Четвъртък, 22 Август 2019
Понеделник, 04 Февруари 2019 11:56

Борисов трябва да реши: Или ще поиска от Скопие анекс към Договора за приятелство, или пак ще обслужи Зоран Заев и Джордж Сорос

Днес е срещата на Зоран Заев с българския премиер в София

автор: Велизар Енчев

Подготвен ли е Бойко Борисов за този разговор от МВнР?

Ще обсъди ли спорните исторически въпроси с македонския си колега, без да прави безпринципни компромиси заради евроатлантическите хоризонти на Република Северна Македония?

Ще поиска ли Скопие да прекрати присвояването на българското културно-историческо наследство и да започне пълна ревизия на учебниците по история и литература в средното и висшето образование в Северна Македония? Учебници, преливащи от омраза към България и всичко българско!

Ще се противопостави ли на присвояването на Цар Самуил, Климент Охридски, Григор Пърличев, Братя Миладинови, Гоце Делчев, Яне Сандански, Никола Вапцаров, на плеяда български възрожденци, обявени от скопската историческа школа за „автентични македонци“?

Всъщност, поради липсата на всякакъв напредък в работата на смесената българо-македонска комисия за общата история, на закрито правителствено заседание Борисов е посочил тежки пробойни в сключения на 1 август 2017 година Договор за приятелство с Република Македония.

Което налага на 4 февруари 2019-та българският премиер да предложи на Зоран Заев анекс към този „исторически“ договор. Анекс, гарантиращ ни, че Република Северна Македония ще стартира процедура по ревизиране на сътворените в Белград македонска история и език.

От Борисов не очакваме нищо друго, освен да копира опита на гръцкия премиер. С договора в Преспа Алексис Ципрас принуди Скопие да се откаже от комичната антиквизация на македонската история. И още в следващите седмици ще започне демонтажът и преработката на паметниците на Филип и Александър Македонски в македонската столица. За съжаление в нашия договор със Скопие няма и дума за демонтаж на македонизираните ни национални герои.

Ако Борисов не стори това и пак удуши в прегръдката си македонския премиер, със сигурност ще обслужи Зоран Заев и финансовия му покровител Джордж Сорос. И с това ще остане в историята. В новата история на Северна Македония!

(от фейсбук профила на Велизар Енчев)

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 04 Февруари 2019 11:56
  БСП: Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. В България магистрали няма, има само части от магистрали

  Днес трябваше да стартира тол системата, но това не се случи.

  Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция.

  „Темата, по която ще си поговорим в горещината на летния сезон, разбира се, е транспортът, който касае всеки един български гражданин и случващото се в държавата. Днес, на 16 август, трябваше да стартира в България работата на прословутата тол система. Днес трябваше всеки един преминаващ през България камион да заплаща за преминато разстояние. Вследствие на тези средства държавният бюджет, държавата, АПИ трябваше да събира пари, с които да ремонтира българските пътища. Какво констатираме на 16 август, вместо да имаме пътища, по които да могат да пътуват българските граждани, имаме участъци от магистрали. Цяла магистрала, работеща в България няма, имаме една магистрала към Българското Черноморие - „Тракия“, която вече поредна година е с ограничения за 90 км в час за движение“, заяви още Свиленски.

  По думите му другата магистрала е „Струма“, която е изгоряла. „За пожара на магистрала „Струма“ четири дни вие медиите и ние политиците ни занимават с прехвърляне на отговорности“, отчете Свиленски. По думите му всички институции ги обединява едно единствено име и един единствен човек - премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

 • Понеделник, 04 Февруари 2019 11:56
  Борисов пак тръгна с джипа, вози кмет и министър до "Шишеджам"

  Премиерът Бойко Борисов посети завода за стъкло на холдинга "Шишеджам" в Търговище. Той отново бе зад волана на джипа си, а в него бяха финансовият министър Владислав Горанов и кмета на Търговище Дарин Димитров.

 • Понеделник, 04 Февруари 2019 11:56
  Протестиращите край Крушаре питат Борисов: Защо не е спрян дърводобивът заради АЧС

  Протестиращите при сливенското село Крушаре изпратиха отворено писмо, в което питат защо не е спрян дърводобивът като превантивна мярка срещу разпространението на африканската чума по свинете.

Оставете коментар