Понеделник, 22 Април 2019
Понеделник, 04 Февруари 2019 11:56

Борисов трябва да реши: Или ще поиска от Скопие анекс към Договора за приятелство, или пак ще обслужи Зоран Заев и Джордж Сорос

Днес е срещата на Зоран Заев с българския премиер в София

автор: Велизар Енчев

Подготвен ли е Бойко Борисов за този разговор от МВнР?

Ще обсъди ли спорните исторически въпроси с македонския си колега, без да прави безпринципни компромиси заради евроатлантическите хоризонти на Република Северна Македония?

Ще поиска ли Скопие да прекрати присвояването на българското културно-историческо наследство и да започне пълна ревизия на учебниците по история и литература в средното и висшето образование в Северна Македония? Учебници, преливащи от омраза към България и всичко българско!

Ще се противопостави ли на присвояването на Цар Самуил, Климент Охридски, Григор Пърличев, Братя Миладинови, Гоце Делчев, Яне Сандански, Никола Вапцаров, на плеяда български възрожденци, обявени от скопската историческа школа за „автентични македонци“?

Всъщност, поради липсата на всякакъв напредък в работата на смесената българо-македонска комисия за общата история, на закрито правителствено заседание Борисов е посочил тежки пробойни в сключения на 1 август 2017 година Договор за приятелство с Република Македония.

Което налага на 4 февруари 2019-та българският премиер да предложи на Зоран Заев анекс към този „исторически“ договор. Анекс, гарантиращ ни, че Република Северна Македония ще стартира процедура по ревизиране на сътворените в Белград македонска история и език.

От Борисов не очакваме нищо друго, освен да копира опита на гръцкия премиер. С договора в Преспа Алексис Ципрас принуди Скопие да се откаже от комичната антиквизация на македонската история. И още в следващите седмици ще започне демонтажът и преработката на паметниците на Филип и Александър Македонски в македонската столица. За съжаление в нашия договор със Скопие няма и дума за демонтаж на македонизираните ни национални герои.

Ако Борисов не стори това и пак удуши в прегръдката си македонския премиер, със сигурност ще обслужи Зоран Заев и финансовия му покровител Джордж Сорос. И с това ще остане в историята. В новата история на Северна Македония!

(от фейсбук профила на Велизар Енчев)

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 04 Февруари 2019 11:56
 • Понеделник, 04 Февруари 2019 11:56
  Корнелия Нинова: Предупреждението за пълзящата диктатура е безсмислица

  Според лидера на БСП ГЕРБ са отчуждили България от европейските и от българските ценности и са ни лишили от човешко достойнство

 • Понеделник, 04 Февруари 2019 11:56
  Борисов: Инвестираме в образованието, защото БСП разчитат на необразованите хора и късата памет

  За другата година сме планирали 360 млн. за увеличение на учителските заплати, заяви премиерът Бойко Борисов по време на отчитането на гражданския диалог „Европа в нашия дом“.

  Вече всички деца имат шкафчета в училища. Ние сме единствените в Европа, които имаме Wifi във всяко едно училище, похвали се Борисов.

  „На Вълчев съм възложил да проверят състоянието на училищните автобуси и може там да разчита на още 20 млн. лв., и толкова за интерактивност“, добави премиерът. По думите му в природните науки обаче изоставаме.

  „Никога не е правено такива паркове и градини, направихме добри паркове, за има къде да се събрат БСП. Днес гледам са се изтъпанили на Южния парк. Те ни връщат във времето на Третата коалиция“, коментира Бойко Борисов.

  „Инвестираме в образованието, защото те разчитат на къса памет и нискообразовани хора. Те - премиерът тогава, първата дама тогава, изгонената зам.-министърка за корупция“, уточни той.

  „Аз излизам и казвам, оставка за това и това. Ние не разбрахме тогава какво стана. Тези хора говорят, но ние нямаме един спрян фонд, една спряна програма. Ние нямаме един спрян фонд, те издигат манипулация за предизборната си кампания“, уточни премиерът.

  „Тези сега в Южния парк ни плашат. Ама хич не ни е страх от тях. Ние грешим, което показва, че не сме идеални“, допълни още лидерът на ГЕРБ.

Оставете коментар