздори в коалицията. Тези послания създадоха повече шум в пространството, по-важно беше да се наблюдава какъв избор за министри ще бъде направен", допълни още тя. Буруджиева отсече, че според нея тежки сътресения в коалицията няма да има, независимо от скандалите, на които ставаме свидетели.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар