Вторник, 18 Декември 2018
Събота, 08 Декември 2018 13:13

Баневи са отвличаща маневра на Цацаров от делото „Магнитски”

Основната цел на тази операция е да им вземат парите и имотите, но не за да влязат в хазната, а да бъдат преразпределени към "правилните джобове", пише Илиян Василев във Фейсбук

 

Баневи са отвличаща маневра на Цацаров, защото трябва да покаже някакви резултати, както и за да може публиката у нас да се екзалтира от ТВ репортажите със задържаните Баневи – богаташи, и да потуши недоволство и неудовлетворение.

Също да покаже нещо за пред чуждите партньори, защото го "разглеждат" под лупа в САЩ по делото „Магнитски”.

Но искам да предупредя тези, които изпадат в оргазъм, гледайки Баневи зад решетките.

Първо, основната цел на тази операция е да им вземат парите и имотите, но не за да влязат в хазната /тоест ние с вас да имаме полза/, а да бъдат преразпределени по модела КТБ към "правилните джобове", включително прокурорски. Ако остане нещо, и съдии могат да се възползват, но е рядкост. 

Схемата не е сложна – натиск, тормоз, арест, блокиране на имущество докато се съгласят на сделка.

Спецпрокурорите са бизнесмени, затова пускат напред версията за бомбастичния милиард /както бяха направили с двестате милиона на Цветан Василев в чувалите – които разбира се оказаха фейк/ и започват "преговорите", докато Баневи кандисат да се разделят със значителна част от имуществото си. Следват по-малки присъди.

Ако мислите, че на Цацаров и Гешев им пука за резила, който ще си навлекат следващите прокурори от спукването на балона на първоначалните обвинения, дълбоко грешите. Кеш енд кери – публиката ще забрави и утре пак ще пуснат някаква бомбастична операция с арестуван или обвинен олигарх.

Второ, нарочно пускат темата с приватизацията, защото това е единствената "плоча", която ГЕРБ – като отсъстваща от тази тема, могат да пуснат пред избори, т.е. гранд корупцията и далаверите са функция на приватизацията и несправедливостта е там, а не днес.

А това, че пуснаха напред за "свидетел" сина на Банев от предишен брак, само говори за безпредела на низост. Може и момчето да е било ощетено, но да използваш семейни истории е ниска топка. Милиардите ще станат милиони, след това стотици хиляди, хиляди и накрая ще се спихнат.

Реалният проблем е, че Баневи са лоши и посредствени бизнесмени, които живеят и работят във време на посредствени политици – и двете групи се борят за богатство без труд и умения.

Илиян Василев, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 08 Декември 2018 13:13
  ГЕРБ и ДПС вадят общинските съветници от антикорупционния закон

  Нов законопроект на Данаил Кирилов и Хамид Хамид дава още повече репресивни правомощия на антикорупционната комисия

 • Събота, 08 Декември 2018 13:13
  Иванчева и Петрова: Смазват ни, защото открихме измами за милиони

  Бившата кметица на "Младост" и заместничката й допускат, че третият подсъдим по делото за подкуп може да е искал рушвети от тяхно име

 • Събота, 08 Декември 2018 13:13
  Нагла кражба чрез водата – десетки милиарди левове отиват зад граница!

  За водата мога да кажа следното. Преди концесията софийската вода струваше на потребителите по 14 стотинки на кубически метър и ВИК "София" нямаше дългове.

  Договорът с "Интернешънъл уотърс" бе сключен при 44 ст. на куб. метър, но концесионерите веднага теглиха около 20 милиона евро заем за някакви ремонти.

  Колко са дълговете при френския концесионер сега не е ясно, не се съобщава, но ясно е, че водата на софиянци е много заложена.

  При сключването на концесията бяха поети ангажименти да се намалят радикално загубите на вода. Нищо подобно не се случи – загубите даже се увеличиха. Общинарите обещаваха, че благодарение на тази концесия веднага ще се направи канализация на витошките райони – Бояна, Драгалевци, Симеоново. Междувременно те бяха застроени, презастроени, превърната в ж.к. комплекси.

  Канализация обаче няма. Всичко се излива в септични ями, дерета и неизвестно къде.

  Замърсяването е страхотно, но на еколозите се плаща да мълчат.

  Цената на кубик вече отива към 3 лева.

  Нагла кражба на десетки милиарди левове, които отиват зад граница. Но вероятно една част намазва нечии джобове, иначе не виждам как може да се толерира такава схема.

  Валери Найденов, фейсбук

Оставете коментар