Неделя, 27 Септември 2020

Понеделник, 04 Февруари 2019 14:50

Никой не е Кралят слънце, а "Ало, Банов съм" е диагноза на управлението

Случилото се показва една несъстоятелност на управленската формула, заявява депутатката от ДПС Велислава Кръстева

"Скандалът „Ало, Банов съм“ е диагноза за това, което се случва в управлението на държавата откакто е сформирано това правителство. Диагноза за това, как може да бъде ерозирана стабилността на държавата. В името на властта, заради самата власт. Конкретната оценка за случая е работа на правораздавателните органи.

Никой, който и да е той, не може да се отъждествява с цялата българска култура, институции. Банев не е Кралят слънце и ние живеем в друга епоха. Това, което много ме възмути, беше изречението „Който посяга на министъра на културата, посяга на цялата култура.

Този министър е от кадрите на това управление, с който то се сдоби благодарение на президента Плевнелиев и това не трябва да бъде пренебрегвано въпреки, че всички ние сме предразположени да имаме къса памет. Аз не твърдя, кой е виновен и т. н., но тази арогантност на отношение, яростната защита на властова позиция, да заявяваш, че или ще бъдеш ти, или няма да има държава или култура, отразява една много вярна от една страна оценка на българския избирател, който от години не дава своето доверие на тези хора, защото са видни недостатъци при самото конструиране на управленските системи, в които заради запазване на такива лично-обществени отношения, подобни хора биват овластени и това е наистина поредният случай.

Случилото се показва една несъстоятелност на управленската формула и ние от ДПС го повтаряме това нещо от две години. Когато правиш формула, която цели единствено консумация на власт. Когато правиш механичен сбор, аритметично мнозинство, вкарваш в едно системни и несистемни играчи, единственият резултат е пропуснато време, серийни скандали, пробив и разпад на системите. Резултатът е този и всеки следващ ден е загубен за цялата държава и ден-спечелен за управляващите във властова позиция."

Велислава Кръстева – народен представител от ДПС, пред медии в Плевен

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 04 Февруари 2019 14:50
  Искра Михайлова: ДПС вече не подкрепя Радев

  Евродепутатката поздрави Корнелия Нинова с изборния успех

 • Понеделник, 04 Февруари 2019 14:50
  Дамбовеца разказа скандални подробности за полицейското насилие на протеста

  Пламен Стоянов твърди, че Бойко Борисов е давал инструкции на полицаите как да действат

  „Провокиран съм да участвам в това предаване, за да покажем как функционира правовата държава у нас.“ Това заяви бизнесменът – Пламен Стоянов-Дамбовеца, в предаването “ЕвроДикоФ“, което се излъчва по ТВ Евроком.

  Той гостува на Сашо Диков и преди две седмици, когато също говори за неговия и ареста на сина му по време на първото Велико народно въстание на 2 септември.

  В предаването бе показана снимка, на която се вижда как полицай блъска бизнесмена. На въпрос от Сашо Диков, който го попита какво е казал на служителя на реда, Дамбовеца отговори така:

  „На конкретния полицай нищо. Едно от обвиненията е, че съм го заплашил с думите: „Ще ви … майката. Идея си нямате кой съм. Аз ще ви убия и унищожа!“ По думите на прокуратурата, аз отправям тези заплахи“, разказа Пламен Стоянов.

  Дамбовеца показа и видео, в което показва и обяснява какво точно се е случило, докато той и синът му са били душени от полицаи.

  „Три пъти обяснявам на полицаите, че ще има дела за това, което правят. През това време Димитър е с обездвижени две ръце отзад. И през гушата дърпа колкото може. Има десет минути борба. Имате подготвен микробус, имате инструкции да го вкарате в Първо районно. Това е опит за убийство. Ние сме душени няколко минути поред.“, сподели предприемачът.

  Дамбовеца твърди, че Бойко Борисов е давал инструкции на полицаите как да действат.

  „Това става под диктовка. И ще го докажа, когато започне делото.“, завърши Дамбовеца.

  Цялото интервю на Сашо Диков с Пламен Стоянов-Дамбовеца можете да изгледате след 47:55 във видеото:

   

 • Понеделник, 04 Февруари 2019 14:50
  ДПС: До два месеца ще има избори

  След здравната и икономическата криза в резултат на Covid-19 сега настъпи политическа криза, която се характеризира с война между институциите в държавата. Това заяви днес депутатът от ДПС Халил Летифов. Според него и според партията, която представлява, във връзка с протестите и събуденото гражданското общество до 2 месеца най-вероятно ще има избори. 

Оставете коментар