Вторник, 17 Септември 2019
Събота, 15 Септември 2018 07:54

БТВ с нов Ленински съботник, пак вършим работата на държавата, докато гледаме политически пиар

За осма поредна година БТВ прави кампанията "Да изчистим България". Тя повече обаче прилича на Ленински съботник от времето на соца, в който и тогава трудоваците трябваше да вършат работата на отговорните за чистотата на страната. 

Единствената разлика е, че днес се включват политици, журналисти и загрижени общественици, които се надпреварват да застанат пред камерите и да покажат колко са загрижени за държавата и за екологията. Всички те слагат ръкавици и започват да се дупят в градинки, за да види народът после колко много работа са свършили, а някои от тях дори нямат съвестта да си признаят, че са оцапали много повече България, отколкото простака, който си хвърля фаса на земята и торбичката с боклук от терасата. 

Тази година се засаждат и 12 000 дървета. Поредната фалшива пиар акция! Ако дори 5% от тях се хванат, ще бъде своеобразен рекорд. Всичко изглежда обаче много мило и филантропско - министри, депутати, кметове, общинари запретват ръкави, хващат метли и лопати, народът плаче пред телевизора, че все пак и те са хора, припознават се, казват си "е, крал е, ама виж, че и той е човек". Всъщност става въпрос за огромна демагогия и глупава реклама.

България няма толкова спешна нужда да се чисти от такива боклуци, а от другите. Защото и другите европейски столици не са цвете (особено в метрото бием доста от тях). Не можем да се изчистим от демагозите, от фалшивите герои, от боклуците в политиката. Все още няма подобна кампания, но все повече анализатори споделят, че предстои. Още през 2019 г. 

Васил Василев

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар