Сряда, 26 Юни 2019
Събота, 12 Януари 2019 19:15

Защо ни се сриват е-винетките?

АПИ търси IT-специалист на длъжност „Началник” за ... 510 лв. заплата

Агенция Пътна Инфраструктура си търси IT човек за ръководител на тол системата със заплата... "от 510 лв." Длъжността е "Началник отдел „Управление на информационна система и инфраструктура.“

Това написа във Фейсбук икономистът и маркетинг директор в IT компания  Иво Мирчев, онагледявайки със снимка обява от Jobs.bg:

Снимка на Иво Мирчев.

Напомняне от BIG5: минималната работна заплата за 2019 година е 560 лв.!

В прессъобщение на Министерския съвет от 19 Декември 2018 г. четем: „Увеличаването на размера на минималната работна заплата отразява заявения приоритет на правителството за устойчиво повишаване на стандарта на живот. Нарастването ще допринесе за повишаване на мотивацията за търсене на работа на най-нискодоходната група от работната сила, както и за запазване на жизненото равнище и намаляване на риска от бедност сред работещите.”

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 12 Януари 2019 19:15
  Борисов отново на джип с министри проверява АМ „Тракия“

  Каква строителна армия, възхити се Борисов при инспекцията

 • Събота, 12 Януари 2019 19:15
  България инвестира 12 милиона евро в суперкомпютър, който ще заработи в края на 2020 г.

  Машината ще може да извършва 4 милиарда операции в секунда. България ще инвестира 12 милиона евро, а 6 милиона евро са осигурени от Европейската комисия.

 • Събота, 12 Януари 2019 19:15
  Политическите сили трябва да върнат общо 14,6 млн. лева надвзети партийни субсидии

  Партиите и коалициите имат срок до края на 2020 година да върнат получените в повече средства като държавно финансиране. Ако не спазят този срок, ще им се начисляват лихви.

  Промяната беше гласувана окончателно на второ четене на промените в Закона за политическите партии.

  Общата сума, която политическите сили трябва да върнат, е в размер на 14,6 милиона лева. 

  Законовите промени бяха инициирани от Министерския съвет, след като стана ясно, че на партиите са изплатени суми, значително надвишаващи субсидията от регламентираните 11 лева на действително получен глас, като са начислявани малко над 13 лева, тъй като са отчетени и гласовете "не подкрепям никого".

Оставете коментар