Събота, 17 Август 2019
Сряда, 06 Февруари 2019 17:40

Изглежда журналистическата гилдия очаква с неизказано нетърпение кога най-сетне ще получи законово оправдание за своята капитулация

Иво Христов: За какво бяха загрижените пози и заклинанията?

Началникът на кабинета на президента и бивш журналист Иво Христов коментира в социалната мрежа липсата на реакция от страна медиите срещу декларациите на ГЕРБ, че ще отхвърли ветото на държавния глава върху Закона за личните данни.

Ето целият текст на коментара му във Фейсбук:

След гласуването на Закона за личните данни в президентството постъпиха позиции от журналистически организации и НПО с искане за вето. Във ФБ професионалисти и партийни активисти призоваваха и едва ли не заклеваха президента да върне закона. И той го върна с ясни мотиви:

"Под предлог защита на личните данни промените ограничават свободата на изразяване и информация и ще засилят рефлексите на автоцензурата. Те са пореден удар по свободата на словото в България. Ветото няма да спре закона, ако журналистите и гражданите не отстоят своята свобода пред законодателите в дните до гласуването му в парламента".

Оттогава - пълно мълчание. За какво бяха загрижените пози и заклинанията? Г-н Кирилов от ГЕРБ вече обяви, че ветото ще бъде отхвърлено. Изглежда журналистическата гилдия очаква с неизказано нетърпение кога най-сетне ще получи законово оправдание за своята капитулация. Въпрос на дни.

Иво Христов, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар