Вторник, 07 Юли 2020

Вторник, 11 Декември 2018 23:35

Протест на строителите? Милионерите ще извадят работниците си, зад които да се скрият

ПР-ката на БСП за предстоящия протест на Камарата на строителите:

 

Строителите ще протестират срещу искането за проверка на качеството на пътищата. Пардон, милионерите ще извадят работниците си, зад които да се скрият. Супер, дано обаче организаторите имат предвид следното:

- протест се прави, когато си гневен и искаш да показваш мускули, сила, характер - ние сме убедени, че ги имат - характер да си траят, сила да приемат да ги “вадят” и “слагат” в поръчки за милиони, без правила и сигурно са гневни на мускулите на Борисов, защото им се налага ежедневно да му ги пипат и възхищават как ги разхвърля като носни кърпички ту в играта, ту извън нея... както казах - характер си трябва.

- протест се прави и за да отстояваш справедливи искания, да отстояваш честта си - но как да повярвам, че в тези бизнесмени има и капка чест, щом позволяват всичко това в името да спечелят поредната поръчка и да платят поредния рушвет, по-голям от всички средства, които плащат годишно на работниците си.

- протест се прави и за да получиш обществена подкрепа - ама вие сериозно ли? Няма човек да е пътувал по новите и “качествени” пътища и да не ви е теглил по една. Ама не на човека с валяка, а на вас. Тези, които минавате да оглеждате и да се снимате при рязането на поредната лентичка на човек, облечен с власт. Въобще кой нормален българин, който се движи по вашите творения и си троши колата, ще ви подкрепи?

В заключение - утре ще видим едни наистина достойни отрудени хора. Хора, които бачкат за една заплата. Не ви се сърдя на вас. Сърдя се на вашите босове, които отново ще гледат отстрани, ще прибират милиони от поръчките, ще раздават комисиони, карат ви да работите денонощно, защото винаги закъсняват с усвояването, парите все са на късо и накрая ви дават трохи докато те..., Босове, които са готови да се подложат да ги мачка мъж с мускули, само и само да запазят обществения си статус, но не и да ги проверява жена с интелект. Да живеят “мъжкарите”!

Бояна Бозаджиева, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар