Четвъртък, 27 Юни 2019
Понеделник, 11 Февруари 2019 12:05

Драмата с новичока на българска територия придобива фарсови измерения

Александър Симов: Цветанов без да провери, без дори да си направи труда да види резултатите от българското разследване, тръгна да обикаля телевизиите и да дава легитимност на едно разследване, което вече се очертава като пълен фейк или поне игра с фактите.

Драмата с новичока на българска територия, бях сигурен, бързо придобива фарсови измерения и сюрреалистична окраска. Нека да ви припомня - от три дни насам Цветан Цветанов и една плеяда от психодесни анализатори съвсем убедено, като носители на топсекретна мъдрост и потайно знание, ни обясняват, че историята с натровения от руснаци бизнесмен е съвсем истинска.

Лицето Цветанов дори я използва, за да постигне пълен морфичен резонанс и да обяви, че е убеден как руснаците щели да се намесят на европейските избори. Нещо повече - с металически глас ни бе съобщено как парламентарна комисия ще нищи темата в дълбочина, а софийските ивоинджевци се подмокриха в своите самотни удоволствия и започнаха да скимтят като малки болонки.

Вижте сами - родиха се поне 10 анализа на тема "новичок в България". И там великомъдрите анализатори, богосияйните евроатлантици ни обясняваха, че това е топ-темата на деня, а всичко останало, дори и драмите около Венецуела са подла хибридна бомба, която да ни отклони от разкритията за Зловещата Руска Намеса с Отрова на Нашата Територия™.

Днес обаче консенсусът във върховете на държавата беше разрушен. Сотир Цацаров обяви, че бизнесменът Гебрев не бил натровен с новичок, а в салатата му от рукола имало инсектицид. Нещо повече - самият бизнесмен си е направил изследвания във финландска лаборатория и тя е потвърдила, че нищо подобно на новичок няма в кръвта му.

И сега тук вече идват елементите на фарс. Цветан Цветанов е бивш вътрешен министър, настоящ мастит парламентарист, шеф на парламентарна група. Тоест той не може да е говорител на хаоса и в служебната му характеристика не би трябвало да влизат тъпите опити за създаване на паника. Но той направи точно това.

Без да провери, без дори да си направи труда да види резултатите от българското разследване (а ако ги е видял и въпреки това е тръгнал да се прави на интересен, това е още по-зловещо) той тръгна да обикаля телевизиите и да дава легитимност на едно разследване, което вече се очертава като пълен фейк или поне игра с фактите.

И ви казвам всичко това, за да видите какво имаме като управление. Ние сме на една молитвена закуска от пълното безумие. Намираме се на един милиметър от пълната паника и хаос, защото ни управляват хора, които лансират чужди версии и интереси и които пет пари не дават за истината, а само за одобрението на външни сили.

Най-лошото е, че тук няма как да сложим новичока като причина. А той поне щеше да е някакво логично обяснение...

Александър Симов, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 11 Февруари 2019 12:05
  Сотир Цацаров: Произнасянето на КПКОНПИ за апартаментите не може да повлияе на проверките на прокуратурата

  Становището на Антикорупционната комисия, че няма конфликт на интереси по скандала "Апартаментгейт“, не означава, че проверката на политиците е приключила. Когато НАП приключи ревизиите и ги върне в Прокуратурата, ще стане ясно има или няма престъпления, заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.

  „Тези производства за конфликт на интереси нямат отношение към прокурорските проверки. По отношение на конфликта на интереси прокуратурата има една единствена съпричастност. Когато е започнала съответната проверка по отношение на Цветан Цветанов, прокуратурата е отправила и сигнал до комисията за евентуален конфликт на интереси. Ние нямаме право да преценяваме такъв конфликт. Това може да го прави само комисията. Тя се произнесе по отношение на 10 или 11 лица. Но така или иначе произнасянето на комисията, както и това дали има, или няма конфликт на интереси не може да повлияе по някакъв начин на проверките на прокуратурата“, каза Цацаров.

  Твърденията, че готвените промени в Закона за съдебната власт, с които се регламентира разследване на „тримата големи” в съдебната система, се правят, за да бъде отстранен председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, главният прокурор определи като целенасочена измама.

  „Пълна измама и тя е целенасочена е това, че едва ли не правилата се правят, за да се улесни или да се създаде път-процедура за отстраняване на председателя на Върховния касационен съд. Нито някой има интерес да отстрани този човек в момента, нито ще го направи. Такова е мнението ми. Освен това създадените правила го пазят, него и който и да е председател на ВКС. Така че нека не спекулираме със страхове и всичко друго“, допълни той.

  Припомняме, че на 19 юни КПКОНПИ приключи проверките по "Апартаментгейт". Проверени бяха 11 души, сред които бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, бившият министър на правосъдието Цецка Цачева, министърът на туризма Николина Ангелкова и председателят на Комисия по култура при НС Вежди Рашидов.

  Winbet - на един клик разстояние! (18+)

  КПКОНПИ не намери нарушения на закона, не откри и конфликт на интереси. По отношение на шефа на ВКС Лозан Панов материалите бяха изпратени в Инспектората на ВСС.

  Сотир Цацаров е в Народното събрание заради отчетите на съдебната власт. 

 • Понеделник, 11 Февруари 2019 12:05
  Племенница на Скрипал допуска, че отравянето в Солсбъри е било инсценирано

  Виктория Скрипал е уверена, че Сергей и Юлия Скрипал са под постоянен контрол

 • Понеделник, 11 Февруари 2019 12:05
  Борисов за сделката с ЧЕЗ: Не знам кой стои зад Еврохолд. Питайте Цветанов! Той вече не е от ГЕРБ

  Не знам кой стои зад Еврохолд. Питайте Цветанов! Той вече не е от ГЕРБ. Колкото БСП могат да питат за Жан Виденов,  или ДПС за Местан, толкова и нас за Цветанов.

  Това заяви премиерът Бойко Борисов след Коалиционния съвет и уточни, че дружеството, което иска да купи ЧЕЗ, ще има проверки на КЕВР, КЗК и КФН.

  ГЕРБ продължава да стои зад позицията за 1 лев субсидия за партиите, подчерта премиерът. И допълни: Коалицията реши да не се променят данъчните закони в рамките на мандата, защото влизат в противоречие с коалиционните споразумения.

Оставете коментар