Неделя, 05 Април 2020

Вторник, 11 Декември 2018 13:31

Проблемът не е само френски. У нас е далеч по-драматичен

Подразбрах ви, ама недоразбрах докрай...

 

Репликата на Де Гол "Разбрах ви", с която усмирява тълпата в Алжир в изпълнение на Макрон звучи "Подразбрах ви", ама недоразбрах докрай, пише във Фейсбук Иво Христов - началник на кабинета на президента Румен Радев в коментар за речта на френския президент Еманюел Макрон

Ето пълният текст на Иво Христов:

Напълно очаквано политическата класа съзира в протестите възможност за ново раздаване на картите и реванш над центристите.

Десни и леви отхвърлят офертата на Макрон. Жълтите жилетки я приемат като набор закъснели полумерки.

"Либерасион" прави ироничен паралел с прословутата реплика "Разбрах ви", с която генерал Де Гол усмирява тълпата в Алжир.

В изпълнение на Макрон тя звучи "Подразбрах ви", ама недоразбрах докрай.

Няколко евро в повече не променят травмата от неравенството, която е разрушила доверието между граждани и политици, работници и работодатели, доверието в синдикати, партии, медии, в целесъобразността и справедливостта на данъчната система.

Проблемът не е само френски. С различна острота се наблюдава навред. У нас е далеч по-драматичен.

Снимка на Libération.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 11 Декември 2018 13:31
  Бареков: Пепи Москов - Наркоса трябва да престане да се изказва под въздействие на собствените си упойки

  Бившият евродепутат реагира на пост на Петър Москов в социалната мрежа, в което призовава всеки, който зове за прекратяване на ограничителните мерки, да се зарази доброволно с коронавирус

 • Вторник, 11 Декември 2018 13:31
  Почина бащата на президента Румен Радев

  Георги Радев, бащата на президента Румен Радев е починал днес. Тъжната новина съобщи от Смолян премиера Бойко Борисов, който призна, че се е чул с държавния глава, за да изкаже съболезнованията си

 • Вторник, 11 Декември 2018 13:31
  Президентът: Правителството дължи на обществото отчет за първия месец на извънредното положение

  "Пандемията изисква решителни мерки, обществото ги приема с разбиране, но правителството дължи на обществото обективна информация. Извънредното положение доведе до обществена парализа, социално-икономическа криза, безработицата расте с часове и много българи се нуждаят помощ. Гладът скоро може да надделее над страха". Това каза президентът Румен Радев в специално изявление, посветено на извънредното положение и пандемията, причинена от коронавируса.

  Трябва да си поставим ясни национални цели, каза държавният глава и посочи, че такава цел трябва да бъде връщане към нормален ритъм на живот, производство, свободно движение на хора и стоки.

  "Това може да бъде постигнато с усилията на всеки от нас", каза президентът.

  Ще оцелеят онези, които са сплотени и иновативни, добави той и посочи, че здравеопазването във взаимодействие с останалите системи трябва да възприеме по-гъвкава стратегия и да разшири кръга на изследваните лица.

Оставете коментар