Петък, 22 Февруари 2019
Понеделник, 04 Февруари 2019 14:50

Никой не е Кралят слънце, а "Ало, Банов съм" е диагноза на управлението

Случилото се показва една несъстоятелност на управленската формула, заявява депутатката от ДПС Велислава Кръстева

"Скандалът „Ало, Банов съм“ е диагноза за това, което се случва в управлението на държавата откакто е сформирано това правителство. Диагноза за това, как може да бъде ерозирана стабилността на държавата. В името на властта, заради самата власт. Конкретната оценка за случая е работа на правораздавателните органи.

Никой, който и да е той, не може да се отъждествява с цялата българска култура, институции. Банев не е Кралят слънце и ние живеем в друга епоха. Това, което много ме възмути, беше изречението „Който посяга на министъра на културата, посяга на цялата култура.

Този министър е от кадрите на това управление, с който то се сдоби благодарение на президента Плевнелиев и това не трябва да бъде пренебрегвано въпреки, че всички ние сме предразположени да имаме къса памет. Аз не твърдя, кой е виновен и т. н., но тази арогантност на отношение, яростната защита на властова позиция, да заявяваш, че или ще бъдеш ти, или няма да има държава или култура, отразява една много вярна от една страна оценка на българския избирател, който от години не дава своето доверие на тези хора, защото са видни недостатъци при самото конструиране на управленските системи, в които заради запазване на такива лично-обществени отношения, подобни хора биват овластени и това е наистина поредният случай.

Случилото се показва една несъстоятелност на управленската формула и ние от ДПС го повтаряме това нещо от две години. Когато правиш формула, която цели единствено консумация на власт. Когато правиш механичен сбор, аритметично мнозинство, вкарваш в едно системни и несистемни играчи, единственият резултат е пропуснато време, серийни скандали, пробив и разпад на системите. Резултатът е този и всеки следващ ден е загубен за цялата държава и ден-спечелен за управляващите във властова позиция."

Велислава Кръстева – народен представител от ДПС, пред медии в Плевен

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 04 Февруари 2019 14:50
  Мария Пиргова: Ако от БСП не се радикализират и не искат избори, става неясно защо стоят извън парламента

  Данаил Кирилов и Цветан Цветанов предизвикаха абсолютно ненужна буря за ГЕРБ и се обърнаха към търсенето на служебна победа. Интелигенцията в много отношения е в служба на чужди интереси, българският народ няма водач, а с политика се занимават хора, които нямат никакви умения и парламентът е на 8% доверие, коментира  политологът Мария Пиргова в обзора на деня на радио „Фокус“ „Това е България“.

 • Понеделник, 04 Февруари 2019 14:50
  ДПС: Страната е в политическа криза! ГЕРБ се провали

  Карадайъ: Популистко-националистическото управление на страната е пълен провал, ГЕРБ генерира напрежение, несигурност и нестабилност. Нашата оценка е, че 10 години България не се управлява, а върви по инерция

 • Понеделник, 04 Февруари 2019 14:50
  Нинова: Уважаеми управляващи, намалете и замразете депутатските заплати!

  Искаме да се реши принципно въпроса за депутатските заплати. Те растат на всеки три месеца автоматично с ръста на средната работна заплата. Това е несправедливо, икономически необосновано и морално укоримо, написа лидерът на БСП във Фейсбук

Оставете коментар