Събота, 11 Юли 2020

Вторник, 18 Декември 2018 13:47

София е витрината на българската десница

След 29 години десен рай дори и десните махмурлии май започнаха да проглеждат какво точно представлява тяхната политическа утопия, пише Александър Симов в социалната мрежа по повод управлението на София

 

Замислих се тези дни за нещо толкова очевидно, че остава невидимо за нас. София - това е сбъднатият сън на десницата за управление на страната.

От 1990 година мръсните комуняги не са помирисвали власт в града. Управляват десните, безбрежните, умните, красивите, сияйните и очарователните (и не смейте да ми опонирате – възходът на Бойко Борисов в столицата бе приет с ръкопляскания и коалиционни стонове от градската десница, която му държа папките и му опипваше мускула с наслаждение).

Радан Кънев даже се опияняваше, че градовете, в които управлявала БСП, приличали на Босна от преди 15 години.

Това значи, че София е витрината на българската десница. И вече можем да съдим за резултатите.

София е потьомкинско село. Ремонтите не са ремонти, чистенето не е чистене, усвояването на пари е кражба, а хората са просто ненужна тежест за управлението - шепа мрънкачи, които развалят десния рай.

Това е град, който от години се блъска в едни и същи проблеми и не е в състояние да ги реши. Презаселен, свръхконцентриран, без грам социална политика, а както разбрахме наскоро - и без грам естетическо светоусещане.

Много медийно дрънкане, нулеви резултати. Безкрайно биене на тъпана - пълен провал на всяка реална политика.

След 29 години десен рай дори и десните махмурлии май започнаха да проглеждат какво точно представлява тяхната политическа утопия - един олигархизиран кръг, феодална мрежа от политически мутри, които са си инсталирали кметица на конци, за да замазва всекидневния обир.

Всеки десен рай стига дотук.

Александър Симов, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар