Неделя, 22 Септември 2019
Четвъртък, 10 Януари 2019 18:05

Спечелиха едрите превозвачи, приближени до ГЕРБ, и загубиха тружениците на наемния труд зад волана

Евродепутатът Николай Бареков за днешното гласуване в ЕП на пакет „Мобилност”

Какво гласува днес Транспортната комисия на ЕП в Брюксел и какво определиха като “успех” депутатите от ГЕРБ + Джамбазки и ДПС?

Според гласуваното в комисията, вече освен шофьорът, и камионът ще трябва да се връщат на всеки три седмици в България. Това вече е тежък удар срещу българския транспортен бизнес и заетите в него.

Какво днес бе отхвърлено?

Бе отхвърлено правото на достойно заплащане на българските шофьори на тирове и бе отхвърлено правото на шофьорите да почиват и да спят в хотели, а не като скотове в кабината на камиона по няколко месеца!

От това гласуване днес по-скоро спечелиха едрите превозвачи, приближени до ГЕРБ и Цв Цв, и ЗАГУБИХА тружениците на наемния труд зад волана.

Загубиха шофьорите правото си на достойно заплащане и достойно право на почивка в ЧОВЕШКИ условия.

Според Новаков и Джамбазки от ГЕРБ това е “победа”. Те празнуват и играят хоро на площада.

Победа за едрите бизнесмени и загуба за техните наемни работници, казвам аз.

И дано премиерът Борисов пак не бъде заблуден, че нещо има за празнуване, както беше подведен от собствените си евродепутати миналата година след гласуването в Страсбург на същия пакет “Мобилност”.

Николай Бареков, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 10 Януари 2019 18:05
  Транспортната комисия в ЕП отхвърли искането за изтегляне на пакета „Мобилност“

  Транспортната комисия в Европейския парламент отхвърли днес предложението пакетът „Мобилност“ да бъде изтеглен от Европейската комисия

 • Четвъртък, 10 Януари 2019 18:05
  ЕП се събира за първото си заседание в новия политически сезон

  Европейският парламент се събира в Страсбург за първото си заседание от новия политически сезон. Предвижда се във вторник евродепутатите да гласуват за назначаването на Кристин Лагард за председател на Европейската централна банка (ЕЦБ)

 • Четвъртък, 10 Януари 2019 18:05
  Любомир Кючуков: Не малките страни, а тандемът Франция-Германия спечели при преговорите

  В Европа не се очертава по-динамична перспектива и промяна след определяне на водещите позиции в институциите. Печеливш е тандемът Франция-Германия, но не и по-малките страни. Действително, като че ли най-сериозният проблем при тези номинации беше точно отстъплението от опита да се доближат изборите до гражданите. Урсула фон дер Лайен има профила на немски секторен политик и няма засега яснота как би изглеждала в един по-широк контекст. Отказът на Сергей Станишев да приеме номинацията на председател на ЕП бе логичен, ПЕС се нуждае от него, заяви в интервю за Дир.бг директорът на Института за икономика и международни отношения Любомир Кючуков.

Оставете коментар