Понеделник, 16 Декември 2019
Неделя, 06 Януари 2019 14:00

In Memoriam

Няколко цитата от Иван Ласкин, подбрани от негови интервюта и фейсбук статуси:

***

В България липсва ценностна система. Не може родителите на абитуриентката да й казват "Разпори си гърдите и си сложи силикон". Не става така. Какво ще прави това дете след няколко години, когато силиконът й покрие колената й?  Всичко това идва от нашето битие. Ще издам книга за хейтърите. Хейтът е като свлачищата в Южна Америка – тръгва и те залива отвсякъде. Ако тези хора използват тази енергия в нещо положително, ще изкарват милиони. Не харесвам прикритостта и не обичам да мълча. Предлагали са ми да влизам в политиката, но съм чувал за себе си: "Оооо, не. На този много му знае устата". Политикът трябва да си мълчи и да е послушен, а аз не съм такъв.

***

Няма реформа в театъра. Никой не му обръща внимание. Театрите трябва да са училища, да носят просветление. Полуидиоти назначават шефовете на театри. В Министерството на културата работят 150 кияци, които не правят нищо, а чистачката има повече талант в Народния театър. У нас каквото и да направиш, все не става.

***

Аз наистина не познавам Глистия, Издристия, Никлозета и Разпоретина Би. Не познавам Преспала, Дивана, Гангрена и Клитемнестра. Просто ще се отдам на иронията и ще забавлявам читателите. Правя го заради хумора, правя го заради това, че искам да покажа, че делението на мозък и гъз е едно и също деление при повечето атрактивни „водещи“ еднодневки. Правя го, защото страната ни стигна дотам, че да обръща внимание на полуидиоти, само защото пълните идиоти се женят за полуидиотите. На всички нива. Просто едни хора делят мозъка си на две: чувства и мисъл, а други – гъза си на две: прашки и целулит. Не знам защо току що се присетих за тв водеща с визия на Круела Девил, ама осъзнах, че там гъз и мозък са едно! То в телевизиите 90 процента от водещите са гъзомозък!... Имам нетърпимост към простотията на всички нива. Към необразоваността. Към празния поглед, напомнящ ми, че не гледам човек, а сафрид. Аз съм колекционер на дебилни тв изрази. Питаш ли ме кой е първи в „изложбата“? Не понасям ефирната евтиния. Страдам от факта, че повечето зрители имат нужда от Чалгавизия!

***

На 1-ви ноември моето семейство и аз за пореден път ще отдадем почит на Народните Будители! Който празнува хелоуин в Деня на Будителите за мен е идиот! Хелоуин е разрешен за празнуване единствено за половината кандидат-президенти по обясними причини. Оня ден ми стана мъчно за Сашо Кадиев и Деси, които се смееха на село със странното име Пишурка. Драги мои, Кръстьо Пишурка е Народен Будител, театрал и преводач! Точно защото сега ги няма тези велики личности, утре ще празнуваме фестивал на бурката в хероин-чайната „Веселият мигрант”! Осъзнайте се и запалете свещта на Будителството в тиквите, които стоят на раменете ви! Да живее България!

***

Потресен съм!!!! Потресен. Минавах покрай църквата „Св. Александър Невски” и на площада пред църквата видях абитюриентки да тресат гадните си увиснали цици в ритъма на долна чалга! А, бе, това е площад пред Храм, това е площад, върху който са се освещавали и се освещават Българските бойни знамена, това е площадът на Духовната семинария, това е площадът, до който е погребан Иван Вазов!!!.. И най-вече – площадът, до който гори Вечният огън в памет на загиналите Герои на България!!!! Да си бяхте изпекли чеверме на огъня, невъзпитани малоумни идиоти. Как не ги е срам родителите ви за това! Да ви посъветват как да се държите на това свято място! Тази страна си ОТИДЕ!!!! Плача!

***

Иван Ласкин 

(10.03.1970 - 06.01.2019)

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 06 Януари 2019 14:00
  Истината шепне. Тя никога не ползва мегафон

  Не знам, всъщност, защо въобще се сетих за нея. Може би заради празниците, може би заради Ласкин, може би заради хижарите, а може заради циганите.

 • Неделя, 06 Януари 2019 14:00
  Сбогуваме се с Иван Ласкин

  Поклонението ще в 12:30 ч. в църквата „Свети Седмочисленици”.

 • Неделя, 06 Януари 2019 14:00
  Почина актьорът Иван Ласкин

  Васко да Гама от село Рупча избра да тръгне на последното си, вечно пътешествие, точно когато небето се отваря на Богоявление.

  Актьорът Иван Ласкин почина на 48-годишна възраст. В края на декември м.г. той беше приет във ВМА.

  Ласкин има множество роли в театъра, снимал е в български и чужди  филми.

  През 1986 г. детският сериал „Васко да Гама от село Рупча” го превръща в най-популярното момче у нас. По-късно завършва ВИТИЗ. Помнят се ролите му и в сериали като „Хайка за вълци” и „Дунав мост”.

  През последните години умът и острият му език имаха свой  „живот” в социалните мрежи –  коментарите му предизвикваха люти спорове и стотици споделяния. 

Оставете коментар