Сряда, 19 Февруари 2020

Вторник, 11 Декември 2018 13:31

Проблемът не е само френски. У нас е далеч по-драматичен

Подразбрах ви, ама недоразбрах докрай...

 

Репликата на Де Гол "Разбрах ви", с която усмирява тълпата в Алжир в изпълнение на Макрон звучи "Подразбрах ви", ама недоразбрах докрай, пише във Фейсбук Иво Христов - началник на кабинета на президента Румен Радев в коментар за речта на френския президент Еманюел Макрон

Ето пълният текст на Иво Христов:

Напълно очаквано политическата класа съзира в протестите възможност за ново раздаване на картите и реванш над центристите.

Десни и леви отхвърлят офертата на Макрон. Жълтите жилетки я приемат като набор закъснели полумерки.

"Либерасион" прави ироничен паралел с прословутата реплика "Разбрах ви", с която генерал Де Гол усмирява тълпата в Алжир.

В изпълнение на Макрон тя звучи "Подразбрах ви", ама недоразбрах докрай.

Няколко евро в повече не променят травмата от неравенството, която е разрушила доверието между граждани и политици, работници и работодатели, доверието в синдикати, партии, медии, в целесъобразността и справедливостта на данъчната система.

Проблемът не е само френски. С различна острота се наблюдава навред. У нас е далеч по-драматичен.

Снимка на Libération.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 11 Декември 2018 13:31
  Президентът Радев повежда гражданско шествие по „пътя на безсмъртието“ в памет на Апостола

  Президентът Румен Радев ще отдаде почит пред паметта на Апостола на свободата

 • Вторник, 11 Декември 2018 13:31
  Караянчева към Радев: Да не вадим скелети от гардероба, правителството стои стабилно

  Председателката на Народното събрание отговори с пост във Фейсбук на коментарите на президента Румен Радев по отношение на правителството и прехвърлянето на отговорност.

 • Вторник, 11 Декември 2018 13:31
  Румен Радев: Борисов атакува семейството ми. Това издава битието му от началото на прехода (видео)

  Трябва да отстояваме правата си и да не допускаме България да се управлява с купойски методи, призова президентът.

  Г-н Борисов се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, както прави винаги. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти във връзка с думите на премиера Бойко Борисов, че няма нищо общо със СРС-ата, в които се чува неговият глас.

  "Що се отнася до г-н Борисов, той се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, както прави винаги. Ако може да скрие и този скандал в Зайчарника, в който вече не остана място от скандали. Очевидно е, че г-н Борисов използва службите за свои политически цели. Оказва на прокуратурата кого да размаже. Дори полицията е ангажирана, е впрегната да респектира несъгласните българи. Затова трябва да отстояваме правата си и да не допускаме България да се управлява с купойски методи.

  "В безсилието си г-н Борисов атакува и моето семейство. За съжаление, въпреки 20-годишният престой във властта методите на министър-председателя издават битието му от началото на Прехода", каза президентът.

  "Скандалите, кризите, разкритията за гранд-корупция, растящото недоволство ежедневно разголват управленското безсилие на Борисов. Но драмата му е, че осъзнава факта, че този път номерът за пречистване чрез подаване на оставка, най-вероятно няма да мине. Защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението му. Затова аз напълно разбирам и неговата растяща нервност", коментира още държавният глава.

Оставете коментар