Понеделник, 25 Март 2019
Вторник, 08 Януари 2019 09:40

"Дипломацията" е само дума

Корупцията ни сега започва да бере своите плодове и на международната сцена, пише във Фейсбук Васко Мавриков

 

Корупцията у нас ни вкара в най-тягостния дипломатически скандал и то с държава, чиито рани още не са зараснали - Либия.

Частна охранителна фирма и частни съдебни изпълнители са били придружени от официални представители на Гранична полиция и "Морска администрация Бургас", отнели либийския кораб и сменили екипажа и флага му на 21 декември миналата година.

И разбира се, сега действията на либийската морска администрация, издавайки заповед за задържане на всеки кораб, плаващ под български флаг, е съвсем логична.

Корупцията ни сега започва да бере своите плодове и на международната сцена, защото за нея значението на "Дипломацията" е само дума.

Васко Мавриков, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 08 Януари 2019 09:40
  БСП поиска оставката на Цветан Цветанов

  Елена Йончева: Борисов е загрижен от къде идват атаките, а не за корупцията.

  "Настояваме не само за оставката на Цветан Цветанов, но и за неговото напускане на българската политика, защото  проблемът с апартаментите на властта не е само в това, че закупени на цени няколко пъти по-ниски от пазарните". Това заяви говорителят на ПГ на „БСП за България“ и водач на листата на левицата за евроизборите Елена Йончева на пресконференция в централата на БСП. Тя припомни, че преди няколко дни Българската стопанска камара излезе с информация, че 42% от приетите закони минават през "задния вход", т.е. те обслужват частни интереси, частни фирми. Тя посочи, че  през януари 2017 г. ГЕРБ  са вкарали лобистки промени в ЗУТ, които дават възможност на една фирма, вместо да построи 8 етажен блок, да построи 35 етажен. „Поправката „Артекс“ на ЗУТ е внесена от депутати от ГЕРБ. Тя е гласувана от всички депутати от управляващата партия. Тези, които са я внесли  са знаели за какво е. Става дума за лобистки закон, който внесен за конкретна фирма", каза още народният представител.

 • Вторник, 08 Януари 2019 09:40
  Томислав Дончев: Скандалът с апартаментите има потенциал да нанесе щети

  Постъпката на Цецка Цачева е достойна, смята вицепремиерът

 • Вторник, 08 Януари 2019 09:40
  И заместник-министър Ваня Колева подава оставка

  Кумицата на Цветанов също с евтин луксозен апартамент

Оставете коментар