Събота, 24 Август 2019
Четвъртък, 01 Ноември 2018 18:35

Тука има, тука нема!

Сградата е на ул. "Козлодуй" № 4 излиза на квадратен метър 4 620 лева! Е, такива цени, камо ли пък в този район на столицата няма, нямало е никога и никога няма да има!

Автор: Григор Лилов

Докато за някои олигарси вече "нема", защото са подгонени, за други приласкавани има и то достатъчно - в десетки милиони. 

След 43 милиона за дупката на българско-руския олигарх Георги Гергов във Варна и 24 млн. за плочките по площад "Славейков" на олигархичната "Джи Пи груп", сега от правителството потеглиха нови пачки - 25.410 млн. (за точност: и още 926 лв.) за сграда на туристическия олигарх Красимир Георгиев, свързан тясно с ВМРО.

Сградата е на ул. "Козлодуй" № 4, близо до жп гарата на столицата. Застроена площ близо 1000 метра, разгърната 5.5 хиляди. 

На квадратен метър цената излиза 4 620 лева! Е, такива цени, камо ли пък в този район на столицата няма, нямало е никога и никога няма да има!

Строител е "Интерхолд", която е приласкавана и от европейско субсидиране заедно с правителствено (близо милион по последния им проект за енергийна ефективност BG16RFOP002-3.001-0565-C01, „Повишаване на енергийната ефективност на „Интерхолд“ ЕООД, чрез инвестиции в ново високотехнологично оборудване“, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014 – 2020“, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие по програмата за малки и средни предприятия.

Собственикът на офис центъра Красимир Георгиев е виден роден бизнесмен и хотелиер. Популярен е не само с хотелите си, но и със сградата на чалга клуба "Син-сити" (бившето кино "Г.Димитров" на крачка от пл. "Македония".)

Той беше втори в листата на ВМРО за 23-ти многомандатен избирателен район в столицата.

Покупката на сградата поставя и още един проблем - за действителните нужди. Защото Комисията по сигурността на информацията, която ще се настани там, не се нуждае от хиляди метри площ, за да работи. В нея сега са на щат 300 души, докато по закон, нормативни документи и т.н. са достатъчни не повече от двадесетина.

Тази комисия е в ресора на отговорностите на вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

(от фейсбук профила на автора)

Още по темата: Държавата плаща над 25 милиона за сграда на ДКСИ

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар